2022. november 15., kedd

Hírek hazánkból, a nagyvilágból és Bogolyfalváról

Renoválás alatt a Fővárosi Ragálykúráló Ispotály
Nagy volumenű felújítás-sorozat veszi kezdetét jövő év január másodikán a Fővárosi Ragálykúráló Ispotályban, melynek első részeként lezárásra kerül a Sürgősségi Betegellátó Osztály. A munkálatok itt várhatóan jövő márciusig tartanak, így addig az ország több, másik ispotálya fogadja a sérülteket. Ehhez külön erre a célra használható, ideiglenes hopp-hálózatot hoznak létre az intézmények között. Áprilistól a projekt a Sebészeti Osztály korszerűsítésével folytatódik. További információkat és az ellátásra kijelölt ispotályok listáját december havi számunkban közöljük.

Varázstárgy aukció Sankt Moritzban
Idén december 27. és 30. között rendezik meg az év legrangosabb varázstárgy árverését, a svájci hegyek közt fekvő, festői szépségű Sankt Moritzban. A kiállítással egybekötött eseményen kalapács alá kerül több olyan relikvia, melyet a világ talán leghíresebb vámpírjához, Drakulához kötnek. A meghirdetett tárlat részeként várhatóan megtekinthető lesz Nagy Katalin orosz cárnő szerelmi bájital gyűjteménye, az egyetlen létező, hiteles auror jelentés a Titanic katasztrófáját okozó sötét varázslatról és Báthory grófnő kádja, melyben állítólagos vérfürdőit vette.

Begyűjtik az elöregedett seprűket
Az év folyamán történt sorozatos balesetek kivizsgálásának nyomán a Mágiaügyi Minisztérium Légbiztonsági Hatósága határozata alapján minden mágus köteles a birtokában lévő, nyolc évnél régebbi gyári számú, használatban lévő és/vagy használaton kívüli seprűjét a területileg illetékes Auror Parancsnokságon haladéktalanul leadni ez év utolsó napjáig. Továbbá a négy évnél régebbieket a kihelyezett szakértőkből álló bizottságnak bemutatni, akik a szigorú átvizsgálást követően időkorláttal ellátott alkalmassági bizonyítványt adnak ki a járműre. További felvilágosítást az Auror Parancsnokságok megbízott ügyosztálya nyújt.

Unikornisok születtek a Szeged-rókusi varázslény-rezervátumban
Néhány napja már a nagyközönség is láthatja a még október végén, Halloween éjszakáján világra jött egyszarvú csikókat, akik igen ritka ikervemhesség eredményei. Mindkét kis lény és az anyaállat is teljesen egészséges. A gondozók várják a látogatók név ötleteit a kifutó mellé kihelyezett ládába, valamint bagolyban egészen november végéig. Egyelőre a Kasztor és Pollux vezeti a listát, de szorosan a nyomukban van a Hunor és Magor, valamint a Lucifer és Miháel nevek.

Bogolyfalván önkénteseket és felajánlásokat várnak
Lapzártakor érkezett a hír, hogy már december 5-től várják az önkéntes jelentkezőket és a tárgyi felajánlásokat az idei karácsonyi adománygyűjtő akcióra. A tavalyi évtől eltérően egy újítással is készülnek a szervezők, kihelyezésre kerül ugyanis egy hatalmas persely a Boglyas térre, melybe egészen december 22-ig várják a pénzbeni adományokat, a befolyt összeget pedig a Kereki-Nagy Iván Együtt a Gyermekekért Alapítvány támogatására fordítják. Valamint idén is lesz meleg ételosztás, melynek részleteiről a városszerte kihelyezett hirdetményekben olvashatnak.
 

 

Nincsenek megjegyzések: