2017. december 15., péntek

A festmények követelései

- a Pletybanya rovat következik -


Meg kell mondjam, nagyot csalódtam bennetek, drágaságaim. Ha egyáltalán még hívhatlak titeket így. Hosszú, hosszú évek óta vagyok a lakója ennek a kastélynak, de nem hittem volna, hogy még egyszer kénytelenek leszünk összehívni a Hivatalos Festmény Tanácsot. Ez az idő azonban, úgy tűnik, eljött, és örömmel fogadtam a székelnöki tisztséget. Hisz ki tudhatna többet rólatok, mint a mindent kézben tartó Banya anyátok? 
A sztrájk nem véletlen, így hát kénytelenek voltunk megfogalmazni követeléseinket. Székelnökként kötelességem elétek tárni a listánkat, a vezetőségnek pedig két hete marad tárgyalni a feltételeinkről.

1. Tisztességes bánásmódot a diákságtól!
Vannak érzéseink, és vannak elvárásaink. Elvárjuk a diákságtól, hogy köszönjenek, ha meglátnak, esetleg udvariasnak kérdezzék meg, hogy érezzük magunkat. Tartsanak számon minket, hisz mi is ugyanúgy részei vagyunk a mindennapi életüknek, mint bármelyik tanerő. Udvarias és tiszteletteljes elbánást követelünk!

2. Szükséges renoválást évente legalább egyszer! 
A festményeknek is szükségük van a wellness hétvégére, mikor végre csak velük foglalkoznak és kényelmesen pihenhetnek a diákság idegesítő morgása nélkül. A kastélyban felfüggesztett minden festménynek kijár évente legalább egyszer ez az idő. Kötelező szabadságolást követelünk!

3. Firkavédő bűbájokat minden festményre!
Nem bízom a diákságban, ahogyan kedves Festménytársaim sem. Követeljük a tanerőktől, hogy lássák el firkavédő bűbájokkal az összes festményt, hátha a már kevésbé kedves, szeleburdi Kasza Fanni megint szivárványos krétával óhajtana bemocskolni fenséges kinézetünket.

4. Plusz juttatásokat a kiemelt festményeknek!
A kiemelt festmények közé tartozik szerény személyem, hisz a legfőbb hírek hozója csakis Banya anyátok lehet. Továbbá ide tartoznak még a kóbor festmények, valamint a házak részlegeit őrző festmények is, és minden olyan kép, melynek bármilyen fontos feladata van a kastélyon belül és kívül. És mint tudjuk, a nagyobb felelősség nagyobb jutalommal is jár, vagyis az iskolának biztosítania kell a megfelelő pihenőidőt számunkra.

5. Új falfelületeket legalább évente!
Minden két lábon járó beláthatja, hogy igen-igen unalmas egy festmény élete, ha ugyanazon a falon lóg már évek óta, ugyanazokkal a szomszédokkal tud csak beszélni, és ugyanazokat a fránya szobrokat és lovagi páncélokat bámulhatja nap mint nap. Éppen ezért követeljük, hogy évente költöztessenek bennünket új helyekre, új szomszédokhoz! A költöztetés felülbírálásának jogát természetesen fenntartjuk.

és a Hivatalos Festmény Tanács

Nincsenek megjegyzések: