2022. január 15., szombat

Felnőni nem is olyan könnyű

Ugyan még messze van a vizsgaidőszak, de úgy tűnik, hogy már vannak lelkes gyakorlók, akik az órák nélküli időszakban történő lustálkodást kívánják elsajátítani, és már most az órák alatt gyakorolnak rá. A Hogyan aludjunk szakszerűen kurzusok egyik legnagyobb mestere a képen látható Péntek Boldizsár.
Esetében nem csak a pihentető percekről van szó, fontos, hogy haja mindig tökéletesen álljon, és kamaszkori hirtelen növései következtében se legyen kényelmetlen egyetlen általa kedvelt pozitúra sem. A gyakorlati tesztelés is megtörtént, célszerű negyediktől hátrébb eső sorokra törekedni kivitelezéskor, illetve nem javallott bájitaltanon a művelet, ugyanis úgy hírlik, szegény fiú egyenesen a debodoráló főzetbe lógott bele így, amitől az egész haja csodás hullámokba rendeződött.
Társai elmondása szerint Boldizsár teljesítménye irigylésre méltó, ami bizonyított, hiszen ha tanárait kérdezzük viselt dolgairól, Boldizsárt szorgalmas, példás magaviseletű gyerekként írják le, aki mindig figyel. Látszik, hogy mennyire. 


Bátor ember az, aki egy nő és az édessége közé mer állni. A kép készültekor ugyanis egy határozottan hímnemű fiatalember jelezte Reményi Boglárka irányába, hogy ha nem változtat étkezési szokásain, akkor a következő tanévre akkora lesz a feneke, hogy idézem: az már nem fog beférni a tölgyfaajtón.
A lány arckifejezése magáért beszél, és az is, hogy a fiú azóta ritkán látható közösségben. Állítólag Boglárka olyan hangosan és hisztérikusan nevetett, hogy ezt követően a fiút napokig a gyengélkedőn kezelték, hallása romlott, és enyhe üldözési mániát állapítottak meg nála.
Amikor házvezetője a lányt, és barátait az esetről kérdezte, R. Boglárka csak szemöldökét felhúzva karba fonta kezeit, és hátradőlt, mozdulatában pedig meglibbent az őt körülvevő cukorkafelhő. Ne feledd, egy nő és az édesség kapcsolata szent.

Agárdi Kornélia szerelmes. Méghozzá nem kisebb személyiségbe, mint Zámbori Ezrába, akiről egész tanév alatt azt feltételezte, hogy mestertanonc. Aztán kiderült, hogy tanár. Ez volt az első sokk szegény lány életében, de nem az utolsó. Barátait ugyanis alapos kémkedésre vette rá a szívét rabul ejtő férfival kapcsolatban, és minden, amit megtudott, fokozatosan sokkolta.
A kép készültekor éppen megtudta, hogy Zámbori tanár úr nem csak tanár, de életének harmincharmadik évében jár, hogy korábban vadőrként és fegyőrként is dolgozott, és bár nagyon kedves, mégis konzervatív, ami annyit tesz, hogy kevés esélye van nála egy ifjú kisasszonynak.
Talán már éppen le is tett volna arról, hogy megpróbálkozzon a lehetetlennel, ám ekkor kiderült, hogy egy különleges motor is a férfi birtokában van, innen pedig nem volt visszaút, úgy hírlik, a kisasszony kíván lenni a következő Zippzhar Mária. Minden elismerésünk az elszántságához! 

A felnőtté válás sosem egyszerű, hát még akkor, amikor az ember lánya olyan családba születik, ahol bizony nagyok az elvárások, és egy-egy elrendezett házasság is becsúszik. Ilyen család a Radetzky família is, ahol a legnagyobb kisunoka, Médi elérte azt a későkamasz kort, ahol már inkább fiatal felnőttnek lehet nevezni.
Ebben az életszakaszban az embereket egyszerre minden is és semmi sem érdekli, Médi pedig, ahogy a kép is mutatja, a nőiessége látványos hangsúlyozásán túl a roxforti alapítók, egész pontosan Hollóháti Hedvig iránti elkötelezett rajongását is meg kívánja osztani a nagyérdeművel. Kérdéses, hogy vajon az előbbi engedi-e utóbbi érvényesülését.
Mindezen túl azt is érdemes megjegyeznünk, hogy a kisasszony jegyben jár, jegyese Damian Felagund, aki nem biztos, hogy annyira rajong azért, hogy a lány, aki egy nap a nevét viseli majd, ilyen szettekben jár tanóráról tanórára.



Nincsenek megjegyzések: