2020. július 15., szerda

Nyárközépi nyavalygások

Kedves Doktor Who!
Szent Iván éjjelén kevertem valami bájitalt, de nem gondoltam át, kin is használjam, és most nem tudom levakarni magamról a rajongóimat. Bajban vagyok. Mit csináljak? Ellenszerről nem tudok.
Bűbájos Boszi

Kedves Bűbájos Boszi!

Először is, valóban bűbájos egy boszi vagy, ha ilyen sikeres lett a bájitalod. Másodszor pedig… Megállás nélkül kapod a baglyokat? Érzékeled, hogy a kastélyban mindenhol a nyomodban van? Az első szabály, hogy semmilyen körülmények között ne éreztesd vele, hogy te is hasonlóan viszonyulsz hozzá. Hogyha akár egyszer is belemész a színjátékba azért, hogy ne bántsd meg, akkor sokkal nehezebb dolgod lesz a későbbiekben. Mondd el neki, hogy mennyire fontos a barátsága. Tudom, hogy ez most nem egyszerű a bájital miatt, de hidd el, hogy ahogyan csökkenni fog a hatása, és te kitartóan ellenállsz, akkor hamarosan vége lesz a bűvös rajongásoknak. S ami még nagyon fontos, hogy a helyzet tragikus komikumával viszonyulj az egészhez, hiszen a humor nagyon sokszor jó taktika az ilyen szituációkban. Bár egy újabb bájitallal is megpróbálkozhatsz, ha már ennyire bűbájos vagy, kedves Boszi. De csak akkor csináld, hogyha színtisztán emlékszel, hogyan készítetted a Szent Iván éji „koktélt”. Várom majd leveledet, hogy hogyan sikerült.


Drága Dr. Who!
Olyan jó tanácsokat adsz, mindig annyira jó olvasni őket! Gondoltam, most már én is írok neked. Tudod, mostanában egyre többször van az, hogy nem tudok mihez kezdeni magammal. Unatkozom. Semmi ötletem, mivel töltsem a szabadidőmet. Mindenkinek olyan jó tennivalói vannak. Én mit csinálhatnék vajon? Adnál pár tippet?
Zorgi

Kedves Zorgi!

Van olyan dolog az életedben, amit elkezdtél, de valami miatt nem tudtad befejezni? Nézz szét otthon, hátha eszedbe jut egy olyan dolog, amivel foglalkozhatsz. Esetleg gondold végig, hogy mi tett boldoggá téged a múltban. Mi volt az, amiért rajongtál gyerekként? Lehet, hogy itt az ideje újra előszedni ezeket a régi hobbikat. Kérj tanácsot a barátaidtól. Biztosan sokkal szívesebben űznél olyan szabadidős tevékenységet, amit esetleg a barátaiddal együtt csinálhatsz. Gondold végig, hogy milyen az életstílusod; állandóan mozgásban vagy, vagy inkább otthon ülsz? Türelmesebb fajta ember vagy? Vagy szereted a gyorsabb dolgokat? Annyi minden van, amit igazíthatsz a személyiségedhez. Ha mégis elakadnál, akkor irány egy könyvtár, ahol millió meg egy olyan könyvet olvashatsz, ami segíthet neked a tökéletes hobbi megtalálásához.


Kedves Dr. Who!
Mindenki állandóan bulizik és én nem tudok aludni tőlük. A legédesebb álmomból ébreszt fel a dübörgő zene, a hahotázás, a sikítozások. Képzeld, a múltkor még valaki tűzijátékozott is és a kirajzolódott hippogriff majdnem berepült az ablakomon! Hát nem lehet meghagyni az embernek a nyugalmát? Én úgy szeretek aludni! SZERETNÉK ALUDNI!
Álommanó

Kedves Álommanó!

Füldugó? Csak viccelek. Ez egy eléggé nehéz, kissé megfoghatatlan téma. Hányszor fordul elő egy héten? A diákok nőnek, s úgy nő sokukkal a bulizási vágy is. Amennyiben ez téged ennyire zavar, először is próbálj beszélni a többiekkel, hogy egy héten néhány alkalommal legyenek halkabban, mert ez nagyban befolyásolja az éjszakáid minőségét. Azonban leginkább azt tanácsolnám, hogy a beszélgetés megejtése után gondolkodj el azon, hogy mi az, amivel teljesen le tudod fárasztani magad. Nem lesz gond, hogyha egy kis mozgással strapálod le magad, és már csak az ágy lesz az egyetlen gondolatod. Hidd el, hogy nem fog zavarni a többiek zsivaja. Végső megoldásként – habár egy valóban eléggé drasztikus, remélem nem lesz rá szükség – kérd az áthelyezésedet egy olyan hálórészbe, ahol a hozzád hasonló, csendesebb diákok vannak. Elvégre nagyon fontos, hogy milyen az alvásunk minősége. Sok sikert kívánok hozzá, jelentkezz majd, hogyan ment!

Nincsenek megjegyzések: