2017. november 15., szerda

Téliesedés az iskola falain belül

Most, hogy elérkeztünk az ősz utolsó hónapjához, az éjszakák egyre hosszabbak, míg a nappalok folyamatosan rövidülnek, a levelek lehullanak, a fák megkopaszodnak, a viharok szeszélyesebbé válnak, a hajnalok pedig egyre hűvösebbé - épp itt az ideje, hogy körbelessünk, ki hogyan készül a három hónapos téli időszakra.

A prefektusoknak manapság igen nehéz dolguk van az elkanászodott diáksereggel. Legutóbb a rellonos mestertanoncnak, Tristan Devereux-nak akadt dolga. Egy nagyobb csapat levitás teremtett havat a tanulószobában, a legtöbb ott gubbasztó diák örömére. A fehér lepel kioltotta a kandallóban lobogó tüzet és belepte a nyitottan hátrahagyott könyveket. Egy-két elsős kiélvezte a gyorsan jött telet, úgyhogy hógolyócsatába fogtak. A kék csapat azzal védekezett, hogy egy időjárási kísérletet folytattak éppen egy házidolgozathoz. A rellonos mestertanoncnak csupán két órájába telt eltakarítani a kárt utánuk a manók segítségével.




A tél közeledtével fontos a megfelelő ruházat, a meleg pulcsik, a vastag kabátok, a sapkák, sálak, kesztyűk. A másodikos Weisz Pálma azonban úgy döntött, kipróbál ezúttal valami mást és újat. Így esett az, hogy az udvaron sétálva egy szájkosárra emlékeztető sapkát viselő lány mellett is elmehetett az ember. Valószínűleg a száj elé rögzített sálat próbálta helyettesíteni a lukacsos, bőrből készült felszerelés, vagy esetleg valamelyik divatcégtől kapott megbízást a termék tesztelésére? Mindenesetre legyetek ezzel óvatosak, mert a metsző szél elől ez nem óv meg titeket.






A Levita házvezetője, Daniel Graham most tudta meg, hogy a heti novemberi elszámolás szerint már csak két hét van a tél megérkezéséig. E jelentős rádöbbenésre nem más mutatott rá, mint kedves diákjai tanulószobás csínytevése. Miután a hír elért hozzá a tanári szobában, az első sokkos döbbenet után furcsa mondatokat kezdett összefüggéstelenül motyogni magában, miközben a kezét dörzsölgette. A jelen lévő festmények szerint ez két dologra utalhat: vagy egy sátáni lény szállta meg a tanár urat, és készül átvenni felette az irányítást, vagy nagy meglepetéssel készül a ház diákjainak. Kétség sem fér hozzá, valami biztosan készül.

Nincsenek megjegyzések: