2021. november 15., hétfő

Lehull a lepel III. - Azok a fránya erkölcsök

Régóta nem hallottatok felőlem, ám mindennek megvan a maga oka. Sajnálatos módon kész boszorkányüldözésbe kezdett a vezetőség és a tanárok, mindenki szerény személyemet kívánta leleplezni, így túl kockázatos lett volna akár egyetlen betűt is megjelentetnem az Edictumban. Akinek kétségei lennének annak kapcsán, hogy az általam leírtaknak mennyi a valóságalapja, azoknak ajánlom figyelmébe az újonnan kihirdetett tanári kart. Egyrészt említésre méltó, hogy Darcy Palmer csendben távozott a tanoda falai közül, másrészt pedig kerüljön Várffy-Zoller Róbert ismét a reflektorfénybe, hiszen saját maga hozta meg a döntést, hogy lemond igazgatóhelyettesi posztjáról. Nem azt mondom, hogy közöm van hozzá, inkább úgy fogalmaznék, épp csak rávilágítottam a Bagolykő falai között rothadó lápvirágokra. Állhatatos munkámat és lépéseimet kísérje a továbbiakban is szerencse, ugyanis ezúttal górcső alá vesszük az Erkölcstelenek Klubját.

Biztos nem újdonság, hogy a kastély hemzseg a szexinél szexibb tanároktól: ide koncentrálódik a világ szebbik felének igencsak említésre méltó hányada. De vajon visszaélnek-e Merlin adta adottságaikkal? Nos, Damyan Volkov határozottan igen. Azt tudtátok-e például, hogy viszonyt folytat Angyal Odettel? Igen? Tulajdonképpen nem lepne meg, hiszen ez egy nyilvános információ. Az már kevésbé, hogy tudomásomra jutott, a férfi exkluzív partikat is tart. Persze egy kis buliba még nem haltak bele emberek, azonban kiskorúak is hivatalosak ezekre az összejövetelekre, amelyeket egyesek szexesteknek is neveznek és állítólag 'kéjbarlangokban' tartanak. A felvilágosult világnézetűek bizonyára nem nézik rossz szemmel, ha valaki szélesíteni kívánja a... látókörét, azonban a tény, hogy ezekre az eseményekre diákoknak is van bejárása, némi aggodalomra adhat okot. Úgy tűnik, Ezra távozása óta másként működik a szexuális felvilágosítás.

A rellonosok egyébként is meg vannak áldva a jobbnál jobb tanerőkkel, hiszen házvezetőjük helyettese, Eleanora Savannah Vila de La Rosa tanárnő sem épp szilárd erkölcséről híres. A Beauxbatons-ban már hírbe hozták egy diákjával - amit mindketten tagadtak -, a történet pedig épp egybeesett a szépség jegyesének halálával is. A szkeptikusok persze továbbra is úgy tartják, hogy a csinos kéz könyékig benne volt a dologban, azonban a nyomozás lezárásakor megállapították, hogy mindezek pusztán alaptalan vádak. Azt viszont tudjuk, hogy Eleanora negyedvéla és ezzel szeret is visszaélni. Állítása szerint persze kizárólag rendtartási célra használja csáberejét, ám több megerősítést kaptam azzal kapcsolatban, hogy viszonya volt Sébastien Lafayette Béliveau kollégájával, illetve horgára akadt az ismert nőcsábász, Mihail Vladiszlav Sztravinszkij is. Szemtanúk állítása szerint ezúttal a Mórocz ikrekre vetette ki hálóját, ám ha bebizonyosodik, hogy viszonyt folytat velük, annak komoly következményei is lehetnek - például egy, a tanárnőnél jóval kevésbé csinos rácsos cella.

A fentebb említett mélyen tisztelt oktatókon túl persze mások is szabadabb morális értékrenddel lettek megáldva, s maradjunk annyiban, az alma ezesetben sem esett messze a fájától. Ismét csak a rellonos ágat erősítve egy volt diákból tanárrá lett fiatalemberről kell szót ejtenem, aki nem más, mint Denis A. Brightmore. Azt tudja-e a nagyérdemű, hogy látszatházasságban él a fiatal és elragadó Catherine Hope Brightmore-ral, ám mindeközben viszonyt folytat az ártatlannak hitt, ám vérfarkassága okán sokszor hírbe hozott Helvey Belián Balázzsal? Mielőtt még félreértésekbe keverednénk, nem azzal van itt a probléma, hogy ez a sármosnak korántsem nevezhető ficsúr meleg, elvégre ez mindannyiunk magánügye, na de megkötni egy másik nő kezét és alibinek használni? Egyenesen felháborító. Arról nem is beszélve, hogy míg ő Beliánnal él egy háztartásban vígan és boldogságban, hagyja feleségét beleszakadni a munkába és gyermeknevelésbe. Persze jogos, mivel nem az ő gyereke, mit foglalkozzon szegény teremtéssel? Hogy némi feminizmussal fűszerezhessem híreimet: ne csak akkor legyenek jók a nők, mikor fedezik a férfiakat, hanem akkor is, amikor segítségre szorulnak. Ez egy big NO-NO!

Végül, de nem utolsó sorban álljon itt a már másodjára év tanárának választott Ardai Tánya. Hogy mi a bűne? Oh kérem, sokkal nagyobb annál, mint azt bármelyikünk képzelhette volna. A feslett nők klubjának másik éllovasa ugyanis nem kisebb bűnnel rendelkezik, mint városunk mélyen tisztelt papjának megrontása - de legalábbis az erre irányuló szándék. Persze megértjük, hogy Várffy-Zoller Róbert után egy könnyebb, hittel telibb, erkölcsösebb életet élő, szerény fickóra vágyott, azonban az atya hiába próbálta hol finoman, hol erélyesen hárítani a közeledést, a nő szinte a megszállottjává vált. Növekvő városunk belét kívánja marcangolni erkölcstelenségével, s együttérzésem írmagját is könnyűszerrel oltotta ki, finoman szólva is megkérdőjelezhető viselkedése. Hacsak nem apácának kíván állni, ez sajnos mínusz pont. Súgva merem csak lefirkantani utolsó soraimat, hiszen bár Nemes Balázs valóban nemes választás lenne, Tánya azért alkalmasint szívesen összemelegedne Szávay Edmunddal is. Naivan hihetnénk, hogy jó útra kívánja téríteni kollégáját, de lássunk tisztán: előbb fekszik le vele, mint kezeli ki szenvedélybetegségeiből.

S hogy kik vannak még hosszú listámon? Ne aggódjatok, jövő karácsonyra sem érünk a bűnlajstrom végére, forgassátok az újságot haszonnal és járjatok nyitott szemmel. Ha látnátok vagy hallanátok valamit, ne felejtsetek el szólni, hiszen minden bizonyíték alátámaszt egy már közismert állítást: a Bagolykő rendelkezik a világ egyik legalkalmatlanabb tanári karával.



Nincsenek megjegyzések: