2018. december 15., szombat

Furcsa, de nyertes páros


Először is, nagyon szépen köszönöm, hogy vállaltátok a páros interjút, és azt is, hogy türelmesek lesztek hozzám, az első edictumos szereplésem kapcsán. Először Bogna, téged kérdeznélek, miért tűnt Denis alkalmas jelöltnek?

Bogna: Kétfős interjú, nem vagyunk pár. Köszönjük a lehetőséget. Egyszerű, az egyetlen jelölt volt, aki mert velem beszélni meg fel is keresett.

Kétfős. Ez nekem kicsit olyan, mintha még nem tettétek volna meg az első lépéseket az összecsiszolódás irányába. Hogyan határozza el magát egy olyan elfoglalt srác, mint te Denis, hogy bevállal egy helyettesi posztot? 

Denis: Megtettük. Elég, hogy Bogna eridonos, így ki is maxoltuk a dolgot. Nos... *elmosolyodik* Szeretek rendezkedni, mindig is jól ment. Precíz vagyok, magabiztos és jól nézek ki. Mi kellhet még?

Kedves hölgyek és urak, halhattunk egy konkrét társkereső hirdetést. Arra az esetre, ha valakinek még nem tűntetek volna fel, azt hiszem ez most megváltozik. Mik azok az első lépések, amiket mindenképpen szeretnétek megtenni a DÖK felvirágoztatása érdekében?

Denis: Kevesebb duma, több cselekvés. Azzal, hogy a DÖK tagok csak elmélkednek, hogy "Jaj, mennyire jó lenne!" nem jutunk előrébb. Konkrét elképzelések, ötletek, és a legfontosabb: FAN-TÁ-ZI-A, ami kell.

Bogna: Társkereső? *felkúszik Bogna szemöldöke egyből* Ezek valóban igazak, amit Denis már felhozott, de először is tagok kellenének. Még az előző tanévben feloszlott majdnem teljesen és sajnálatosan a korábbi elnök is távozott. Úgy gondoltam, a szünetben mindenkinek volt jobb dolga, így mostanra lett igazán toborzás és kezdtek egyre többen belépni hozzánk, hogy együtt tegyünk a többiekért. Terv több is van, de nem lőném le a poént.



Bogna Zdanowska híres arról, hogy szereti, ha minden, ami körülveszi, a katonás rendet tükrözi. Éppen ezért például addig nem lehetett Mikulás ünnepséget tartani az Eridon berkein belül sem, amíg nem volt minden zokni egy irányba állítva, ugyanolyan méretben és színvilágban.




Szerintetek milyen az ideális DÖK tag?

Bogna: Kommunikatív, tettrekész és csapatjátékos.

Denis: Én csak ezt annyival egészíteném ki, hogy legyen magabiztos és kreatív. Minden másban Bognánál a pont.

Már értem, hogyan esett Denisre a választás. Első nagy rendezvényetek máris a karácsonyi bál lesz, melyet egybekötöttetek a végzős bállal is. Mesélnétek egy kicsit az eseményről? Mi lesz a témája, honnan jött az ötlet, mire lehet számítani? 

Bogna: Denis karakteres, képes vezetni egy csapatot, mint látszik is, nem fél a feladattól. Ezért. A bál tematikáját tekintve sok ötletünk van, az viszont már biztos, hogy egy amolyan Jégbirodalom ad majd otthont neki a birtok és a falu találkozásánál. A rendezvényre a falulakókat is várjuk majd, illetve lesznek még pontosítások, hogy december 21-én kora estétől már minden a szemek elé tárulhasson. Kihagytam valamit? *pillant Denisre*

Denis: Nem hiszem *megrázza a fejét mosolyogva*


Denis Brightmore egyke gyerek lévén sosem tudott igazán jót focizni a kertben, így egyszer, amikor a szülei nem vették észre, átmászott a kerítésen, és a szomszéd lámájával kezdett el labdázni. Az esetet egy youtube videó ihlette.




Mennyire szeretnétek, hogy a DÖK megjelenjen a hétköznapokban? Eddig inkább háttérben volt, és csak a rendezvények meghirdetésekor mondta az ember, hogy "Óóó, tényleg, a DÖK", maradnátok inkább ennél a vonalnál, vagy minél inkább középpontba kerülnétek? 

Denis: Ha rajtam múlik, akkor az első opció állna fent. Személy szerint szeretek a központban lenni, de a DÖKnek nem ez a legfőbb szerepe. Igazából tök mindegy szerintem, hogy a háttérből vagy szemből közeledünk-e a diákokhoz. Mindkét alkalommal az lenne a válasz, hogy “Óóó, tényleg, a DÖK”! *nevet*

Bogna: Az a baj, jelenleg a hétköznapokba és a kis alkalmakba sincs eléggé beépítve, de azon leszünk, hogy megint a köztudatba kerüljünk legalább időnként.

A DÖK a Diákönkormányzat rövidítése, eddig viszont inkább a rendezvények szervezőjeként volt jelen az iskola életében. Mostantól van rá esély, hogy a diákok jogainak és szándékainak érdekérvényesítője lesz? 

Bogna: Ez az egyik cél. Vannak tervben olyan jótékony, a diákok életére kiható megmozdulások, amikkel elérhetünk jogérvényesítést vagy csak valami pluszt. Több szünetet, kevesebb óraszámot, olcsóbb egyenruhát, több faluba járási időt. Attól függ mit akarnak majd a diákok. Szabad áramlása lenne a kéréseknek, amiket mi igyekszünk megfelelően megoldani.

Denis: Ahogy Bogna mondja. Azonban ezek nem csak rajtunk múlnak. Nagyon sok diák csendben tűr és nem keresi fel a DÖK tagjait, hogy segítséget kérjen a gondjaival-bajaival. Lehet az én hibám, nem szoktam valami szimpatikus lenni az alacsonyabb évfolyamba járóknak, nem sokat segít, hogy elnökhelyettes is lettem, pedig esküszöm, hogy nem harapok. Csak néha. 

Azt hiszem, sikerült egy szép jövőképet kialakítanunk, ami remélem, hogy hamarosan gyakorlatilag is megvalósul. Én nagyon sok sikert kívánok nektek a célok eléréséhez, és azt hiszem, el is érkezett az idő, hogy elköszönjek tőletek, hiszen vennem kell egy báli ruhát, hátha megtalálom a hercegem. *nevet* Nagyon szépen köszönöm, hogy időt szakítottatok rám és az Edictum olvasóira. 

Bogna: Köszönjük a lehetőséget, a bálon biztosan találkozunk.

Denis: Köszönjük, császtok! *int egyet és már ott sincs*

Nincsenek megjegyzések: