2020. január 15., szerda

A rellonos csók mágiája

Talán a karácsony az egyetlen olyan időszak, amikor a kastély teljesen üres, ilyenkor tanáraink, iskolai dolgozóink is otthon, családjuk körében ünnepelnek, nem is térnek vissza, csak az új év elején. Most azonban, hogy a végzős bál is később került megrendezésre, így sokan már nem utaztak ismét haza, hanem az iskolában várták az újévet. Az éjszaka varázsában pedig számos izgalmas pillanatot csíphettünk el.

Ezúttal a helyszínünk a kastély egyik legromantikusabb pontja, a fénylő lelkek udvara. Szerencsés rendezvényhelyszín, hiszen kültéri és beltéri résszel egyaránt rendelkezik. A benti részen vetítőszobát alakítottak ki, ahol puha párnák között, rengeteg rágcsával és filmeket nézve tölthették az érdeklődők az estét; míg kint a belső udvaron étkezésre és bulizásra volt lehetőség. A gramofon dallamaira sokan táncoltak, mások inkább átbeszélgették az utolsó órákat.
Természetesen, ha már szilveszter, akkor a fogadalomtétel biztosítása is fontos volt a szervezők számára, erre a szökőkutat választották, melyet elbűvöltek úgy, hogy a fogadalomnak igazi foganatja legyen. Éjfélkor pedig a tűzijáték mellett táncoló fények és csókok köszöntötték az új évtizedet.



Ugyan csak egy pillanatra láttuk, de egészen biztos, hogy megtörtént, hogy Ombozi Boróka egy nyíltan házas férfivel, méghozzá a Rellon házvezető-helyettesének férjével, Nikolai-jal bújt be egy sátorba, hogy ott aztán együtt búcsúztassák el az óévet, és hát ki tudna ellenállni egy Ombozinak?





Ha már Ombozi, üdítő változatosság, hogy a karácsonyi bál után ismét a kastély falai között tudhatjuk Noelt, aki úgy tűnik vissza-visszatér a gyökereihez, és ha már akkor is nosztalgián kaptuk, úgy tűnik, a szilveszter se telik másképp, hiszen a vele lévő személy nem más volt, mint Dwayne Warren legidősebb lánya, Mina, akivel mindig úgy tűnt, mintha lenne közöttük kémia, de sosem lehetett róluk, mint párról beszélni. Érdekes azonban, hogy egyszerre bukkantak fel a környéken, talán most változás áll be ebben?




Mondhatjuk, hogy Flaviu-k mellett sosem unatkozik az ember, és bár a sajtóból mindig valahogy Alina jött ki úgy, hogy a zűrösebb gyerek, Blanka pedig a bájos, utóbbi amióta itt van, mintha csak kiszabadult volna a börtönéből, úgy él, mint ahogy azt egy igazi Flaviu lány tenné: botrányosan. Persze ezt nem mindenki bánja, közöttük úgy tűnik Závodi Soma sem, akivel az újév első pillanatait élte át, meglehetősen figyelemfelkeltő szerelésben.




A kérdőjelek mellett azért vannak párok, akik bár újnak számítanak, egyre biztosabbak, ilyen például Edith Payne és Radetzky Bercel, akik a karácsonyi bál után szilveszterkor is együtt jelentek meg. Az este vidáman telt közöttük, láthatóan szívesen tartózkodtak egymás közelében, és több érintésük is arról tanúskodott, hogy igazán egy hullámhosszon vannak. Úgy tűnik a mi szemünk sem láthat mindent, hiszen erre a szerelemre senki sem számított.



Ahogy talán arra sem, ami tanáraink, Nico Bianchi és Emily Fisher között zajlik ki tudja már mióta.  Az biztos, hogy a téli kiránduláson már alakulóban, pontosabban összeomlóban volt a kettejük közötti vonzalom, hiszen már az első nap csúnyán összevesztek, és egész úton kerülték egymást. Azonban szilveszter éjjelén a zene, a tűzijáték és a pezsgő valószínűleg megtette jótékony hatását, ugyanis ahogy egymás mellé keveredtek az utolsó percekben szorosan egymáshoz simulva, érintésekkel és pillantásokkal adva egymás és a világ tudtára, hogy egyáltalán nem közömbösek egymás iránt. Vajon végre felvállalják érzéseiket, vagy továbbra is mély tagadásban élnek?



Azonban nem csak boldog pillantok voltak ezen az estén, hiszen egy pillanatra mindenki csendesebbé vált, aki hallotta a Dana Berry - Mihail Sztravinszkij beszélgetést, melyben a fiú ugyan nem sokat beszélt, hallgatásnak mégsem volt sok hely, mivel a lány kitöltötte azt. A vége pedig nem volt más, mint egy szomorú búcsú. Az már biztos, hogy ők ketten szingliként érkeznek az új évbe.




Ha nem éppen erről suttogtak a kint beszélgetők, akkor éppen arról, hogy Ardai Kolos mennyire jó pasi. Több diáklány is szent meggyőződéssel élt afelől, hogy ma éjjel a fiú barátnőt keresni érkezett, és valahogy minden szingli lány igyekezett egy kicsit jobban odatenni magát. A legjobban mégis Darya Kazanova brillírozott, aki csípős nyelvével kritizálta a fiúhoz való hozzáállást. Ő pedig szívesen reagált is erre. Beszédbe elegyedtek, és úgy tűnik, nagyon egy húron pendülnek. Vajon máris vége a románcnak Rémivel?


Az este határozottan legromantikusabb pillanata egy szerenádnak is beillő produkció volt, amikor maga Borbély Nimród jelent meg és kezdett el énekelni. Nem csak bele a levegőbe, hanem kifejezetten egyetlen embernek, a Rellon házvezetőjének, Quinn Ashwoodnak, aki mint mindig, most is inkább a bulizósabb tömeggel ropta a táncot, majd mikor megpillantotta Nimródot, látszott rajta, hogy már csak neki táncol.
Hogy kik maradnak együtt, vagy találnak újra egymásra, és kik búcsúznak el egymástól végleg, az még a jövő zenéje, de egy biztos, ha a rellonosnak nem is, az éjféli mágiának különös hatalma van.

Nincsenek megjegyzések: