2020. augusztus 15., szombat

Botránysarok

Az elmúlt időszakban leginkább a szerelmeseké volt a terep, már ami híreinket illeti, most azonban rendre olyan információkat kaptunk, melyek nem csupán minket, de Titeket is minden bizonnyal megráznak majd. Itt az ideje, hogy leromboljuk a szótlan levitásokról, kedves eridonosokról és flegma rellonosokról alkotott képet, illetve megreformáljuk az alkalmazkodó navinésekről szóló szóbeszédeket. Úgy tűnik, ebben a hónapban mindenki elvesztette a fejét, mi viszont helyére illesztjük a hiányzó puzzle darabokat!

Viharos házváltás
Senki sem gondolta volna, hogy az ízig-vérig navinés Ian Fraser Kilmister egyik nap még az unikornisok hálókörleteiben hajtja nyugovóra fejét, míg a következőben már a Szfinx portréjánál suttogja el a rejtvény megfejtését. Bizony, merthogy a fiú házat váltott! Természetesen utánajártunk az esemény hátterének és kiderült, hogy néhány diák hallotta az egyébként kedves, csendes srácot üvölteni a házvezetőjével. A kiszűrődő beszélgetés alapján világossá vált, hogy a diák azzal gyanúsítja Mikhail Sergejevics Kazanovot, hogy titokban összeszűri a levet Angyal Odettel! Elhangzottak olyan vádak, minthogy titokban találkozgatnak és egyszer látta őket kettesben túlontúl bizalmasan és meghitten cseverészni, s az egymás felé tett gesztusok alapján kétség sem férhet hozzá, hogy több van közöttük puszta tanár-diák viszonynál. Hogy mi lett a veszekedés vége, azt csak akkor tudtuk meg, mikor pár nappal később a fiú már a Levita színeiben járta a folyosókat. Vajon azért váltott házat, mert képtelen volt tovább szótlanul tűrni a tiltott viszonyt?

Tüzes házi sárkány
Ha azt gondoltátok volna, hogy a navinések botrányai itt véget érnek, akkor bizony nagyon tévedtek! Vörös Ajsa igen komoly rajztehetség, az a hír járja, hogy amit pennájával papírra vet, az megelevenedik. Már egy ideje felröppent a hír, hogy esetleg gyengéd érzelmeket táplálnak egymás iránt Demeter Hunorral, azonban bizonyosságot csak az év utolsó Káros Szerek Ismerete óráinak egyikén nyert. A lány, hogy imponáljon levitás szívszerelmének, egy sárkányt rajzolt, megcsillantva csodás készségét és elbűvölve a fiút, a dolgok azonban igen hamar rosszra fordultak. A lény nem volt olyan szelíd, mint amilyennek képzelte, és rájuk támadt - legalábbis állításuk szerint -, ennek köszönhetően pedig kiabáltak és sikítoztak, természetesen még a tanóra alatt. Mondanunk sem kell, hogy Eleanora tanárnő cseppet sem volt elragadtatva a fiatalok viselkedésétől, így nem szimplán pontot vont, de büntetőmunkára is ítélte a két renitenst. Ha azt látjátok, hogy Ajsa és Hunor üstöket, kémcsöveket és egyéb bájitalos eszközöket sikál, akkor ne lepődjetek meg, ez a kis büntetés eltart majd az év végéig.

Ki vagy apa?
Ki ne ismerné a kis Natalia-t, a mi legkedvesebb Mugliismeret tanárnőnk, Nadia Rosales lányát? Hisz rendszeresen jönnek együtt, minden oktatónk vigyázott már rá legalább egyszer és mi is gyakorta játszunk vele, ha épp úgy esik. Eddig arról volt szó, hogy nem tudjuk az apa kilétét, na de most érkezünk a számunk legnagyobb breaking-jével ugyanis de, most már tudjuk! Korábban is többeknek feltűnt, hogy milyen feszült a hangulat a tanárnő és Farkas Zétény között, még egy színpadias pofonnak is tanúi lehettünk, ezúttal pedig végre válaszokat is kapunk. Hangozzék bármennyire is abszurdnak, Nati a rellonos és Nadia szerelemgyermeke! Ki gondolta volna, hogy a híresen hírhedt Farkas család sarjának már van is egy nem hivatalos lánya? Akárhogy is, ez jócskán megbonyolítja majd a továbbiakat és ezer meg egy kérdést felvet azzal kapcsolatban: mi lesz most velük?

Baráti háromszög
Mielőtt még azt hinnénk, hogy a levitások nem kutyulják össze a dolgaikat, ideje felnyitnunk mindenki szemét. A barátságok mostanában úgy köttetnek és mennek tönkre, hogy pislogni se tudunk olyan gyorsan, s lehetséges, hogy ezúttal is ennek leszünk tanúi. Süveges Lili már a kezdetektől remek kapcsolatot ápol Pataki-Molnár Csengével, tulajdonképpen kastélyra szóló barátnők, csakhogy az utóbbi időben egyre kevesebbet látjuk őket együtt. Forrásaink azt rebesgetik, hogy a levitás beszökött Csenge egyik nagy ellenfeléhez, Layla Robillard-hoz egy csajos pizsama party-ra. Ez önmagában még nem lenne olyan nagy baj, hiszen a két seprűakrobata remekül kijön egymással, ám a konfliktus onnan indult ki, hogy a navinés szánt szándékkal nem hívta meg levitás vetélytársát. Ha eddig a versenyre való készülés nem keltett volna feszült hangulatot, hát a Lili barátságáért folytatott harc mindenképp. A dolog pikantériája, hogy úgy tűnik, a befutó Layla lesz, mivel Lili inkább mutatkozik vele, mint Csengével. Óóó, szegény lány, reméljük, hamar megoldódik a dolog!

Kacsa-mánia
Az eridonosok mindig is hebrencsebbek voltak a többi ház diákjainál, de amit Palotás Polli csinál, az bizony már több a soknál! Háztársai most már Fisher tanárnőnél tesznek rendszeresen panaszt, miszerint a lány majdnem minden nap kiszökik a kastélyból, hogy a kis tavacskánál múlassa idejét. Szerkesztőinknek meggyőződése volt, hogy egy édes gyermekszerelem állhat a dolog hátterében, azonban egyik alkalommal követtük lógós alanyunkat és arra a megdöbbentő felfedezésre jutottunk, hogy Polli kacsa-mániás! Nem egyszerűen szereti őket, hanem egyenesen a megszállottjuk, a kastélyból pedig folyamatosan kenyeret és kekszet csempész ki, hogy azzal etesse az állatokat. Hallottuk, hogy kedvesen beszélget velük, az egyiküket pedig, mikor végre megengedte, hogy megfogja, úgy ölelte magához, akárha szerelmes lenne! Egy kicsit kutakodnunk kellett hát, így madárkáinkat bevetve meglátogattuk az eridonos szobáját, ami tele van a hápogósokat ábrázoló holmikkal. Kacsás ágynemű, kacsás kép, gumikacsa, kacsa plüss és még sorolhatnánk. Talán csak egy kedves kis hóbort, de azért érdemes lesz szemmel tartani, mielőtt elfajulnak a dolgok!

Egy korszak vége
Nincs élő ember a kastélyban, aki ne ismerné Sebastian Gérard Felagund professzor urat, aki szinte már a Bagolykő megnyitása óta oktat Bájitaltant a lelkes hallgatóságnak. Most mégis az a megdöbbentő és egyben szomorú hír járja, hogy távozni készül a tanári karból rohamosan romló egészségi állapota miatt. Bár az információt sem megerősíteni, sem cáfolni nem áll módjában a vezetőségnek, a diákság zúgolódni kezdett. Egy részük, akik a férfi óráit terrorként élik meg, már egy ünnepi bulit szerveznek, ahol sorra égetik majd el a tantárgyhoz kapcsolódó jegyzeteiket, míg a tanoda másik fele éppenséggel meglepetés búcsúztatót szervez. A két tábor lassanként egymásnak feszülni látszik, a tanulók összeszűkült szemmel haladnak el egymás mellett a folyosón azt találgatva, vajon ki-melyik party megvalósításában érdekelt. Félretéve minden érzésünket, kétség sem fér hozzá, hogy amennyiben a hír igaznak bizonyul, a tanári kar egy hihetetlen koponyával lesz kevesebb és igencsak kérdéses, képesek lesznek-e valaha is pótolni a Felagund professzor által hagyott űrt.

Nincsenek megjegyzések: