2017. április 15., szombat

Évnyitó

Már megint jelentünk a zöld asztaltól

Megvallom őszintén, idén nem készültem arra, hogy jelentést teszek az eseményekről, mert nem hittem volna, hogy olyan nagyon izgalmas lesz a dolog és lám, mennyire tévedtem! Azt hiszem, nem tesz jót nekem, hogy végeztem már egy ideje az alapképzéssel, mert kezdek ellustulni. Nézzük is azt, ami egyértelmű!

 Idén a házkupában az első és a negyedik hely között 4000, azaz négyezer, vagyis több, mint három galleon volt a különbség. Ami nem gyenge kérem szépen. Negyedik helyen a főnixek kullogtak, kergetve a harmadik helyen álló sárkányokat. Két extrovertált ház és semmi pontvadászat? Na de gyerekek! Második helyen álló szfinxeink tőlük rendesen elhúztak, hiszen a pirosak 1320, a zöldek 1885 pontot gyűjtöttek, míg a kékek 3556-ot. Ez se semmi, ám az unikornisok idén taroltak a maguk 5834 pontjával. Az első barátnőm is navinés volt, mi mást mondhatnék, minthogy ez teljesítmény gyerekek! Hatalmas gratula a hatalmas ponthalomhoz. Mindenki tapsol, a vacsorának felkínált sültkrumpli pedig nem elég sós, de nincs só az asztalon. Elnézek kicsit arrébb, ahol egy kislány, mármint rendesen szerintem elsős, max másodikos oltogatja Oszvlinsky Nimródot, aki – lányok, ha még nincs meg az aktuális szerelmetek, akkor mondom - egy széles vállú, jó kiállású, negyedéves kviddicses. Óóó igen, az az ideális, akiért rajonganak a lányok, és akit nem nagyon szívat senki. Szegény kislány, remélem azért nem rögtön koporsóba viszik el. Na de só sehol, biztos ide is elért a menzareform, mi pedig robogunk is tovább. 
Az év házvezetője, nem is kérdés, hogy a sudár, kék szemű hős, akinél néha még én is zavarba jövök, amikor az ebédpénzemet meg tandíjamat fizetem, mert olyan kék a szeme, hogy huh, egyszóval a szép Béres Bárcián lett. Ezúton szeretném kérni a számlálóbizottságot, hogy a következő lapszámig tájékoztassanak, hány rúzsnyomos szavazat volt. Köszönöm. A HV idén két kiváló HVH-t is kapott, méghozzá Návay L. Viktort és Ramholcz Kirillt. Úgy tűnik a diákság meg volt elégedve a vezetésükkel. A Navine alulmaradását nyilván az év közbeni helycserék okozzák, de úgy hallottam, most ott is flottul megy minden. A Ramholcz-Návay páros pszichológiája érdekes. A diákok egyszerre imádják a nyájas, udvarias és misztikus vezetőt, valamint a kemény kezű, szeme se áll jól őrmester típust. Nem tudnám nagyon elképzelni, hogy ez a két ember valaha is mély barátságba bonyolódjon. Idén megosztottan végeztek amúgy az év tanárai is. Seth Gareth Selwyn és Podmaniczky Ádám szintén a két végletet képviselik, ám úgy tűnik, ők azok, akik a legjobban megnyerték az emberek szívét ebben a tanévben. A jövő évi nyertest már most borítékolom, de majd visszatérünk rá, miért.
Közben, ahogy elnézem szerelem van a levegőben, ugyanis Juhász Ramóna, bizonyítottan első éves és egy sötét hajú fiú olyan nagyon összebújva beszélgetnek az Eridon asztalánál, hogy az kizárt, hogy ők nem kavarodnak össze. A többiek egészen odafigyelnek Kriszpin bá' beszédére, én meg arra, hogy milyen érdekesen göndörödik a haja a homlokánál. Lehet, hogy szabadidejében Elvis imitátor? 
Komolyra fordítva a szót, az év prefektusa és az év diákja is egy az egyben és igen nagy fölénnyel Széplaki Alíz lett. A második helyen az imádni való és cukormókus (de tényleg!) Zelei Viktória végzett, míg a harmadik befutó a délceg Choi Min Jong. Legeridonosabbként Ardai Tányát, leglevitásabbként Choi Min Jong-ot, legnavinésebbként Kiss Veronikát, míg a legrellonosabb cím birtokosaként Nikolai Weißlinget köszönthetjük. 
Idén a vizsgák, ahogy hallottam, borzalmasan, brutálisan, bárdolatlanul bosszantóak voltak. Az asztalnál legalábbis ezt mondták. Én egy nap alatt vizsgáztam le itt, az egyetem sokkal kegyetlenebb meglepetéseket tanított. Viszont voltak olyanok idén is, akik számos kiváló vizsgaeredménnyel évfolyam és iskolaelsőségre tettek szert. Első éven Alison Black és Mácsai Ráhel hét kiváló vizsgával lettek évfolyamuk legjobbjai. A második évfolyamon miss Cukor - Zelei Viktória négy kiválóval vált az évfolyama első emberévé. Harmadik és negyedik évfolyamon tizenegy – tizenegy vizsgaeredménnyel és ezzel egyszerre iskolaelsősségre is szert téve Széplaki Alíz és Kékessy Arabella diadalmaskodhattak. Azt hiszem Alíznak ez igazán sikeres év volt. Az ötödéven a másik sikeréves Choi Min Jong és Csizmazia Hajna öt kiváló vizsgával érdemelték ki társaik elismerő pillantását. Szintén öt kiváló vizsgával bizonyíthatta szakján rátermettségét Ombozi Noel hatodéven. Elismerő füttykoncert és egy hordónyi nyálcsorgatás közben vehette át évfolyamelsőségért járó kitüntetését hetedéven Grace Erin Green, aki dögös fellépése mellé négy kiválót is bezsebelt. Nyolcadéven az iskola egyik elköszönő szívtiprója, Ward Weaver aratott, három kiváló vizsgájával
Korábban már megemlítettem, hogy érdekes változások történtek a vezetőségben is. Távozott Vasváry Richárd Nándor a Rellon éléről, helyét a korábbi helyettes, Ramholcz Kirill vette át. Az ő helyettese a rejtélyes Sólyom Máté lett. Távozott a Levita helyettese Naizer Ruben Barnabás is, aki az egyik személyes kedvencem volt. Helyére Gwen L. Blake érkezett, úgy tűnik az Eridon mindenhol ott lesz szépen lassan. Szintén a távozás mezejére lépett Leon Rjurik, aki valószínűleg a sárkányhimlő okozta felgyülemlett munkája során rájött, hogy a gyógyítás közelebb áll a szívéhez, mint a házvezetés. Érkező helyettesként Helen Lawrence jött, akivel azóta nagyon furcsa álmaim vannak, amiket itt és most nem merek elmesélni, de ha majd készül velem egy interjú, ígérem, meg fogom tenni. Béres Bárcián és Seth Gareth Selwyn maradtak posztjukon. Az egyetlen érinthetetlennek tűnő vezetői páros az Eridon élén állomásozó Podmaniczky-Návay duó, akik ellentétes személyiségükkel és - állítólag - konfetti dobálással uralkodnak a tüzes ház felett.
Nagy felszisszenést okozott idén távozó tanáraink listája. Szerencsére rövid a lista, azonban annál fájdalmasabb. Hornyák Gábort mindig a legjófejebbnek, míg Markovits Istvánt a leghozzáértőbbnek gondolták a nebulók. Sajnos mindkettejük életében olyan változások álltak be, hogy el kellett hagyniuk az iskolát. Érkező tanáraink sora azonban igazán kiváló, Várkonyi Zoltán meglévő tárgya mellett a Csillagászattal is elkápráztatja a tanulókat, Kormos Katalin pedig Álomfejtést tanít majd ettől az évtől. Ami miatt izgalmas volt ez a rész, az az új Reptan tanár felbukkanása, aki nem kisebb személyiség, mint Lewy Bojarski. Ó TE JÓ MERLINKE!!! Mármint, tényleg ő az. A szupersztár. Én persze profi vagyok, na meg ismerem is, de nem szólt ám a kis gonosz, hogy ide eszi a fene. Ami ennél is viccesebb volt, az a levitás asztalnál ülő két lány, másodévesek, akik felsikkantottak, majd azzal a lendülettel leájultak a székükről. Komolyan és rendesen. Még jó, hogy a mellettük lévők nem pimasz fiúk voltak, így gyorsan lesimították a szoknyájukat és visszakanalazták őket a székre. Állítólag a reggeli tárgyfelvétel előtt fél órával már ott álltak, hogy elsőként iratkozhassanak fel a tárgyra. Én nem biztos, hogy ajánlanám nekik, hogy repüljenek ott, ahol Bojarski van, mert még a végén a seprűről is lepottyannak. 
Ha már kviddicssztár, zárásként nézzük a tavalyi év kviddicseredményeit. A Levita idén nem indult, az Eridon pedig feladni kényszerült a küzdelmet. A pirosakat besorolták a harmadik helyre, második helyen a Navine, míg első helyen a Rellon végzett. A sárkányok veszélyesek, vigyázzatok velük idén is! 
Zárásként megjegyezném, hogy a sós krumplit jól ellensúlyozta a kellemesen keserű étcsokoládés forrócsokoládé, kandírozott narancshéjjal. Sikerült annyit innom, hogy a szobámig már csak vánszorogjak, majd beájuljak az ágyba.

Nincsenek megjegyzések: