2020. január 15., szerda

Varázsvilág hírei

Láthatatlan árnyékok
Noha eddig Magyarország csak újságokból ismerhette a Szindikátus néven elhíresült bűnszervezetet, legújabb információink szerint Európa több országában is gyökeret vertek. Míg a nyomtalan eltűnések száma folyamatosan növekszik és kegyetlen gyilkosságok nyomaira bukkannak a hatóságok, addig a felelősök láthatatlan árnyakként járnak köztünk. Az aurorok tehetetlenül próbálnak a legkisebb nyomokon is elindulni, egyelőre azonban rendre zsákutcába futnak.
Jelenleg is tart a szervezet tagjainak profilozása, azonban a kevés információ okán az ügy csigatempóban halad. Olyan jelzőket aggatnak a gyanúsítottakra, mint "A cigarettázó férfi", vagy épp a "Vörös nő", egyéb konkrétumról beszámolni viszont nem tudnak. Egy kiszivárgott jelentés alapján a Szindikátus tagja egy igen erős legilimentor, aki nem pusztán információt szipolyoz, de a megtámadott aurorok emlékeit is megmásítja, vagy teljesen kitörli. Hasonló partizánakcióra már volt példa, mikor pár hónappal ezelőtt módszeresen vadászták le a hatósági személyeket, hogy egy különleges bájitalt megitatva velük hónapokra kivonják őket a forgalomból egy emlékezettörléssel. Bár jelenleg nem találtak összefüggést az esetek között, nem kizárt, hogy ez a Szindikátus érkezésének előjele volt.

Új szelek fújnak
Nemcsak a biztonságunk kérdőjeleződik meg ezekben a vészterhes időkben, ugyanis több máguskormányban is zúgolódni kezdtek. Egyes országokban megnövekedett a radikális erőket támogatók száma, amely komoly vitákat szül az üléseken a képviselők között. A választásokig úgy tűnik patthelyzetben van mindkét oldal: a váltásra való igény sehol sem elég erős a kormány megdöntéséhez, azonban intő jele lehet annak, hogy a következő ciklusban másokat kívánnak hatalmon látni.
Ezen fordulatoknak az sem kedvez, hogy a mugliknál pattanásig feszülnek az idegek: sok helyütt harmadik világháborút emlegetnek, ez pedig félelmet kelt a lakosság körében. Noha alapvetően a mulgik politikai helyzetébe nem avatkoznak közbe a varázslók - ahogy soha nem is tették -, egy esetleges háború kirobbanása mindenképp befolyásolná a mágusok jövőjét is. Egyelőre csak fokozott érdeklődés övezi az események alakulását, de egyesek már gyűjtést is kezdeményeztek arra az esetre, ha esetleg mégis elmérgesedne a viszony. Ennek hozománya az is, hogy a radikálisok képesek voltak megerősödni több helyen, s támogatottságuk számottevően növekedett. Egyesek a mugliktól való teljes elhatárolódást javasolják, míg mások épp amellett kampányolnak, hogy segíteniük kell a kialakult helyzet megoldásában. Több kormány is népszavazást kezdeményez az ügyben, egyelőre azonban semmi biztosat nem tudnak mondani.

Veszélyben a Bagolykő
A nemzetközileg is elismert Bagolykő Mágustanoda komoly gondokkal küszködik. Egyre kevesebb diák jelentkezik hozzájuk, az osztályok létszáma évről évre csökken. A romló tendencia okát már többen igyekeztek kideríteni, azonban egyelőre nem találtak olyan dolgot, mely indokolná. Aggodalomra adhat okot, hogy eközben a Roxfort, a Beauxbatons és a Durmstrang számai is folyamatosan esnek, mely arra enged következtetni, hogy népességünk fogyatkozásnak indult. A kormányok vészhelyzetet hirdettek, új támogatási rendszereket dolgoznak ki és segélyekkel igyekeznek felzárkóztatni a hátrányos helyzetű családokat, egyelőre azonban nem mutatkozik igény egyetlen pénzbeli ellátás igénybevételére sem.
Már csak azért is vészjósló a Tanoda lélekszámának csökkenése, mivel nagyon sokáig felvételizni is alig lehetett, Amerikából, Ázsiából, sőt Afrikából és több európai országból is inkább a magyar intézménybe íratták gyermekeiket a magas szintű képzések és gyermekspecifikus foglalkozások okán. A tanulók fogyatkozása előrevetíti továbbá a pénzügyi gondokat, mely azzal járhat, hogy több iskolában megszűnnek az ösztöndíjak, hogy a fenntartásukat ki tudják gazdálkodni.

Nincsenek megjegyzések: