2021. szeptember 15., szerda

Itt az idő - Megint elérkezett a szünet

Újabb sikeres vizsgaidőszakon vagyunk túl mi diákok, végre letehetjük a könyveket és a jegyzeteket. Irány az iskolaudvar, a falu, majd mehetünk a szünetre. Akadnak, akik Bogolyfalván, de szép számmal vannak, akik otthon töltik azt a pár hét szabadidejüket. Körbekérdeztem jó pár diákot a terveikről, akiktől nagyon választékos és olykor programokkal teli válaszokat kaptam. Három kérdést tettem fel: Vannak már a terveid a nyári szünetre? Hazautazol vagy Bogolyfalván maradsz? Mit szeretsz legjobban a szünetekben?Továbbá így év végén lenne egy hírem a cikkeimmel kapcsolatban, melyet a válaszok után osztanék meg veletek. Jó pihenést kívánok mindenkinek!

Andrássy Borbála
A faluban lakom, így haza nem kell utaznom, viszont, mint minden évben, idén is elutazunk külföldre, méghozzá Egyiptomba, amit már nagyon várok, és remélem, hogy nagyon izgalmas lesz egy új kultúrával megismerkedni. A szünetben szeretem, hogy ilyenkor új helyeket fedezünk fel, és nagyon sok izgalmas dolog történik másokkal, így amikor visszajövünk, sok új történetet tudunk meg.

Angelica Black Wing
Még nincsenek terveim, csak annyit tudok, hogy hazamegyek. Alig várom, hogy találkozzam a kutyáimmal, és kipihenjem a vizsgaidőszakot.

Dana Straw Berry
Hazautazom a nyári szünetre, már nagyon hiányoznak a szüleim és a testvéreim. Ellátogatok majd a nővéremékhez is, úgyhogy családlátogatásról fog szólni ez a szünidő. Külön nyaralást most nem tervezek, inkább pihenni fogok.
A szünetekben azt szeretem legjobban, hogy csomó szabadidőm van olyankor, el tudok menni mindenfelé, találkozhatok a barátaimmal, a családommal, strandolhatok rengeteget és még folytathatnám a listát vagy ezer dologgal.

Dévai Vince Áron
Aha, tervek már vannak, már csak azt várom, hogy meg is tudjam őket valósítani. Mindenképpen hazautazok, ilyenkor mindig el szoktunk menni pár napra nyaralni a Romániai birtokunkra. Mi mást szeretnék? Hogy nem kell tanulni. *néz furcsán a lányra, aztán int egyet, feláll és elsétál*

Homokföldi Réka
Maradok. Ez a tervem. Ha minden jól megy, felvesznek gyakornoknak, takarítónőnek, tök mindegy minek, csak vegyenek fel *villant joker mosolyt* az auror kirendeltségre. Szóval kell szoknom a várost, meg gyakorolnom kell a sepregetést *vigyorog megint* Ja, amúgy jó szünetet mindenkinek!

Kis Laura Grace
Bogolyfalván lakom, így minden nap hazamegyek, így sajnos nem utazhatok együtt a többiekkel az év végén és az év elején, de azokkal, akik szintén lent laknak, szoktunk együtt sétálni, szóval ez egy picit kárpótol. A nagypapi nem szeret utazni, így szerintem nem megyünk semerre a szünetben, de Bogolyfalván nagyon sok érdekesség van, így sosem unatkozom, a mostani célkitűzésem az összes édesség megkóstolása a cukrászdában.

Kőszegi Róza Amélia
A szünetet idén Franciaországban fogom tölteni a Beauxbatons Mágusakadémia néhány diákjával. Tervben van, hogy elsajátítsak és megnézzek mindent, ami belefér az idő alatt, amit kint fogok tölteni. Amit a legjobban szoktam várni a szünetekben ő most... Azt most bonyolultabb lesz megoldani, de nem kell értem aggódni, szeretem a kihívásokat.

Mórocz A. Móric
Úúúúú! Megyek haza broval, ez tutika, mert apa szervezett megint valami pöpi kirándulást, ahova terveim szerint elrángatom magammal Bronszkikovszkit is, szóval vele is talázok. Lecsapódunk a Balára, mert víz nélkül nincs nyár és szünet, plusz be szeretném ásni nyakig Rint a homokba. De ez titkinfó. Bizony. *bólogat* Igazából nekem az év közben is ugyanolyan, mintha szünet lenne. Sokat járok haza, broval közös a szobánk, idejár a dudinszki és Rin is... hah! Télleg! Láthatom Kende húgát - na, az király a szünetekben mostantól!

Reina D. Laines
Mit nem fogok csinálni drágám? Utazni, bulizni a társaságunkkal, időt tölteni a bátyámmal, kipróbálni új dolgokat - nekem ez nem csak a szünet. Pár hetet Madagaszkáron és a Seychelle-szigeteken leszek. Az egzotikus kultúrákból akarok inspirálódni, mert mostanában igencsak magukkal ragadtak.

Reiner Kende
Az idei utolsó versenyeim fognak lemenni, aztán tutira megyek haza is a Balatonra a húgomhoz és találkozom majd a Brokémonnal meg a Szösztalicskával és a haverokkal. Szeretnék elmenni szörfözni is valahova külföldre, kihasználni a szelesebb időket és meglovagolni a hullámokat. Ezt eléggé bírom a szünetekben, meg azt, hogy lóghatok a zseniális húgommal.

Winter Cone Danvers
Ha? *hozzám beszélsz(?) fej* A bandámat fogom nyüstölni. És azt várom a legjobban, hogy ne állítsanak meg random emberek. Ha ennyire ráérsz, gyere inkább Oisin koncertre.

Létai Roland
Jaja, hazautazom, a haverokkal veretünk néhány kört a Dunán, tudod, kajaktúra!
Amúgy meg megy a PS, lőjük egymást szanaszét, na meg csajozunk.
Te is akarsz jönni, igaz? Beveszünk bármikor, csak írj! Biztos tetszene a mugli virtus.

Hollósi Zalán
Mindenképp szerettem volna hazautazni a szünetre. Konkrét terveim még nincsenek, de ahogy a családomat ismerem, csinálnak ők programot helyettem is. A nyarunk egy része mindig rokonlátogatással egybekötött kirándulásokkal szokott telni. Az anyai nagyszüleim nem igazán tudják, hogy a família fele varázslókból áll, így azokat az alkalmakat mindig nagyon szórakoztatónak találom, amikor náluk vagyunk vendégségben. Anyámék annyi sületlenséget tudnak összehordani arról, hogy mik a hobbijaim és hol tanulok, hogy öröm nézni.
Hogy mit szeretek legjobban a szünetben? Hogy nem kapok pontlevonást azért, mert este kint mászkálok. Büntetlenül nézhetem majd otthonról a nyár végi csillaghullást éjszakánként. Talán ezt várom a legjobban.

Fekete Nonó
Igen, vannak terveim a nyárra. Megcsinálni a feladatokat, amiket feladtak nyárra a tanárok, és gyakorolni a cirkuszra. Nem döntöttem még el, hogy hazautazok-e, de gondolom Bogolyfalván maradok. (Így legalább hamarabb meg tudom venni a tankönyveket következő tanévre.) A legjobban azt szeretem, hogy kipihentem a sok tanulást. És azt, hogy több időt tudok hagyni a cirkuszozásra, a barátaimra meg a családomra.

Romhányi M. Áron
Igen, vannak. Haza, haza utazom. Mit szeretek a legjobban? Mindent, babám. Feltételezem, te sem veted meg az olyasféle úri kiváltságokat, mint a nyári szünet.

Marina Darik
Természetesen haza szoktam utazni, a szüleim mondhatni elvárják tőlem, hogy ilyenkor otthon tengessem a napjaim és a meghívott vendégekben jó benyomást keltsek. *elhúzza a száját* Nem mindig sikerül. De ami meg brutálisan jó, hogy hazamehetek Dániába. Mindig fel szoktam ilyenkor tankolni a kedvenc söö... cig... édességeimből. *vigyorog ártatlanul* Voltál már dán földön? Baromi jó hely, el kéne jönnöd. Lokit meg Kendét is fűzöm már egy ideje, lehet idén sikerül... *gondolkodik el* Várj... hol is tartottam? Ja igen, szóval Dánia. Oda megyek a nyárra.

Ivanich R. Benett
Ilyenkor mindig óriási vizsgalázban égek, csak az utolsó után jut időm azon gondolkodni, hogy mit csináljak majd. Szinte biztos, hogy hazautazom, de szeretnék időt szakítani a rokonság többi tagjának meglátogatására is. Klassz lenne, ha a testvéreimmel, vagy esetleg a barátaimmal el tudnánk utazni valahova egy kicsit nyaralni, de a célállomást a pénztárcánk fogja megszabni.
A szünetekben azt szeretem a legjobban, hogy kicsit mindenki ki tud szakadni a kastélybeli hétköznapokból, és le tud bennünk ülepedni az a sok élmény, amit az együtt töltött hónapok alatt szerzünk.

Szécsi Dominik
Szívesen maradnék Bogolyalván és a kastélyban, de mivel jön haza a bátyám, miatta mégiscsak hazamegyek, hogy találkozhassunk. A szünetben leginkább azt szeretem, hogy sok időm jut csavarogni, meg az idő is jó persze. Most például nagyon várom azt a több napos túrát, amire a bátyámmal megyünk. Aztán jó lenne lemenni valamelyik vízpartra is csobbanni egy kicsit.

Köszönöm szépen a válaszaitokat! Az a bizonyos hír az lenne, hogy visszavonulok az Edictum szerkesztői munkámtól. Meg szeretném köszönni az összes szerkesztőtársamnak, a lektoroknak és persze a főszerkesztőknek azt a rengeteg támogatást, amit kaptam tőlük, ha szükség volt rá. További sok sikert kívánok, örök olvasótok:



Nincsenek megjegyzések: