2017. december 15., péntek

Évzárás a faluban

Minden idők leglátogatottabb jégpályája
A bogolyfalvi jégpálya első hetében olyan sok látogatót vonzott, mint az első évében összesen. Mivel ez a szám felülmúlta a várakozásokat, így már a nyolcadik napon számos utómunkálatot kellett végeznie a karbantartásáért felelős varázslóknak. Az építmény persze tökéletesen biztonságos volt, nem okozott kellemetlenséget senkinek, a helyreállítást és a megerősítést pedig éjjel, zárás után, hangtalanul végezték el. A további hetekben is nagy népszerűségnek örvendett és jelenleg is örvendő pálya mellett a hirtelen jött fellendülésre extra bódékat is el kellett helyezni, ugyanis egymás után jelentkeztek be az árusok termékeikkel. Úgy tűnik, megérte az első néhány éppen csak sikeres év, a karácsonyi hangulat teljesen megszállta a falut. 

Elismert színészek a karácsonyi darabban
Idén karácsonykor Révay Valentin saját rendezést mutat be a Bogolyfalvi Színházban. A Kavarások Karácsonya egy elvált édesapáról szól, aki minden ünnepet utál, de leginkább a karácsonyt. A békés egyedüllét idilljébe érkeznek meg váratlanul felnőtt gyermekei, akik egész családjukkal érkeznek hozzá, szinte percre pontosan egyszerre. Persze azonnal beindul az összefogás az ünnep és az édesapa megmentésére, aki nem tudja megértetni a családjával, hogy ő boldog. A sok egymás melletti elbeszélésből egy igazi kavarodás alakul ki, és amikor már azt hinnénk, rendeződik a helyzet, az első felvonás végén becsenget valaki. Az előadásra mától lehet jegyet kapni és december 24-én 19.00 órai kezdettel látható olyan ismert előadókkal, mint Benczik Milán, Kirics Flóra, Fener Petra, Podmaniczky Andine és Esszmannek Boldizsár.

Díjat nyert a Pillangóvarázs
Idén a szakmai zsűri a Pillangó-varázs Étterem és Teaház részére ítélte oda egyik legnívósabb díját, vagyis a "Legvarázslatosabb vendégváró" címet. A teaház a megnyitásakor már elnyert egy hasonlóan rangos díjat mellyel a legújabb vállalkozásokat ünneplik, de az igazán nagy megtiszteltetést és ismeretséget mégiscsak a mostanival szerezték meg, hiszen most már a szakma is beszél róluk. A folyamatos fejlesztéseknek és újabb termékek köztudatba hozásának hála az országos elismertséget biztosították maguknak. Ha minden jól alakul, néhány éven belül akár nemzetközi állandó vásárlókört is magukénak tudhatnak majd.

Csúsznak a várt fejlesztések
Az Edictum előző számában leközölt fejlesztések a hirtelen érkezett hideg miatt elképzelhető, hogy tavaszra csúsznak. A megvalósításért felelős szervek természetesen mindent megtesznek azért, hogy mégis elkészüljenek a tervezett módosításokkal, azonban jelenleg kockázatosnak vélik a házak teljes áthelyezését. Amennyiben a maradéktalan biztonságnak nem tudnak majd eleget tenni, úgy a tavaszi napfordulót követő szombaton és vasárnap végzik el a négy utcássá fejlesztés folyamatát, tudtuk meg Szentivánszky Aminától, a hivatal jelenlegi kommunikációs referensétől.

Nincsenek megjegyzések: