2020. augusztus 15., szombat

Óhajok, sóhajok, panaszok

Doki, ne már! Semmit nem olvastam el a kötelezőkből és semmit nem írtam meg a beadandókból. Milyen bájitallal tudnám elintézni, hogy egy szemhunyásnyit se aludjak? Vagy van valakinek kölcsön egy időnyerője? Meg mi ez, hogy már megint itt az év vége meg a vizsgaidőszak? Még alig jöttem helyre a legutolsó megmérettetések után. Legalábbis tök úgy érzem, mintha tegnap lett volna. Nem bírom én ezt az állandó hajtást. Vége lesz ennek valaha?
L

Kedves L!

Nem gondolom, hogy a bájital vagy az időnyerő lenne a megfelelő megoldás a „tökéletes bűntényhez”. Igen, a hónapok csak úgy szaladnak, és észre sem veszed, hogy mennyi minden felett sikerült elsiklani ez alatt. De ne csüggedj! A fennmaradt idődből hozd ki a legjobbat; írj meg annyi mindent, amennyit csak tudsz, de ne úgy, hogy valamilyen „ébren-tartó” főzettel kísértesz majd éjszakánként a folyosókon. Fordulj a barátaidhoz, akik esetleg már végeztek ezekkel a feladatokkal, és tudnak abban segédkezni, hogy jobban teljesíts az év végi megmérettetéseken. Ne feledd; az évzárás, a vizsgák, a beadandók mindig is kemény dió lesznek, de a hozzád közelállók ott lesznek, hogy támogassanak.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kedves Doktor Who,
Nagyon jól telt a vakáció, csomót pancsoltam, viszont egyáltalán nem fogott meg a nap. Szerintem így el se fogják hinni nekem, hogy vízparton voltam. Tudsz valami jó barnító varázst? Tök ciki lenne, ha azt hinnék, kamuzok.
Egy napimádó olvasó

Kedves Napimádó Olvasó!
Tény, hogy sokak számára a nyár egyet jelent a fürdőzéssel és a napozással. Szinte elvárás, hogy a nyaralás végeztével mindenki feketén érkezzen az iskolába, s úgy veszem észre, ez neked is nagyon fontos. Természetesen hozzátenném, hogy ne mások véleménye legyen az első dolog, ami ott lebeg a szemed előtt. Azt tanácsolom, hogy amíg nem térsz vissza a tanoda falai közé, próbálj minél több időt tölteni a napon. Gondoskodj a bőröd védelméről, szedj sok D-vitamint és ne a rosszaságon járjon az eszed. Nem kell semmilyen varázslat ahhoz, hogy másokat meggyőzz a nyaralásod létezéséről. Mire megkezdődik a tanév, te is ugyanolyan barna leszel, mint a többiek. Minden oké lesz!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kedves Dr. Who!
Eddig egyáltalán nem hittem a horoszkópokban, viszont egy az egyben bejött, amit a múltkori Csillagjósda rovatotokban írtatok. Tényleg kitalálta a család, hogy el kell utaznunk valahova, mert el kellett intéznünk pár dolgot egy alig ismert rokon halála után. És nagyon nem volt kedvem hozzá, végül elég nagy kaland lett. Ráadásul még az is bejött, hogy majdnem elvesztettem a Nefeledd-gömbömet és csak azért nem tettem, mert ti figyelmeztettetek rá, hogy figyeljek oda a dolgaimra. A csillagok tényleg mindig így megmondják a jövőt?
Goromka

Kedves Goromka!

Mindenkinek szíve joga abban hinni, amit magáénak érez. A horoszkóp – mint elég sok minden más a világunkban – eléggé megfoghatatlannak tűnhet, de semmiképpen nem összekeverendő a jóslatokkal. A horoszkóp leírja, hogy milyen karakterjellemmel rendelkezel születésedtől fogva, bizonyos csillagállásoknak köszönhetően. Mik az erősségeid, mikre érdemes alapoznod az életben. Ugyanez érvényes azokat a tulajdonságaidra is, amikre kevésbé kellene építkezni. Energiákkal és mozgatóerőkkel dolgozik, s ami még nagyon fontos; hogyan kapcsolódsz másokhoz a csillagjegyüknek hála. A horoszkóp nem mondja meg pontosan, hogy mi fog veled történni. Ha mégis erre vágynál, akkor keress fel egy jóst vagy jósnőt; ő lesz a te embered a témában. Az asztrológia iránymutatást és irányvonalat ad, ami miatt sokan gondolnak rá úgy, mint homályos feltevések tömkelege. Az életedről és a benne történő dolgokról más nem dönthet, csak te irányíthatod. Ezt ne feledd!

Nincsenek megjegyzések: