2022. november 15., kedd

Ezekről maradtál le a Bagolykő hírei közül

Rohamosan romlik az iskola hírneve
Az utóbbi években megcsappant a Bagolykő Mágustanoda diákjainak száma, és még ennél is több tanuló távozhat az iskolából. Az iskola évnyitóját követően több diák gondviselője is nehezményezte az eseményen történteket. Többek között erőszakos cselekedetekről, lelki bántalmazásról és aranyvérű felsőbbrendűségi eszmékről számoltak be lapunknak. Egyesek fenyegetőztek, mások számára ez volt az utolsó csepp a pohárban, és azonnal kivették gyermeküket az intézményből. A tanévnyitón történtekről annyit tudni, hogy középpontjában a Bontovich família egyik, az iskolába járó gyermeke áll.

Véget vetett életének a Levita ház mestertanonca 
A nyári szünetben több mugli lap is hírt adott Borbély Amanda Leila, egykori levitás diák haláláról. A rendőrség jelentése szerint a lány már régóta erős kábítószer-függőségben szenvedett, mely következményeképp mind saját, mind nagybátyja életét kioltotta. Feltételezhetően az említett személy segíteni akart a lányon, ám ő támadásnak vette, és megfojtotta a férfit. Hozzátartozói nem kívántak nyilatkozni az ügy kapcsán. Információink tehát addig terjednek, hogy az örökbefogadó központ, mely Leilát eredetileg a Borbély családhoz helyezte, ismét felügyeletébe vette a többi gyermeket.

Újra rács mögött a Bogolyfalvi pub pultosa
Borbély Leila mellett a Bogolyfalvi pub egy másik pultosa is kiesett a praxisból, miután Várnai Rafael auror meglátogatta őt munkahelyén. A helyet aznapra be kellett zárni, és csupán egy héttel később derült ki, mi áll ennek hátterében: William Martin Krise-t felesége megmérgezésével gyanúsítják. Habár a nőnek hosszú távú fizikai sérülése nem lett, a férfival közös gyermeküket elvesztették. A családon belüli erőszakot még vizsgálják, ám a férfi nem most először szerepel aurori jegyzőkönyvben. A Zengőbarlang Mecseki Fegyintézetből csupán két éve szabadult.

Jégfajd pár költözött a Fénylő Lelkek Udvarába
A madárpárt két diák vette észre az első iskolai héten, azóta Nagy Sándor, legendás lények szakértő gondjaira lettek bízva. A diáksereg azóta próbál nekik nevet találni, eddig a két befutó a Maja és a Szilveszter. A jégfajd abban különleges, hogy sok évig mesterségesen szaporították őket, hogy a faj fennmaradhasson. Az, hogy a madarak a Bagolykő területét választották otthonuknak, egyes babonák szerint szép jövőt jósol az iskola számára.

Nincsenek megjegyzések: