2017. április 15., szombat

Húsvét... Húsvét mindenütt

Összefogtak a mágikus lapok
Fennállásuk óta ritkán ugyan, de megesett, hogy egy–egy nevesebb mágikus divatlap összeállt volna a konkurenciával, ám arra még, hogy a négy szám egymást kiegészítve, egymást népszerűsítve jelentesse meg tartalma felét, nem volt példa. A Húsvétra való tekintettel a Havi Igéző kifejezetten hasznos házi praktikákat tartogat a fiatal lányoknak a locsolók ellen, vagy pont azért, hogy az ideális fiú észrevegye őket. Az Írisz az ünnep jegyében kínál öltözködési tippeket, utalva a Havi Igéző locsolós részére, a Kunyhó a lakás kidekorálására és a locsolásért ajándékba adható tojások egyedi festésére – nehogy a fiú elfelejtsen – ad nagyszerű tippeket, míg a Modern Boszorkány hírességek tippjeit és húsvéti szokásait, ételeit mutatja be, jelezve, hogy a recepteket a Kunyhóban elolvashatják az érdeklődők. A számok külön–külön normál áron, illetve egybecsomagolva, ajándék Hamvas Húsvét szemhéjpalettával két galleonért is kaphatóak. 

Igéző divatnapok, Húsvét 
Idén tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre az Igéző divatnapok Talároson. Az eddigiekhez képest most néhány napos csúszással, a már ünnepnek számító Nagypénteken és szombaton tartják meg a rendezvény fő időszakát. A téma pedig természetesen a Húsvét. Van olyan tervező, aki a bolyhos nyuszik vonalán indult el, de akad olyan is, aki egy egész fészket álmodott meg, mint ruhaköltemény. Egyelőre csak pletykák vannak, az első hivatalos képek lapzártánk után érkeznek majd csak. (Elképzelhető, hogy mire ezt olvasod, kedves barátom, már mellékletként az újsághoz is tűztük őket. ;) )

Húsvéti sonkaíz őrület
Mindent átjárt a Húsvétra való készülés, már majdnem hogy idén nagyobb kelendősége van, mint a karácsonynak – persze reméljük, hogy nem, mert a karácsony jóval másabb hangulatban telik. Idén is, mint mindig, a legtöbb válasz arra, hogy milyen íz jut az emberek eszébe, ha a Húsvétra gondolnak, a sonka volt, ezért hát a cukrászok és pékek nekiálltak kidolgozni a legsonkásabb hatást. A beküldött műveket szakértő zsűri bírálta és pontozásuk alapján idén a legsonkásabb ételek az alábbiak lettek: 
  • III. helyezett: Sonkán, vagyis Sonka vulkán (Alapja a vulkánsüti, ám az édes tésztába ezúttal sonkás–tejfölös–sajtos öntetet töltöttek.)
  • II. helyezett: Sonka álom (Egy pizzatészta szerű alapra, sonkás–tojásos feltét, rá sonka, sonkás sajt, borításként pedig vajastészta.) Állítólagos érdekessége, hogy minden falattal egy újabb barátságot köthetünk, ugyanis olyan hangos elégedettséggel hümmögünk majd, hogy leszólítanak minket. 
  • I. helyezett: S.O.N.K.A. Vagyis sonka minden mennyiségben. A Bogoly Berti féle mindenízű drazsén alapuló kis cukorkák különböző fűszerezésű sonkás ízt rejtenek. Van itt minden, mézes sonka, zöld fűszeres, fokhagymás és még sorolhatnánk. A cukorkákból van enyhe, félintenzív és intenzív íz, melyeket alig vagy inkább egyáltalán nem lehet megkülönböztetni egymástól.

Verssel egy csibesütiért
Igaz a Magyar Költészet napját már elhagytuk pár nappal, azonban a sikeres verskihelyezéseknek köszönhetően a bogolyfalvi vendéglátó egységek úgy határoztak, összekötik a kezdeményezést a Húsvéttal. Egész áprilisban egy magyar versért cserébe – mely lehet mugli és mágus szerzőtől egyaránt – egy csibe formájú süteményt kaphattok ajándékba. Ha a kampány sikeresen zárul, akkor további, hasonló megmozdulásokra is lehet majd számítani a bolttulajdonosoktól.

Nincsenek megjegyzések: