2017. december 15., péntek

4 hasznos tipp

... hogy hogyan tedd kellemesebbé és elviselhetőbbé a téli hideget

A tél bizony nagy kihívás elé állítja az embert a maga hidegségével, ridegségével, sötétségével. Sokan nem szeretik, és bizony sokan az első sötétebb órában várják már a három hónap után beköszöntő tavaszt. Azonban van egy-két módszer, amivel könnyebbé és élvezhetőbbé tudjuk tenni az év leghosszabb éjszakáival bevonuló évszakot.

A bögrének is jár kabát || A téli hidegben előszeretettel iszunk forró italokat. Kakaó, forró csoki, tea, esetleg forralt bor... Ezek persze finom italok, és kellemesen felmelegítik a bensőnket, ám ugyanúgy átforrósítják a bögrék oldalát is. Hogy ne égesse meg a kezünket a kerámia, húzzunk kabátot a bögrénkre! A bogolyfalvi ajándékboltban kapható olyan változata a kötött ruhának, melyet bűbájjal hoztak létre, és szabályozza a bögre hőfokát. A kezünk felé kellemes meleget enged csak, a bögrében lévő ital pedig megőrzi az iható, de éppen elég forró hőmérsékletet ahhoz, hogy felmelegítsen bennünket.

Készülj egyszerre ujjas és ujjatlan kesztyűvel! || Szeretjük az ujjatlan kesztyűket télen, mert jól néznek ki, és minden apró dolgot végre tudunk vele hajtani. Persze szeretjük a nagy, bundás kesztyűket is, amelyekkel ugyan semmi hasznosat nem tudunk tenni, de jó melegen tartja az ujjvégeinket. Bármily meglepő, nem kell egyikről sem lemondanunk. A megoldás a leszerelhető ujjtartozék. A hideg ellen ott vannak a mágikusan tökéletesen szigetelő ujjak, melyeket bármikor felhúzhatunk, illetve ha úgy adja a szituáció, bármikor le is szerelhetünk. 


A hosszan tartó melegért és a kellemes illatokért! || Ha hideg, akkor a kandalló melletti melegedés, és a tűz fényénél való olvasgatás az egyik legkellemesebb elfoglaltság a téli időszakban. Ám minél hidegebb van, annál gyorsabban alszik el a tűz. A Budapesti Varázspatika különleges, téli ajánlata egy zacskó bájitalhozzávaló, melyet kivételesen nem a főzetbe, hanem zacskóstul a tűzbe kell dobnunk. Hatása azonnal érződik - a speciális összetevőknek köszönhetően a tűz fényesebben ég, és hosszabb ideig őrzi meg a melegét, valamint a gyógynövényeknek köszönhetően a kellemes illat belengi majd a teret, nyugodt és békés hangulatot sugallva az embereknek.
Emberek közt normálisan, otthon őrült karácsonyi üzemmódban! || Mindenkinek van olyan rokona az ünnepek alatt, aki előző karácsonyra kötött, színes-villogó pulcsikat ajándékozott. Amiket kötelező módon minden családi összejövetelen hordani kell, még akkor is, ha előtte vagy utána egy iskolai partira voltunk hivatalosak. Kész szerencse, hogy a szezonálisan árult mosóbájital ma már erre is talál megoldást. Csupán annyi a dolgunk, hogy a kész főzetet egy üstbe öntjük, a két pulcsit pedig hozzáadjuk, és már meg is van oldva a probléma. Csak egy pálcaérintés, és a pulcsi egyik pillanatban még giccsesen karácsonyi, a másikban már viselhető, divatos darab.

Nincsenek megjegyzések: