2018. március 15., csütörtök

Olvadó szívek


Mexikóvárosi kaland 
Bár Evena Noxen ideérkezésekor tökéletesen nyitott volt a kapcsolatra, melyről mind azt hittük, hogy neki rendelte az ég, menet közben kiderült, hogy szeretett igazgatónk még nem áll készen arra, hogy kinyissa a szívét. Nem kellett hozzá azonban sok, hogy mégiscsak meglegyen az a bizonyos igazi -  úgy tűnt az idő és a helyszín tökéletes, csak éppen egy másik férfi volt a kijelölt társ. Szvelovszky Norbert, aki egy magasabb erő hatására vette át a Vajner-birtok irányítását, hamar a nő szívébe lopta magát különös sármjával. Az események a megismerkedésük után hirtelen felgyorsultak, és az újdonsült pár azóta Mexikóvárosban is járt; ott a helyi hagyományok szerinti szertartás kíséretében megtörtént az eljegyzés is, az esküvőt pedig a nyár közepére, telihold idejére tervezik, ugyanis a frigy a Hold áldásával köttetik majd meg. Többen pletykálnak máris gyermekáldásról, ám egy Noxen kisasszonyhoz közeli barát cáfolta ezt a hírt. Kifejtette, hogy Evena előbb a feleség szerepet szeretné kiélvezni, de öt éven belül mindenképpen belekezdenek a családalapításba is.


Lopott pillantások a főpróbán
A bogolyfalvi színház jelenleg futó premierdarabja, az Utolsó Napnyugta főszereplői legendás lények. A szerepek elég nagy kihívást jelentettek a társulatnak, így a rendező, Révay Valentin, lánya unszolására megfogadta társrendezőnek Olive Thalia Belmonte tanárnőt. A próbák során aztán a két erős akaratú fél gyakran feszült egymásnak, így heves vitáknak se volt híján a színház. Ilyenkor ugyebár két eset történhet meg: főhőseink vagy örökre egymásba szeretnek, vagy annyira meggyűlölik egymást, hogy a másik említésére is felmegy bennük a pumpa. A főpróba előtti héten - több kellékes elmondása szerint is -, annyira összevesztek, hogy az kis híján tettlegességig fajult, ám Belmonte tanárnő ahelyett, hogy felpofozta volna a konok férfit, csak elrohant és nem tért vissza. Csodálkoztak is, amikor a főpróbán a hölgy helyet foglalt Révay úr mellett, ám néhány pillantásból megértették, hogy valószínűleg sikerült a feszültségeket tisztázni - sőt, valószínűleg egy új irányba terelik ismeretségüket. Erre pedig a legjobb bizonyíték Révay Lili megszerzett vizsgája, melyen kijelenti, hogy Olive prof SZERETI az apukáját. Éljen soká a kapcsolatuk!


Harcias hormonok
A sportolás nagyon hasznos, ha az ember karban szeretné tartani a testét - és úgy néz ki, ugyanez igaz arra is, ha a szívéről van szó. Jeffrey Kai Hampton köztudottan egy olyan figura, akit megjegyeznek az emberek, hiszen sajátos kifejezőstílussal rendelkezik. A legutóbbi kviddicsmeccsen ismét bebizonyította, hogy ő nem az az unalmas fajta, ugyanis sárga talárja ellenére a tömeget megmozgatva igyekezett kibillenteni nyugalmi helyzetéből az ellenfelet. Így figyelt fel rá évfolyamtársa, Emily Dorothea Fisher, avagy az íjász lány is, akinek bár nem éppen a stílusa a kviddics, úgy érezte, egyetlen meccs erejéig kisegíti a csapatot. Milyen jól tette! Itt találkozott össze a tekintetük már a kézfogásnál, és egész meccs alatt szinte tapintható volt a feszültség kettejük között. Többen úgy vélték, hogy  játék alatt a Levidon játékosa a Relline védelmét is élvezte, később pedig együtt távoztak a pályáról; sőt, azóta se nagyon látták őket egymás nélkül. Vajon mit szólnak ehhez a kapcsolathoz a testvérek? Nem valószínű, hogy örömmel fogadnák.


A szerelem bájitala
Az enyhe idővel egyre több a megfázás, sorra jelennek meg a náthával küszködők a gyengélkedőn, remélve, hogy hamar elmúlik a kínzó megbetegedésük. Talán a hosszú sor miatt, talán csak mert önálló akart lenni, Varga Nóra úgy gondolta, a főzetet maga is megoldja. Azonban a könyvtárban nem sok hasznos információt talált, vagy talán maga a könyvtáros is távol volt, így az első tanárt, akivel találkozott, leszólította. A nagyon szerencsés "áldozat" Várffy-Zoller Róbert lett, aki készségesen szaladt a bajba jutott hölgy segítségére. Ha valaki már komolyabban ránézett Nóri pofijára, megállapíthatta, hogy gyönyörű kék szemei vannak, így egy jól irányzott pillarebegtetéssel könnyedén elcsavarhatta bárki fejét. Ő azonban eddig kitartóan kutatott az igazi után, és most úgy tűnik,  végre megtalálta. Várffy professzor ugyanis már az első húsz percben a karjai közé ölelte a betegeskedő főnixlányt, és ígért neki mindent, ha vele egy szerelmes csókot vált. Hogy az eset hogyan folytatódott, arról sajnos nincs tudomásunk.


Szerelem, javított kiadásban
Sosem könnyű, ha valaki csak úgy megörököl egy állást, hiszen van olyan munkatársa, akit talán sosem ismer meg egy papírlapon beadott jelentkezésen kívül. Így járt a napokban az Edictum főszerkesztője, Jonathan Gerhard Van den Bergh is, aki a folyosón akadt össze egyik lektorával, Rozsos Annamáriával. A lány egy nagy halom könyvet cipelt, mert bár sárga, nem kevés kék vér is folyik az ereiben, míg Mr. Van den Bergh segítség helyett szót emelt a tanulás ellen. Szó szót követett, az úr csípős megjegyzéseit a hölgy lazán csapkodta lefelé, és a főszerkesztőt éppen ez hozta lázba, hiszen ilyen különleges nővel régen nem volt dolga, és ez az izgalom egyre fokozta amúgy stagnáló kedvét. A nagy bejelentésre, mely szerint ő a főnöke, a lány közömbösen reagált, ami annyira meglepte a rellonost, hogy egyből randevút kért tőle. Annamária erre csak elmosolyodott, majd elsétált. Drukkoljunk nekik, hogy az Edictum első szerelmespárjává váljanak!

Nincsenek megjegyzések: