2021. február 15., hétfő

Felbolydult érzelmek - Óvatosan az édességekkel!


A Valentin-nap árnyoldala
A MACUSA (Magical Congress of the United States of America; Egyesült Államok Mágikus Kongresszusa) január nyolcadika és február elseje között három olyan kisvállalkozót is figyelmeztetésben részesített, akik kézműves termékeik értékét illegális bájitalokkal, vagy éppen azok hozzávalóival szerették volna kelendőbbé tenni. Ezek az üzletek bár fokozott ellenőrzés alatt, de folytathatják a termelést. Ezzel ellentétben Illinois államban egy seprűkaravánnyi szállítmányt különítettek el további kivizsgálási célokra, míg Utah egyik legfelkapottabb kézműves csokoládékészítő üzletét be is záratták. A szerelmi bájitalok ismert hozzávalójaként felhasznált rózsatövist és harmatcseppet a szakemberek könnyedén felismerték, így a forgalomba került termékek vásárlóinak felkeresése és kárpótlása zökkenőmentesen meg tudott valósulni. Magyarországra nem érkezett ilyen szállítmány, és mivel az aggasztó hírek miatt a Minisztérium fokozottan figyeli az importcikkeket, valószínűleg itthon nem lesz fogyasztók számára érzékelhető hatása a kinti visszaéléseknek.

Lábakélt lábtörlő
A legtöbb mágikus fogadó és szállóhely mindenben igyekszik biztosítani vendégeik kényelmét, így az egészen hétköznapi dolgokat is a vendégek igényeihez igazítják. Különböző bűbájok és ráolvasások biztosítják azt, hogy a törölközők magukat szépen összehajtva tekeredjenek a szárítóra használat után, a szappanok visszacsusszanjanak tartóikba, vagy éppen a papucsok sorakozzanak fel (egymásba nem harapva) az ágy mellé reggelre. Igen ám, de az elmúlt hónap úgy néz ki, nem a bűvölők kedvence volt, ugyanis Budapest forgalmasabb részein nem egyszer jelentettek az éjszaka közepén sunnyogó wc-kefét, villamoson tekergőző sötétítőfüggönyt, vagy éppen sztepptáncoló cipőkanalat. Az eseteket ugyan kisebb kellemetlenségek árán, de mind sikerült eltusolni, a helyszínen tartózkodó varázstalan személyek amneziálása gond nélkül lezajlott. A Minisztérium arra kér mindenkit, hogy járjon nyitott szemmel, és ha hasonlót észlel, ne habozzon jelenteni azt a megfelelő ügyosztályon.

Véletlenek játéka
Tragikus véget ért egy történet, amely még az előző tanév végén vette kezdetét. A Bogolyfalva melletti erdőben vérfarkastámadás áldozatául esett Machay Menta Sonja - iskolánk öregdiákja - szinte pontosan egy évvel később, február negyedikén hunyt el a Fővárosi Mágikus Baleseti és Rontáskúráló Ispotályban. Az éjszaka közepén a pszichiátriai szárnyban történt zavargások miatt a szokottnál is kevesebb nővér tartózkodott az intenzív osztályon, így amikor a mugli és mágikus paramétereket egyaránt mérő berendezés jelezni kezdett, nem tudtak rögtön az ápolt mellé sietni. Nem tudni, pontosan mi okozta a hirtelen bekövetkezett állapotromlást, tekintve, hogy az elmúlt hetekben már éppen, hogy javulni látszottak értékei. Temetésére február 16-án, huszonkilencedik születésnapján kerül majd sor.





Nincsenek megjegyzések: