2020. augusztus 15., szombat

Milyen háziállat illik hozzád?

Gondolkoztál már azon, hogy szeretnél egy saját kisállatot, de fogalmad sincs róla, hogy mégis milyen állat illik hozzád? Van személyes kedvenced, de nem vagy benne biztos, hogy jól kijönnétek? Nézzük meg együtt, hogy a csillagjegyed szerint ki a jó döntés számodra! (Azonban persze tudnod kell, hogy szinte mindegyik tartása engedélyköteles, így talán egy kicsit hosszadalmasabb a folyamat, mint hinnéd, de a végén nagyon megéri, majd meglátod.)



Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
A zanzárdot a varázslók elsősorban bőre miatt szeretik. Kiváló erszények készíthetők belőle, míg másodsorban nagyszerű tolvajként vannak számon tartva. Azért, ha lehet, te ne ezért tartsd. Ez az ezüstös zöld apró gyík félénk jószág, fontos neki, hogy védelmezzék, te pedig szereted mindig a közeledben tudni a számodra fontos dolgokat, személyeket. Mivel alig huszonöt centi, könnyen elfér bárhol, így a tanórák alatt is biztonságban tudhatod, hiszen mindig veled lehet.





Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
Az augurey, avagy ír főnix nem éppen a kinézete miatt megnyerő, sokkal inkább az időjós képessége miatt. Az biztos, hogy a bánatos arc egy érző szívet takar. Nem igényel sok törődést, többnyire fészkében pihen, ám ha esni kezd, szívesen tárja ki szárnyait, hogy szállhasson egy kicsit. Ne aggódj, onnantól, hogy elfogadott gazdájának, mindig visszatalál hozzád.





Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)
A varázslók és boszorkányok nagy kedvence, a crup igazán hozzád való kis jószág. A villásfarkú kutyus igencsak védelmező, de a barátaidat, szeretteidet könnyen elfogadó, közvetlen és játékos házi kedvenc. Engedelmes, gyorsan tanul, és abban is biztos lehetsz, hogy meglehetősen nagy tisztogató. Nincs az a kerti törpe, aki szívesen az udvarod közelébe menne, ha ez a kis aranyos jelen van.





Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
Szerinted van édesebb állat a holdborjúnál? Szerintünk sincs! Ez az igazán félénk teremtés nagyon ritkán látható, hiszen csak teliholdkor merészkedik elő odújából, ám ilyenkor csodás látvány, ahogy táncol a holdfényben. Azonban vigyázni kell vele, mert kifejezetten szeret ebben az időszakban búzamezőkre szökni, ezzel jó sok fejtörést okozva mugliknak és varázslóknak egyaránt. Ha a holdborjú elfogadja a jelenléted, bemehetsz az odújába a hónap többi napján is. Olykor jó is elszökni kicsit a világból és csak ezzel a csodalénnyel lenni. Vidámság garantálva!




Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.) 
Számodra egy acsarka igazán tökéletes választás. Nyugodt és megfontolt természetedhez jól passzol egy olyan állat, ami könnyen válik sértődötté. A sünökhöz hasonlító lényecske túl azon, hogy szívesen áll bosszút a kerteden, ha úgy érzi, bajt hozol rá, nagyon tud szeretni. Igazán jó társ, de másokkal szemben bizalmatlan, ezért kicsi az esélye annak, hogy eltűnik. A fontos, hogy ne add neki az ételt, hanem csak hagyd ott valahol, és akkor nem bánják majd a növények.






Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
Az aprócska bólintér félénk, kedves kis lény, aki igazán szereti a nyugalmas életet, melyet te biztosíthatsz neki. Fontos, hogy legyen egy fa, ami az övé, amit védelmezhet, de ez nem jelenti azt, hogy csak a fán szeret lenni. Kíváncsi, szívesen utazik a válladon vagy a zsebedben. Először azonban bizalmat kell építened vele, mert ha egyből elszakítod a fájától, akkor könnyen megvakíthat hegyes ujjaival. Az, hogy mikor akar veled tartani, rajta múlik, de szerencsére te türelmes vagy, így az összhang közöttetek tökéletes lehet.



Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Az apró, kék pettyes madár, a nosztallang élete utolsó percéig néma, ami nem is baj, mert te magad is szereted csendesen tölteni a napjaidat, ám ha kiadnál magadból mindent, akkor kiváló hallgatóság. Mivel rovarokat fogyaszt, környezetedben kevés légy vagy szúnyog fog zavarogni. Jámbor állat, szívesen röpköd a fejed körül, vagy pihen a válladon, érdeklődő tekintete pedig azt sugalmazza, érti, amit neki mondasz. Nincs szükség kalitkára, ha egy nosztallang kiválaszt téged, a válladra telepedve jelzi azt.






Krup/Crup (08.06.-09.02.)
A furkász pont annyira szereti a csillogást, mint te magad, így hát nem is kérdéses, hogy tökéletes választás számodra ez a kissé kontrollálhatatlan lény. Eltekintve attól, hogy nem tud ellenállni a szép és csillogó dolgoknak, igazán kedves, szelíd állat, aki szeret a hozzá tartozóhoz bújni, az ölében pihenni. Mivel testét puha szűr borítja, gyakran barátkoztatják össze kisgyerekekkel. Fontos tudni azonban, hogy a furkász is igényli a személyes teret, amit földbe vájva alakít ki, ide rejti ingóságait. Olykor nem árt átnézned, hogy miket is csent el, és visszaadni a tulajdonosnak. Persze ez nem garantálja azt, hogy nem lopja el ismét.





Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
Nem sokan szeretik a tanórán a futóféreg nevelését, mert attól még, hogy látszólag nincs vele sok dolgod, nagyon könnyű túletetni, és olyankor fogyókúráztatni kell, amit szegény lény igen nehezen visel. Emellett azonban a legjámborabb háziállatok egyike, aki szereti, ha a hasát vakargatják, de ha nem pátyolgatják, csak megetetik, akkor is boldog. Mivel sok mindennel foglalkozol, nem biztos, hogy egy olyan lény kell melléd, aki nagyon igényli a törődést, viszont nincs az az állat, aki boldogabb lenne, ha a gazdája lennél, mint egy futóféreg.




Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.) 
A puffskein az a lény, akit gyakorlatilag nyúzásra teremtettek. A csikizéstől a dobáláson át a nagy közös szundikig mindenre kapható. Kiváló takarítógép, megeszi a maradékod, a pókokat, és mint tudjuk, az orrodat is tisztán tartja. Szerencsére az utóbbit csak akkor teszi, amikor alszol. A kis dögönyözhető, színpompás lények tele vannak szeretettel, karácsonykor dalolnak, és elképzelhetetlen, hogy ne váljanak pillanatok alatt családtaggá. Egyedül akkor vannak el jól, ha sokat foglalkozol velük, többnyire azonban már párban veszik őket, hogy mindig legyen játszótársuk.



Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)
Az igazán szép és színes hurúval könnyű szerelembe esni, ám nehéz őt elviselni. Kezdetben csodás éneke lenyűgöz, ám ez a dallam hosszútávon idegőrlővé válik, ezért érdemes a madárra némítóátkot szórni és ezt minden hónapban megismételni. Tartása sem egyszerű, de te igazi kalandorként szereted a kihívást, és szívesen fogsz bele extrém feladatokba is. Ne aggódj, a némítással nem bántod meg az állatot, ő továbbra is szívesen dalol neked, és válik hű társaddá.





Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
A kneazle tartása minden, csak nem egyszerű, ugyanis egy igencsak vad bestiáról beszélhetünk. A legjobb megoldás, ha kölyökkorában már veled van, veled szocializálódik. Megismeri a barátaidat, a környezetedet. Még így is előfordulhatnak agresszív megnyilvánulások tőle. Így, ha abban gondolkozol, hogy beszerzel egyet, célszerű abban is gondolkoznod, hogy csak olyan helyre költözöl, ahol tisztán mágusok laknak. Az oroszlán és macska keveredésére hasonlító állat rendkívül védelmező és sértődékeny, így fontos, hogy magad elé helyezd az ő igényeit. Ha ez megvan, tökéletes párost alkottok majd.



Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.) 
Rengeteg türelem kell egy dirikól tartásához, azonban szerencsére te egyáltalán nem szenvedsz hiányt belőle. Ez az édes kis pufók, repülni nem tudó madár szórakoztató, hóbortos jelenség, aki szívesen csinál bohócot magából, ám már kinézetével is könnyedén csal mosolyt az emberek arcára. Ha megijed, akkor tollát hullajtva, eltűnik és máshol bukkan fel, azonban ne aggódj, ha megismeri az otthonát, akkor csak házon belül bújik rejtekekre, mint a szekrények, vagy az ágy alja. Fontos, hogy új emberekkel fokozatosan ismertesd meg, és egyszerre csak eggyel, több esetében traumatizálódik és könnyen ideggyengévé válik!


Nincsenek megjegyzések: