2017. október 15., vasárnap

Évkezdeti dili

Drága Dr. Who!

A Rellon körletben minden reggel egy kőkos ébreszt minket. Nem tudom, ismered-e őt. A többség ki van akadva tőle és gyakran átkozódnak miatta. Engem is kérdezgetnek folyton, hogy ugye én is megőrülök tőle. De az a helyzet, hogy én bírom. Szerintem aranyos, és ezt úgy a képükbe vágnám, amikor nyafognak. Szerinted megtegyem?

Felhő barát

Kedves Felhő barát!

Megvallom őszintén, én még csak a banyától hallottam a kőkosról és a sajátos módszerekről, amelyeket az új házvezetőség alkalmazni igyekszik. Tudom, hogy sokan lázadnak a rendszer ellen, de ez a lázadás egyfajta kötelező velejárója ennek az életszakasznak. Szerintem nincs azzal baj, hogy szereted, viszont a képükbe vágni nem biztos, hogy jó ötlet. Van aki így látja, más meg úgy. El kell fogadnunk egymás véleményét annak érdekében, hogy békésen tudjunk egymás mellett élni. Még csak most kezdődött a tanév, ráérsz a konfliktusokra később is. 

Örülj, hogy nem kell annyi minden miatt bosszankodnod! 

Dr. Who


Kedves Doktor Who!

Fogalmam sincs, minek öltözzek Halloweenkor. Mármint volt olyan ötletem, hogy mondjuk lethifold leszek. De rájöttem, hogy azoktól félek. Szóval gondoltam, inkább macskának öltözök. Viszont annak meg sokan öltöznek, nem? Jaj, nem tudom, mi legyen. Nincs valami klassz jelmezötleted?

Tökölő tökfaragó

Kedves Tökölő tökfaragó! 

A lethifold jelmezzel akár a félelmedet is legyőzheted, egyedi és különleges lehetsz. Macskának tényleg elég sokan öltöznek, azonban kevesen vannak olyanok, akik jelmezválasztásukkal fejlesztik személyiségük erősségét. Szerintem okkal gondoltál először a lethifoldra, így annak kellenne öltöznöd. 

A szavazáson biztos rád teszem a voksom! Wink

Dr. Who


Tisztelt Dr. Who!

A vizsgáim borzalmasan sikerültek, úgyhogy megbuktam. Így most új közegbe kerültem, az alattunk lévő évfolyamba. Nehezen megy a barátkozás. Főleg, hogy az eddigi évfolyamtársaimmal naponta találkozom. Állandóan az jár a fejemben, hogy ha kicsit jobban készülök, most velük lehetnék. Nagyon bánt ez.

Bukta

Kedves Bukta! 

A bukás sosem kellemes, legyen szó az élet bármely területéről. Viszont legyen ez most a legnagyobb lecke, ami az itt töltött évek alatt elkísér majd. Nem könnyű soha egy másik évfolyamba bekerülni, azonban ha segíted a társaidat, könnyebben beilleszkedhetsz. A felsőbb évfolyamokban bővül a tantárgyak listája, újabb tanárok oktatnak. Meséld el nekik milyenek, mire készüljenek velük kapcsolatban. Ismered már a tananyagot, ha felállítasz magadnak egy rendszert, nincs kizárva az sem, hogy évfolyam- vagy iskolaelső legyen belőled. 

Kívánom, hogy megtaláld a közös hangot az évfolyamoddal! 

Dr. Who

Nincsenek megjegyzések: