2021. december 15., szerda

Újoncok és visszaesők - avagy górcső alatt azok, akikről méltatlanul hallgattunk idáig

Annyi szerelmi szálat lepleztünk le az elmúlt időszakban, hogy ideje kicsit komolyabb vizekre eveznünk. Vegyük számba a legfrissebb husikat a kastély falai között, üdvözöljünk rég nem látott ismerősöket és gondoljuk meg kétszer, melyik sarkon tervezünk befordulni, hiszen sohasem tudhatjuk, kivel sodor minket össze az élet. Következzenek tehát a hónap legígéretesebb bajkeverői, illetve a közeljövő potenciális sztárjai. Teljesen mindegy, hogy a múlt kísértete sodorta-e őket ide, vagy a jelen tagadhatatlansága, mind itt vannak és megérdemelten foglalják el helyüket cikkünkben.

Biztos vagyok benne, hogy egyes emberek vagy családok képesek mély nyomot hagyni bennünk, esetleg egy-egy hely múltjának oly jelentős részét képezik, amelyet azok is emlegetnek, akiknek már fogalmuk sincs arról, kik vagy mik voltak a szinte már szállóigévé vált személyek. Ha már kísértetek, ezúttal a Saint-Venant família döntött úgy, hogy némi nosztalgiára ad lehetőséget, ugyanis - követve a hagyományt - a méltán hírhedt Mihael fia, Lafayette David Saint-Venant ettől a tanévtől kezdve iskolánk padjait koptatja. Bár mind úgy tippeltük, hogy közülük nem kerülhet ki olyan, aki ne a Rellon házat gazdagítaná, a fiú valahogy mégis a Levitába keveredett - mi pedig úgy véljük, okkal. Talán a korábbi botrányos felhangot kívánja a család megszüntetni, ám az sem kizárt, hogy a srác nagynénje, Michelle Saint-Venant keze van a dologban. Akárhogy is, megkezdhetjük az aggódást, mert az alma sohasem esik messze a fájától.

Ne is menjünk túlságosan messzire, maradjunk a Levita háza táján! Ugye mindenki emlékszik a tavaly év végén kirobbant komoly verekedésre, ahol Hollósi Zalán egyébként is zavaros elméjét némiképp összerázták, és a legkisebb prefektust, a pipogya Somogyi Zente Domokost rommá verték? Ha őket nem is ismered, fogadni mernék, hogy a balhét kiváltó, magát ártatlannak valló Augustine René Meurice neve már ismerősen csenghet. A francia srác természetesen ebben az évben sem kerülte el a zűrt, ha pedig épp nem sántikált rosszban, hát a baj megtalálta anélkül is. A legutóbb szemtanúja lehetett a diákság, amint Autumn Rue Danvers hősiesen védelmébe vette Zalánt, akár azt is vállalva, hogy rendesen ellátják a baját. Noha mindenki visszafojtott lélegzettel várta a végkifejletet, a szemfülesebbek felfedezhették azokat a szikrákat a páros között, amelyet valószínűleg még ők is tagadnak maguk előtt. Nem lehetett figyelmen kívül hagyni az eridonos kínkeserves próbálkozását, ahogy minduntalan próbálja felhívni magára a srác figyelmét, akiről - mondanom sem kell - mindez lepergett. Az azonban bizonyosan imponálhatott neki, hogy egy ilyen kis törpe ennyire merész. Mi adunk egy jóindulatú lájkot a sztorira, csak nehogy aztán csúnya vége legyen!

Csupán félve merünk rávilágítani a tényre, hogy a tanoda falain belül elszaporodtak a véla származású növendékek. Mihail Vladiszlav Sztravinszkij-ról és Eleanora de La Rosa tanárnőről eddig is tudott volt, hogy nem egyszerűen birtokában vannak e különlegességnek, de előszeretettel használják is ki, azonban véla állományunk az elmúlt időszakban kissé megduzzadt. Amennyiben egy, a folyosón pöffeszkedve vonuló hölgyre lennétek figyelmesek, szeretnénk bemutatni Machay Adélt, aki az iskolánkban végzett számos rokonának utánpótlása. Pletykák szerint szemet vetett házvezetőjére, Damyan Volkov-ra is, míg mások William Krise körül látták legyeskedni, így óva kell intsük mindkettejüket attól, hogy felelőtlenül viszonyba bonyolódjanak egy ilyen szépséges, ámde roppant szeszélyes nőszeméllyel. Rajta kívül a sárkányok felfigyelhettek egy másik hamisítatlan gyémántra, méghozzá Cassandra Romanovára, aki bár nem szívesen híreszteli, maga is véla. Úgy tűnik, a Rellon idén nem bízza a véletlenre, s a tavalyi, minden szempontból bukást jelentő évükre való tekintettel ezúttal legalább egy dologban ki akarnak emelkedni a tömegből: véla populációjukkal. Nos, ebben garantáltan ők lesznek a befutók!

Végül, de nem utolsósorban a szabályszegők felé fordulnánk néhány jó tanáccsal. Egy ideje már a tanoda falai között lófrál a kastély valaha volt egyik leghíresebb - és talán legnépszerűbb - aurora, Dwayne Warren, aki ismételten defenzori szerepet vállalt, s mostantól minden kulcslyukon bekukkanthat. Többek között olyan balhék fűződnek a nevéhez, mint Ombozi Noel balatoni javítóintézetbe küldése, vagy a mi bájos ex-pszichológusunk, Mácsai Zója meghódítása. Számtalan igaznak hitt, vagy épp ellenkezőleg, lehetetlennek gondolt legenda terjed róla, most azonban megtapasztalhatjuk a saját bőrünkön, milyen is az, ha egy, a diákcsínyeket illetően kimondottan járatos felnőtt néz a körmünkre. Irodájának ajtaja ismételten nyitva áll, azonban érdemes vigyázni, ugyanis roppant morcos alak, ha pedig az idejét pazarolnád, elég egyszerűen büntetőmunkára ítéltethetsz.



Nincsenek megjegyzések: