2020. június 15., hétfő

Legszívesebben kiordítanám...

Bánki Barnabást az iskola falai között nem ismerhetik sokan, maximum annyira, hogy amikor még a vörösek élén Ophelia Carolina Brown tanárnő állt, mutatkoztak együtt. Azóta sok idő eltelt, Barnabás az előkészítőben tanít, és egy nagyon jó hallással megáldott diák szerint szerelmi szálak fűzik Lorin Annie Brightmore-hoz. A Brightmore név sokaknak ismerős lehet, ugyanis Denis A. Brightmore is egy időben a Rellon házat erősítette, majd váltotta fel húga a sárgáknál, akit egy fokkal könnyebben lehet kezelni. Ezt be kell látnia mindenkinek. Az információk szerint, amikor kiderült, hogy Annie és Barnabás együtt vannak, Denis olyan mérhetetlen dühről tett tanúbizonyságot, hogy fogta magát és meglátogatta a férfit. Nem szép szavakkal történt a beszélgetés, sőt... Ráadásul utána hónapokig nem láttuk sehol Barnabást, a kedves navinés hordott neki jobbulást sütit és ápolgatta, miközben próbálta lenyugtatni a bátyját. Reméljük, sikerült neki, mert bár tudjuk, hogy az idősebbik Brightmore nem türelmes típus, de csak nem szakítja el húgát a boldogságának forrásától, nemde? Főleg nem ököllel, de ki tudja… Mi csak remélhetjük, hogy a kapcsolatuk kitart egy dühös testvérrel maguk mellett is, de ember legyen a talpán, aki nemet mer mondani Denisnek. Mi nem mernénk.

Sébastien Lafayette Béliveau mindenkiben mély nyomot hagy, aki nem akarja, abban is. Az a kék tekintet és a mosoly, amit a diákjai felé intéz, minden térdet remegésre kényszerít, azonban felreppent a hír, miután Vizsnyiczky Heléna Sára nem túl szépet mondott kedves házvezető-helyetteséről, Bajnóczi Kimoriah-ról, hogy Sébastient éppenséggel pont az ifjú hölgy nyerte meg magának. A szeleburdi nő, szépsége mellett igen kedvesnek bizonyult eddig, bár kérdés, hogy mit tud Heléna, amit mi nem? Azonban az biztos, hogy mindezek ellenére szerezte meg Sébastien szívét, hiszen együtt indultak az eltűnt diák keresésére is. Sok kérdés felmerül a párral kapcsolatban, amik egyelőre megválaszolatlanok. Honnan ismerik egymást ilyen jól? Régebbre nyúlik vissza a szerelmük? Esetleg abban az erdőben nem csak a diákot keresték volna, hanem titkos szerelmük – ami már nem is olyan titkos – egy kicsit beteljesülhetett? Igazából bárhonnan is nézzük, be kell látnunk – a keserű szájízünket legyűrve, amit féltékenységnek hívnak – nem alkotnak csúnya párt. Az az egy biztos, részemről mindenképpen, hogyha az egyik megbántja a másikat, és ne adja Merlin szakítás lenne a vége, akkor nagyon nehéz lesz kiválasztani, kinek a pártját fogjam.

A boldogságba bele kellene férnie a nagyon hullámzó se veled, se nélküled kapcsolatnak, amit Theon Delacroix és Ivanich R. Benett játszanak már ki tudja mióta. Kiderült, hogy Theon, ahogy eddig is, nem hazudtolta meg önmagát, mindössze csúfos játékot űzött Benettel, aki ezt igen nehezen viselte. Megértjük, bár kérdés, hogy mire számított a levitás? Mégis meg kell kockáztatnunk, hogy neki volt igaza, ugyanis a bogolyfalvi vasútállomáson történtek elég rendhagyóra sikeredtek ahhoz kettejük között, hogy Benett ne akarjon már valóban semmit a rellonostól, ám mégis össze-összefújja őket a szél. Milyen romantikus. Benne van a pakliban, hogy Theon nem véletlen keresi állandóan Benett társaságát? És, ha ez így is van, akkor mégis mi a terve mindazok után, ahogy Benettel bánt? Nehéz kör lenne visszaszerezni egy összetört szív bizalmát és, bár nem tudhatjuk, hogy miképpen alakul, de ha pozitív végkimenetele is lenne az egésznek, Theon nagy fába vágta a fejszéjét. Honnan tudhatja, hogy a levitás nem űz vele ugyanúgy csúf játékot? Édes lehet a bosszú…

Ombozi Boróka neve sokaknak ismert lehet. Na, nem szerénysége és visszafogottsága miatt, hanem azért, mert ő aztán tényleg mindenben benne van, ráadásul még Ombozi is. Ha akarod, ha nem, ezzel a névvel is találkozhatsz bárhol és bármikor, mint a Payne-ekkel. És ha ez a kettő összejön? Egy csodálatos történet alakul ki belőle, amit még a vak is láthat. Jason Henry Payne amúgy sem egy olyan alak, akit nehéz észrevenni, de amikor heves csókcsatát vívtak a folyosón Borókával, azért megemelkedett az ember szemöldöke. És ha ez nem lenne elég, szinte már levetkőzve álltak a folyosón, amikor eszükbe ötlött, hogy lehet egy nyugodtabb helyet kellene a kellemes légyotthoz találni. A legnagyobb probléma ezzel? Kedves szerelemi történetnek indulhatna, azonban ebben az időben Jason az iskola oktatója volt, míg Boróka – ahogy most is – annak diákja. Rengeteg dolog sülhetett volna el ebben a történetben rosszul, azonban főhősünk, a királylány kezéért felmondott az iskolában, hogy együtt lehessenek. A buktatója, hogy azóta senki nem látta őket együtt, és nemhogy közösen kávét szürcsölgetni, de még csak beszélgetni sem. A boldogság nem tartott sokáig, Jason helyében pedig elgondolkodnánk, hogy megérte-e felmondani egy nő miatt? Vagy a nő miatt? Nem mindegy, mert ha az utóbbi, akkor nincs is kérdés. (Én továbbra is fenntartom, de ez egyéni probléma. – a szerk.)

Vannak olyan emberek, akik tudják, hogy miként kell berobbanni úgy egy helyre, hogy az emlékezetes legyen. Vannak olyan emberek, akiknek ehhez még csak megerőltetni sem kell magukat. Farkas Zétény ezek közé az emberek közé tartozik, mert úgy jött vissza az iskolába, hogy akik nem tudták a nevét, mert nem volt még hozzá szerencséjük, akkor azonnal megtudták. A másik csoportba tartoznak azok az emberek, akik nem szeretik a feltűnést, de mindig kijut nekik belőle. Nadia Rosales, az iskola Mugliismeret oktatója erről mesélhetne, hiszen még be sem tette az intézménybe a lábát, máris belebotlott Zéténybe, aminek örülhetne is, csakhogy ő nem különösebben tette. Pont a Bejárati csarnokban találtak egymásra, és a tanerő konkrétan elmondta Zéténynek, hogy mi a véleménye róla, miközben ütötte-vágta, ahol csak érte, majd elhangzott az ominózus mondat; Zéténynek miért kellett lelépnie? Hoppá! Szóval a tanerőnek és Zéténynek bizony a múltban is volt köze egymáshoz, és nem is kevés, de ahogy elhallgattuk és láttuk is, igen csúnya végkimenetele lett. Na már most, azóta senki nem tud semmit, pedig hamarosan itt a tanév vége, és mondhatni feltűnően kerülik egymást. Meg kell mondjuk, ez nem csoda, pedig szívesen végignéznénk azt a meccset, ahol végre eldől ki volt nagyobb bunkó és miért?

Nincsenek megjegyzések: