2017. október 15., vasárnap

Colton Fisher - Az év fogója

Nem mindennapi mérkőzésnek lehettünk nemrégiben tanúi az iskola arénájában. Miután a Navine csapata felbomlott, az Eridon pedig emberhiánnyal küzdött, egy összevont csapat állt pályára. Tulajdonképpen három ház próbálta meg elnyerni a kupát a Rellontól, de még így sem sikerült. A címvédő csapat fogóját és újonnan kinevezett csapatkapitányát kérdeztem ki ennek kapcsán.


Szia. Köszönöm, hogy vállaltad az interjút. Először is gratulálok a győzelemhez és az elkapott cikeszhez. Az előző mérkőzésen nem sikerült elkapnod, milyen érzés volt most újra megkaparintani és ezzel győzelemre juttatni a Rellont?
Hey. *hallgatja a kérdést, majd a végén nagyot sóhajt* Nem értem, miért kell folyamatosan felemlegetni azt a meccset. Egyszer. Egyszer fordult elő, wooow! Most aztán csorba esett a hírnevemen.
Őszintén? Majdnem kihánytam a cikeszt a francba a végén, mert annyira felfordult a gyomrom a folyamatos fel-le repkedéstől, de végül sikerült visszatartanom a gyomorsavam az öltözőig. Felemelően fantasztikus győzelem volt, életem egyik legjobbja. Nem.
Na jó, az utána lévő buli egész király volt, meg hát az, hogy Mini CSK-sága alatt egyetlen bajnokságot sem vesztettünk, az azért... Szóval jó volt, persze, hogy hozzájárultam ehhez. Izgalmas idény volt, még akkor is, ha konkrétan egy egész iskola kellett, hogy kiálljanak ellenünk. Jó, jó, persze, technikailag az Eridon volt... a Navine csapatával együtt... amiben vannak levitások... Szóval izgalmas volt, annak ellenére hogy csak az "Eridon" ellen álltunk ki. Asszem' a többiek is élvezték.
Bocs a folyamatos reszkírozásért, Nyeste! Ne aggódj, Aiden kilép jövőre a csapatból.

Ritka alkalom egyébként, ha nem te kapod el a cikeszt. Mi a siker titka?
Nem túl bonyolult. Nem ijedek meg a rizikós helyzetektől. Nyilván sok edzés és készülés van mögötte, de asszem' az lehet a legfőbb oka, hogy nem sz**ok be egy felém közeledő gurkótól, hanem inkább szembe megyek vele. Nem tudom, ez mitől van, de már anno a Roxfortban is így volt. Jó, azért egy istenes Aiden-gurkónak nyilván nem örülök edzésen, meg én sem vagyok acélból, néha azért közel állok az agyérgörcs-szívroham kombóhoz, de meccseken ez ritkán jön elő, olyankor full elborulok, mint ahogy ezt tapasztalhatja mindenki a lelátókon. Emiatt Gerhardt nem is akart felengedni többet a pályára, vagyis javasolta, hogy egy életre tegyek le róla, de sajna nem szabadul tőlem a többi ház ilyen könnyen.
Egyéb titok nem nagyon van mögötte, vagy ha igen, akkor azt nyilván nem itt fogom elárulni.


ALLAN COLTON FISHER

Portsmouthban született éve. Tanulmányait a Roxfortban kezdte a Hugrabug házban, majd a Bagolykőbe átiratkozva rellonos lett. Fogó a rellon csapatában, egyébként pedig festőként kezd magának hírnevet szerezni, nemrég nyílt kiállítása is.



Ha minden igaz, az új tanévtől a csapat vezetését is te veszed át. Milyen érzés a győztes csapat élére állni?
Rizikós lesz, új CSK, rengeteg új játékos, kezdő játékosok. Nyilván el akarjuk vinni a kupát a jövő idényben is, megszoktuk már, hogy ott áll a házban kirakva valahol. Én várom amúgy, vicces lesz szerintem. Mini mellett elég sok dolog ragadt rám, szóval nem félek nagyon, hogy inkompetens vagyok - mondjuk az is igaz, hogy eddig is kábé csak magammal foglalkoztam, fogóként alig fektettem figyelmet a mezőnyre, de jövőre sokkal több dolgom lesz vele. Úgy viszont, hogy Mini talán be fog ugrani majd néhány edzésre, egyáltalán nem aggódom - és Kamilla is velem lesz, mint CSKH, szóval... Nevelem az utánpótlást, hiszen nekem a következő idény lesz egyben az utolsó, így, CSK-ként fogom befejezni, mert végezni fogok ezen a fantasztikus mesterképzésen.

Milyen elvárásokkal indulsz neki az új idénynek? Mik a terveid?
Hát, ha minden igaz, lesz egy edzőtáborunk a szünetben, hogy összerázzam/összerázzuk kicsit a csapatot. Nyilván ilyen alap dolgok, az újak betanítása és erőnléti edzése, a csapatmunka és az összehangoltság fejlesztése. Persze a kupa a cél, ahogy már mondtam is (bár amúgy akkor is muszáj lenne ezt mondanom, ha nem így gondolnám, mert a végén még valami Rellon-ultra elvágja a torkom), de én szeretném, ha a csapat még inkább közösségként működne, mint most. Ennek fényében is fogok cselekedni.
Például elindítjuk a Rellon divatmárkáját, egyenpulcsikkal. Nem is én lennék.
Az elvárásom mindössze annyi, hogy legalább annyi koncentráció és fegyelem legyen a csapatban, mint Mini idején - úgy ugyanis nem lehetetlen egy majdnem teljesen kezdő csapattal bajnokságot nyerni (nem a Rellonnak), de abban mindenki biztos lehet, hogy nem fogom a fejüket simogatni és pátyolgatni a lelküket, ha véletlen betalál egy gurkó. Én sem nyafogok, amikor majdnem kihányom a belem a pályán.


És mit tervezel a jövőre nézve? Mit jelent számodra pontosan a kviddics? 
Folytatnád az iskola után is a kviddicset, vagy azért ennyire mégsem merülsz bele?
Eleinte a kviddics egy unaloműző volt. Már a Roxfortban is kviddicseztem, ott mondjuk a testmozgás hiánya is ok volt, meg valahol le kell vezetnem az energiáim... Aztán itt, a Bagolykőben vált kicsit többé, mint időmulatás, hobbi lett, mostanra talán kicsit több, gondolom. Azt nem hiszem, hogy foglalkoznék vele később, bár az biztos, hogy rohadtul hiányozna - de festő vagyok, mint ahogy te is tudod, Cameron, és az biztos, hogy ez tönkretenné a kezeimet hosszútávon, szóval elég sovány, mert ha választanom kell egy cikesz vagy egy kiállítás között, akkor biztos hogy a kiállítást választom. De majd meglátjuk, hogy lesz. Ajánlatot még nem kaptam egy profi ligától sem, mondjuk hülyék is lennének. Bár amúgy, az is lehet, hogy elfogadnám, franc tudja. Kell a pénz, úgy tudom, a profi kviddicsesek jól keresnek.

Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre, és akkor hajrá, nyerjétek meg a kupát az új idényben is.

Nincsenek megjegyzések: