2018. július 15., vasárnap

Második esély


Első, de nem utolsó cikkünk következik, kedves olvasó, amely egyszerre hat az ember lelkében rejtőző cukiságfaktorra és facsarja meg a szívét. Mint a legtöbben tudják, már évek óta üzemel a faluban a Mancshely, Rea Liebhart irányítása alatt. Ez a kis hasáb lapunkban az itt örökbe fogadható ebek leltára lesz, remélve, hogy hamarabb segít majd gazdára találni nekik. 
Legújabb bentlakóink következnek:








Név: Kahlua

Nem: szuka

Kor: körülbelül 1,5 éves

Fajta: fél dalmata-mix

Jellemzők: Ez a kislány egy kifejezetten nyugodt baba, aki szereti a társaságot. Visszahúzódó, inkább egy vagy két ember, állat közelségét igényli. Amennyiben növekszik a társaság, elül egy sarokban, és onnét figyeli az eseményeket. Egyik szülője valószínűleg dalmata lehetett, míg a másik egy közepes termetű kutyus. Három hete tartózkodik a menhelyen és nagyon várja új befogadóját. 

Tudnivalók: A gazdimat illetően konkrét elképzeléseim vannak! Valaki olyan legyen, aki egyedülálló vagy szűk családi körrel rendelkezik, nem utazik el hosszú időre sehova. Szeretem a hosszú sétákat és a klasszikus zenét, illetve a finom nassolnivalókat. 








Név: Coco

Nem: kan

Kor: körülbelül 6-8 hónapos

Fajta: ausztrál juhász

Jellemzők: Coco egy energiabomba, aki igényli a folyamatos foglalkozást. Imád rágni, akármit és akármennyi ideig, megállás nélkül. A húzós játékok a kedvencei; gyakran azokkal a szájában alszik el, ahonnan órákon keresztül fel sem kel. Egy pörgős nap után úgy piheg, mint akit leütöttek, csak a lábikója zizzen néha-néha. Egy hónapja van a menhelyen. Minden kutyával jól kijön, de a macskákat bizony szokása megkergetni.

Tudnivalók: Szeretnék minél nagyobb családba kerülni, hogy valaki mindig tudjon velem foglalkozni! Intelligens vagyok és gyorsan tanulok, már most tudok pacsit adni, ha cserébe kapok egy kis rágcsát. Az idegenekkel rosszban vagyok, megvédem a családomat, ha törik, ha szakad. 








Név: Paesh

Nem: szuka (ivartalanított)

Kor: 9-10 éves

Fajta: chiuahua keverék

Jellemzők: Ezen a kis hősön azért már látszanak az öregedés jelei. Sokszor le van merülve, mint az alacsony töltöttségű játékok, leginkább egy szobadíszre emlékezteti az embert. Ha lerakod egy puha helyre, nagy rá az esély, hogy ott is marad, fekszik és remeg, míg vissza nem jössz hozzá. Az egyik kedvenc elfoglaltsága mozgó fotókat vagy televíziót nézni - ez utóbbiból a főzőműsorok a kedvencei. 

Tudnivalók: Ajánlott vagyok idősebb ember mellé, aki egyedül vagy legfeljebb még egy személlyel él együtt. Mozgásigényem kicsi, de nem jól tolerálok más állatokat, az idegenektől pedig stresszes leszek és a hólyagom nem mindig bírja el a megterhelést. Táskában szállítható vagyok, de zajos, mert az idegenekre hajlamos vagyok acsarogni. 




Nincsenek megjegyzések: