2022. december 15., csütörtök

Kreatív Karácsony

Csipetnyi bűbájjal és némi kézügyességgel akár saját magunk is készíthetünk pazar díszeket fenyőfáinkra. Ehhez adunk közre most két sokak által kedvelt és nagyon egyszerű ötletet. Akár kisebb gyerekekkel együtt is belekezdhetünk, remek családi program lesz, amit kicsik és nagyok egyaránt élvezni fognak. Az eredmény pedig valóban szemet gyönyörködtető, igazi sikerélményforrás.


Fonalgömb

Mutatós díszei lehetnek karácsonyfánknak az ünnepek után akár lampionként is újrahasznosítható gömbök. Lakásdekorációként éppúgy elférnek a háló-, mint a fürdőszobában, de akár a nappalit is megújíthatjuk velük, amikor fenyőnktől már elbúcsúztunk, az óévvel együtt.
 
Hozzávalók: önbogozó varázsfonal, magifix, porállagú varázsragasztó, víz, lufi, ecset, arany festék és/vagy csillámpor.

Lépések: A magifixet kevés vízzel keverjük el, hogy jó sűrű legyen, majd hagyjuk állni egy kis ideig. Közben alkalmazzunk Baziteo bűbájt a lufira és növesszük akkorára, amekkora méretűre majd a díszünket szeretnénk. Az önbogozó fonalból tekerjünk le pár métert, és kezdjük el belemártogatni a magifix masszába. Ezután rétegeljük vele körbe a lufit. Ehhez a művelethez érdemes Leperex igézetet mondani a munkaterületünkre, amin dolgozunk, mert egy idő után minden ragadni fog. Kedvünk szerinti sűrűséggel tekerjük be a lufit, a végén mehet rá egy kis arany festék és/vagy csillámpor. Ezt követően fél nap száradás következik. A várakozás leteltével pukkantsuk ki, vagy zsugorítsuk össze a lufit egy Diffindo, vagy egy Reducio bűbájjal. Az így üregessé vált csillogó gömb pedig mehet egyenesen a fára.
 
 
Hópehely

Ahogyan a természetben, úgy díszként is csodásan mutatnak a fehér színű, kristály ragyogású hópelyhek a fenyőkön. Kiváltképp, ha ezek az ékességek még gyönyörű, csipkés motívumokkal is rendelkeznek. Ezeket a csillámló-mintás csodákat igen egyszerű elkészíteni, hiszen a porcelángyurmával a girlandnál is könnyebb bánni, hozzávalóit pedig akár pár sarlóból beszerezhetjük.

Hozzávalók: szódabikarbóna, kukorica-keményítő, friss hóolvadék, bögre, varázs mintavágók (karácsonyi kivitel), csipketerítők.
 
Lépések: Mérjük ki a bögre segítségével a hozzávalókat a következő arányok szerint: egy mérő kukoricakeményítő, egy és negyed mérő friss hóolvadék, két mérő szódabikarbóna. Mindezeket öntsük bele egy kettes méretű ónüstbe, majd keverő bűbájjal dolgozzuk ki csomómentesre. Ha ez megvan, tegyük fel a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű masszává nem válik. Amint elkészült, tegyük félre, takarjuk le egy hóolvadékkal megnedvesített konyharuhával. Amikor kézmelegre hűlt, már formázható is lesz.
 
Olvassunk nyújtó bűbájt a masszára, amivel egyenletessé és nagyjából négy milliméter vastaggá formálódik. Amikor kész, simítsuk rá a csipketerítőt úgy, hogy szépen megmaradjon a minta, miután lefejtettük róla. Ekkor szaggassuk ki a varázs mintavágókkal és ne felejtsünk el apró lyukakat szúrni a pelyhekbe, hogy majd ide bújtathassuk a szalagot, amellyel a karácsonyfánkra tudjuk akasztani. Ha mindezzel készen vagyunk, tegyük be a sütőbe a díszeket és alacsony lángon süssük őket úgy egy órán keresztül. Félidőnél fordítsuk meg őket. Az idő végén hagyjuk teljesen kihűlni őket és csak utána dekoráljuk csillámmal és/vagy ezüst festékkel.
 

Nincsenek megjegyzések: