2017. december 15., péntek

Ünnepel a jó doktor is

Kedves Doki! 
Egy kicsit kidíszítettem a szobánkat, hogy ráhangolódhassunk az ünnepre, de az egyik szobatársam azóta folyton leszólja. Zavarja őt, és azt mondja, nincs ízlésem, mert nem találtam meg a harmóniát a színek között és nincs egyensúly az elrendezésben. A másik két szobatársam szerint szép, nekem is tetszik, de egy kicsit zavar a negyedik vélemény. Szerinted le kéne bontanom az egészet? 
Karácsonyi Fény

Kedves Karácsonyi Fény! 

Nincs azzal semmi baj, ha az ünnep közeledtével szeretnéd egy kicsit a hangulatot is fokozni. Viszont tiszteletben kell tartani mindenkit, aki a szobában lakik. Nem csak neked, nekik is. Ha a másik két szobatársadat tényleg nem zavarja, akkor lehet, hogy a harmadiknak csak éppen rossz napja volt, vagy lehet, hogy valami más bonyodalom van az életében és belekötött volna bármibe. Az ő lakrészét hagyd meg szabadon, de a saját részeden azt csinálsz, amit akarsz. Kérdezz inkább rá kedvesen, hogy mi bántja, hátha elmondja, és akkor megkönnyebbül ő is. 

Kellemes karácsonyozást! 


Kedves Doki! 
Elutazol a szünetben? Engem a szüleim el akarnak rángatni a nagyihoz, de nem nagyon szeretek ott lenni, mert a nagyinál sötét van és tele van minden macskaszőrrel, és a hajam is olyan fura szagú lesz utána. Sokkal inkább szeretnék a barátnőimmel közösen ünnepelni, mivel egy helyen lakunk. Elmondjam a szüleimnek, hogyan érzek? Ha igen, szerinted a nagyi nem fog megsértődni?
Üdv: 
Szőrallergiás Hógömb

Kedves Hógömb! 

Találd meg a középutat. Én úgy érzem, hogy a tény, mely szerint a barátnőiddel szívesebben vagy, sokkal jobban felerősíti a nagymamád környezete ellen érzett ellenszenvet. Talán nincs is meg igazán, csak szeretnéd inkább otthon és a barátnőiddel közös programokkal tölteni a szabadidődet. Kérd meg a szüleidet, hogy a programok tervezésekor vegyék figyelembe a programjaidat is, hogy legyen lehetőséged a barátnőkkel is lenni. Ne bántsd meg a nagymamádat azzal, hogy oda se dugod az orrod az ünnepekkor. Kérdezd meg esetleg, hogy nem jönne-e idén inkább a nagyi hozzátok, hátha ezzel egy új szokást teremtetek otthon. 

Sok sikert az egyensúlyhoz! 


Drága doki! 
Szerinted mit kéne vennem a barátnőmnek ajándékba? Még csak most kezdtünk el járni, de amióta együtt vagyunk mindig csak smárolunk, és ha vannak ott mások is, akkor meg azt meséli, hogy együtt járunk...és hát hogy smárolunk. Régebben sokat beszélgettünk, de nem tudom neki elmondani, hogy ez hiányzik, mert mindig smárolni kell. Szerinted ez normális? Csókálló rúzst vegyek? Vagy minek örül egy lány? 
Sebesszájú patás

Kedves Patás! 

Azt hiszem a legőszintébb ajándék mégiscsak az lenne, ha elmondanád a lánynak, hogy hiányzik a minőségi idő, amit korábban együtt töltöttetek. Nem hinném, hogy erre olyan nagyon megsértődne. Talán ő is hiányolja ezt, és úgy érzi, most, hogy egy pár vagytok, ilyen igényeid lettek, és ő nem akar elveszíteni téged. Mivel úgy tűnik, nem nagyon beszélgettetek, és nem adtok egymásnak szóbeli visszajelzéseket. Amíg csak csókolóztok, addig egy megjelenő góc kezd el növekedni láthatatlanul, ami ha túl nagy lesz, nem csak a kapcsolatotokat, de a barátságotokat is menthetetlenné teszi. Beszélgessetek, az is része a kapcsolatnak. 

Kívánom a legjobbakat!

Nincsenek megjegyzések: