2023. augusztus 15., kedd

Szerelmi kavarodások és kavargó szerelmi játszmások

 Van-e szebb dolog a szerelemnél? Ezt a kérdést tettem fel nem is olyan régen pár ismerősömnek, akik egyből felsoroltak legalább három dolgot: teli has, Nutella és egy nagy alvás. Szerintük van, és talán a most soron következő szerelmi civakodók és túl sok embert magába szippantó kapcsolati szereplők is pont ugyanezt gondolják. Lássuk is, mi minden történt az utóbbi idők népszerű szerelmeseivel. Azt le kell szögeznem, hogy ez a négy igen bonyolult helyzetű szál egy-egy szereplőnél összefut, így valószínű, hogy komoly hatással is vannak egymásra.


Az első párosunk, akik az év vége közeledtével egyre nagyobb válság felé sodródnak nem mások, mint Jankovits Dorián és a mindig tökéletes szerelme Wesselényi Arabella Valéria. A következő évben Dorián egyetemre megy, Wessi pedig még legalább egy évig a tanoda diákja lesz, és bár most még magabiztosnak tűnnek, már egy-egy hajszálrepedés így is megmutatkozott a kapcsolatukon. Az egyik legerősebb eset az volt, amikor a barátnő kikelve magából, félretéve minden úrilányos taníttatást, nekiesett Salamon Grétának, aki hozzáért a pasijához. A szemtanúk szerint Dorián holmija a fotelben maradt, amiben ült, és a lány csak emiatt szólt, mégis olyan szintű veszekedés lett, hogy az R betűs szó is előkerült. A durva sértést Wessi nem vette annak, és esze ágában se volt bocsánatot kérni, így Gréta, akinek láthatóan szimpatikus volt a fiú, most inkább messziről elkerüli, és mindenkinek azt javasolja, hogy ne közelítsék meg a srácot. Vajon mi lesz, ha elmegy a fiú egyetemre? Valószínűleg giga nagy féltékenységi drámák, amiket talán a bűntudat táplál, ugyanis úgy néz ki, hogy a lány sem éppen az ártatlanság és a szűziesség szobra. Több ízben is látták, ahogy igencsak közel állva Carlos Moreno de Aranda tanár úrhoz, haját csavargatva kuncorászik, és láthatóan bűvkörébe csavarja a fiatal vendégoktatót. Szó se róla, Spanyolország gyönyörű hely, és ki ne szeretné, hogy elvigyék. Vajon ehhez az otthon hagyott barátnő mit szól majd? Ha megvan még, és nem cserélték le időközben a szőke szépségre.
Hogy Grétáról is adjunk némi infót, mielőtt továbbmegyünk ezen a szálon, ő úgy néz ki, hogy Létai Rolanddal tervezi összeszűrni a levet, aki igencsak mély benyomást tett az igazságtalanul vádolt, összetört szívű lányra, akit pont jókor talált meg, hiszen sérült lélekkel másra se vágyott, csak hogy valaki megvigasztalja.

Visszakanyarodva a Moreno de Aranda család bővüléséhez, az ifjabbik példány még mindig nem igazán viseli jól, hogy a bátyjának csak úgy udvarolnak a lányok, miközben ő maga sem jobb, hiszen, bár több ízben is hangosan kijelentette, hogy nem kell neki barátnő, igencsak mérges lett, amikor meglátta, hogy Kiss-Csomay Gábor Karamakov Lénával közösen végez egy iskolai projektet. A fiú a lila ködtől nem is látva távozott a helyszínről, elmaradhatatlan gördeszkáján, ami mára már Kakasi professzor asszony gyűjteményét gyarapítja, ugyanis az első sarkon rögtön el is kapta, és mivel az iskola folyosóján történt az incidens, ez nem csak egy gördeszkába került, hanem két heti trófeatakarításba is a fiúnak. Rossz hír, hogy így még kevésbé tudja felügyelni a testvére körüli eseményeket. Pedig nem ártana, ugyanis a korábbi beköltözést tervező Bontovich Sára már nem csak magát, hanem újdonsült férjét - igen, jól olvastad, kedves olvasó, a FÉRJÉT - is be kívánja költöztetni a Moreno de Aranda család otthonába, méghozzá egy Crup nevű crup társaságában. A szerkesztőségben már most arra szeretnénk kérni titeket, hogy ha megtudjátok, hogy Sára babát vár, segítsetek elnevezni a gyermeket, mielőtt még a baba a Baba nevet kapja. Köszönjük szépen!

Egyáltalán nem biztos azonban, hogy Andrés Léna mellett kívánja letenni a voksát, hiszen egy ideje már igen szoros barátságot ápol a kastély felnövő nőfalójával, Somlay Kornéllal, aki első próbálkozásra Kárási-Tóth Zsanna kisasszonyt szemelte ki barátnőnek, ám miután a kislány lepattintotta, vérszemet kapott, és elkezdte falni a lányokat. Előbb Keserű Danka, majd Feigler Anna, végül pedig Dobroviczky Damira került a látóterébe, és utóbbi lány mára már hivatalosan is a barátnője lett. Azért mi kíváncsian szemléltük, vajon lesz-e olyan bátor, hogy a Rellon háza tájáról is bepróbálkozik valakinél, de nem. Ellenben Andrés úgy néz ki, hogy igen, hiszen több alkalommal is észrevettük már, ahogy Esther Krise-t vizslatja, nem is titkolva, hogy tetszik neki a nála néhány évvel idősebb szőkeség. Úgy tűnik, a Moreno de Aranda férfiak kifejezetten a szőke lányokat szeretik.
Zsanna sem maradt sokáig egyedül, hiszen okkal utasította vissza a fiú extra igyekezetes közeledését, méghozzá azért, hogy együtt lehessen Gergelyfi Lacikával, aki képes olyan alakot ölteni, amilyet csak szeretne, így amikor a lánnyal van, olyanná változik, amilyenné Zsanna csak kéri. Ennek következtében egy tiltott éjszakai medencézéskor a kisfiú éppen Zámbori Ezra tanár úrrá változott, ám pechjükre éppen Zámbori prof volt ügyeletben aznap éjjel, így ő is, és a vele együtt sétáló Farkasházy prof is meglepődött, amint szembesültek vele, hogy a tanár úr, vagy legalábbis a képmása éppen Zsanna nyakát csókolgatja. Kellemetlen pillanatok és három hét büntetőmunka. Farkasházy professzor arca állítólag ijesztően rezignált volt végig, akárcsak a hangja.
A büntetőmunka itt is trófeatisztogatás lett Lacikának, míg Zsanna a gyengélkedőn kötött ki. Előbbi pedig határozottan elégedett lehet ezzel, hiszen itt ismerkedett meg Várffy Altea rellonos diákkal, aki egyből a szíve közepébe talált, és aki úgy hírlik, szintén egyből szerelemre gyulladt, amikor meglátta, hogy Lacika milyen alaposan tud takarítani. A két szív most már egy, azonban mi reménykedünk benne, hogy hamarosan Zsannáról is hasonlóan örömteli hírekkel szolgálhatunk.

És ha már a Krise lánynak udvarlója van, akkor bizony érdemes megemlíteni gyermekkori legjobb barátját, nem vér szerinti testvérét, Gittát, azaz, Lónyay R. Hargitát, akinek szívére három fronton is támadnak, és aki igen veszélyes helyzetbe került, mely, ha nem a megfelelő személyt választja, komoly bajt is hozhat a fejére. De a szív, már most figyelmeztetek mindenkit, nem olyan, hogy ez számítson neki.
Az ő esetében az első front Mihail Vladiszlav Sztravinszkij, akivel igen erős kémiát érez, és aki állítólag mindent meg is tesz, hogy minél erősebb legyen kettejük köteléke. Gitta pedig szinte szárnyal, mikor Mihaillal van. Csakhogy a fiú, úgy hírlik, nem szabad, bár valószínűleg foglaltnak se mondja magát. Az ő kapcsolatuk kusza, de veszélyes is, hiszen a vélavér önmagában nagyon erős és nem valós hatásokat tud kiváltani, amíg a birtokló így kívánja.
A második opció a szerkesztőségi kedvencünk, az iskola új pszichológusa, a kissé kusza hajú Gófitz Dániel, aki kedvesen és őszintén közeledik felé, és aki nagyon erősen érez Gitta iránt. Sokan úgy tartják, hogy csak miatta vállalta el, hogy az iskolában is teljesít szolgálatot, mi pedig ennek nagyon örülünk, hiszen kiváló pszichológust kaptunk a szerelem által. Reméljük, hogy Gitta mellette dönt.
Mert legyünk őszinték, a harmadik opció, vagyis a Navine házvezetője Seth Gareth Selwyn sem éppen jó választás, főleg az utóbbi idők eseményei miatt. A tanár - mestertanonc viszonyok mára már nem tiltottak, ha megfelelő keretek között vannak tartva, hiszen nem egy házastárs döntött úgy mostanság, hogy visszatér tanulni, és így elkerülhetetlenek ezek a kapcsolatok, azonban a Navine vezérét mostanság igencsak sokszor látják együtt bizalmasan suttogva Adele Nadia Krise-szal, akivel állítólag megértő pillantásokat is váltanak egymással, csakhogy Adele William Martin Krise felesége, aki a legjobb barátnő, Esther testvére, ami biztos, hogy óriási veszekedéseket eredményezne, és egy hírnév küszöbén álló balerinának más sem kellene, mint hogy Madlen Krise-t magára haragítsa.


Azt hiszem, mindenki hálás lehet azért, hogy csak egyetlen emberrel van kapcsolatban, így azt javaslom, becsüljük meg a párunkat, és ha szinglik vagytok éppen, fontoljátok meg, hogy biztos szeretnétek-e ilyen káosz részesei lenni. A nyár reményeink szerint sok mindent helyretesz majd, mi pedig a következő számban reményeink szerint új szereplőkkel és még több pletykával jövünk majd.


 

Nincsenek megjegyzések: