2021. szeptember 15., szerda

Mozzanatok a nyár margójára

A sellő kázus
Ebben a hónapban sem tétlenkedtek a bogolyfalvi auror kirendeltségen. A hírek szerint nem is egy jelentősebb eset került az aktáik közé ezen a nyáron, mégis a finálét a végére hagyták: ha nem is a legfontosabbnak, de határozottan a legmisztikusabbnak tartott kázus az, amelynek középpontjában egy szárazföldre keveredett lény áll. Nem bizonyított, ám minden információ szerint elkaptak egy sellőt a szárazföldön, aki állítólag trónörökösnek tekinthető a maga fajában. Jelenleg a parancsnokságon tartják bent megfigyelésen, ám rengeteg kérdés felmerül körülötte: miért kapták el? Hogyan került ki a vízből? Ha valóban királyi sarj, miért nem a trón körül ólálkodik?

Megmásított múlt
Ki állítja, hogy a múzeumok kiállításai nem lehetnek izgalmasak? A szegedi Móra Ferenc Múzeum még július végén nyitotta meg kelta szobrairól szóló tárlatát a muglik számára. A program hamar populárissá vált a környező városok lakói körében, a jegyek rohamosan fogytak a kasszánál. Két hete, egy csütörtök délelőtti tárlatvezetés alkalmával azonban az egyik kelta szobor lilás fényben tündökölve valószínűsíthetően valamiféle bűbájjal lebegtetni kezdte a bent lévő személyeket. Szerencsére a húsz főből álló csoportban két mágus is jelen volt, akik az esetet azonnal igyekeztek elsimítani azzal, hogy a múzeum valószínűleg technikai trükköket alkalmaz. Végül a Minisztérium intézkedett, a helyszínre érkezők felejtés-bűbájt hajtottak végre a jelenlévőkön, és a szobrot Pestseholse Múzeumába szállították át.

Befogadva
Múlt havi számunkban írtunk a Mancs-hely örökbefogadási akciójáról. Úgy tűnik, sikeresnek bizonyult az iskolaújsággal folytatott lépésük, hiszen azon felül, hogy a kisállatok gazdákra találtak, többen érdeklődnek kisegítői pozíciók után. Egy biztos: az Edictumot a Havi Igéző főszerkesztő-helyettese is forgatta, amely az ifjúsági magazint is a kisállat örökbefogadás hirdetésére buzdította.

Katlan
Zene- és színházrajongók, figyelem! Szeptember végén újabb kulturális rendezvényre kerül sor Szalamanton városában. Az eseményen több színész-tanonc is megcsillogtatja majd tudását, ahogy késő délután hivatásos színészek, dramaturgok és rendezők munkáit is meg lehet tekinteni az odalátogatóknak. Máguszenekarok legfrissebben megjelent korongjai is bemutatásra kerülnek majd. A rendezvény lényege leginkább a varázstalan születésű varázslók megismertetése világunk hazai képviselőivel, egyben a támogatásukért is nyitja meg kapuit a Katlan, amely a Mágikus Dallamok Napja fesztivál helyszínén lesz megtartva.



Nincsenek megjegyzések: