A muglik világában mindig újabb és
újabb film kerül megrendezésre, majd bemutatásra, amelyekben a főhősök
előszeretettel esznek - ezzel nagyon hamar éhessé téve a nézőket is.
Éppen csak az titok, hogy tucatszor finomabb eredményt érhetünk el némi
mágia becsempészésével a jelenetek gasztro-élményeibe. Nem csak
leleplezünk, de megírjuk, hogyan tudod te is elkészíteni a konyhában az
ízbombákat.
Hozzávalók
25 dkg spagetti tészta
8 dkg pecorino sajt
7 dkg Habamama csúszós teavaj
3 ek olívaolaj, de ha nincs tökmagolajjal helyettesíthető
2 kk frissen őrölt rózsabors
Elkészítés
Ezután hozzáöntünk kb. 1,5 dl-t a tészta főzővízéből és összeforraljuk. Beletesszük a tésztát és a maradék vajat, majd az egészet összerázzuk. A tésztához adjuk a finomra reszelt pecorino sajtot és nagyon alacsony lángon addig rázogatjuk és kevergetjük, amíg kialakul az emulzió és a krémes mártás teljesen bevonja a tésztát. Ekkor lehúzzuk és ráőröljük a rózsabors másik felét. A sajtfalatkákhoz hasonlóan különleges, pikánsabb ízt ad neki, ha némi mákonybabbal tálaljuk.
Hozzávalók
1 csésze cukor
200 dkg cukrozatlan csokoládé, apróra vágva
200 dkg keserű csokoládé, apróra vágva
8 evőkanál vaj
2 tojássárgája, enyhén felverve
Elkészítés
Egy
erős serpenyőben közepes-alacsony lángon hevítjük és keverjük a cukrot
addig, amíg az áttetszővé nem olvad. Hozzáadjuk a csokoládét és a vajat,
és simára keverjük. Félretesszük, hogy rövid ideig hűljön.
Hozzákeverjük
a tojássárgáját, és lassú tűzön, állandó keverés mellett 3 percig
főzzük. Ismét félretesszük, hogy kicsit hűljön. Ízlés szerint
tálalhatjuk akár fagylalttal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése