2017. január 15., vasárnap

Átriumi titkok

... avagy amikor Zelei Viki egész nap Disney-t énekel a szerkesztőségben

Jöjj kergetőzzünk ősi szűk csapáson... 


Mrs. Evans, Bogolyfalva igen nagyra becsült lakosa a minap a Boglyas téren mesélte el barátnőjének, Fehérváry asszonynak, hogy nagy megtiszteltetésben volt része. Történt ugyanis, hogy bevásárlásból hazafelé, a nagy kanyarban - mely a Macskabagoly utcza 5. számú háza után van - kis híján beleütközött Révay művészúrba, akit ő már évek óta csodál. A színészközösség elismert tagja nem próbáról késett, amiatt nem is biztos, hogy futott volna. Az ok nem volt más, mint az, hogy kergetőzött. Bizony. A gyerekek egyik kedvenc játékát űzte, méghozzá Everett iskolaigazgató úr társaságában. Állítólag utóbbi fél a gyermeki játékok pszichológiai miértjeit kutatja. Nagyon kedves Révay úrtól, hogy volt kedves, és ilyen szép tevékenységben segítette barátját. Arra azonban, hogy miért kiabálták közben, hogy gyermeket vállalnak a közeljövőben lapzártáig nem kaptunk választ. 


Mindent akarok én! 


Návay professzor egyik nap szobájából ártatlanul lesétált az Eridon klubhelyiségébe, ahol legnagyobb megdöbbenésére Szépvölgyi Richárddal találta szembe magát. A fiú éppen a klubhelyiség falait tanulmányozta titkos átjárók és helyiségek után kutatva, amikor azonban észrevette a professzort, megpróbált úgy csinálni, mintha a jelenlétében nem lenne semmi különös, és elindult abba az irányba, amelyről a házvezető-helyettes érkezett. A prof nem szólt semmit, csak követte a gyermeket, aki legnagyobb pechjére egyenesen a HVH szobájába sétált be. Mire azonban észlelte a hibát, már kattant is a zár, a srác pedig csapdába került. Hosszú vallatás következett, mert meggyötörten, közel hat órával később nyílt ki csak legközelebb az ajtó. A nem megerősített források szerint a fiú mágiával és bájitallal jutott be a klubhelyiségbe, aminek falát láthatatlan tintával és apró betűkkel meg is jelölte. Állítása szerint a küldetése háromnegyedén túl van. Ha megérzésünk nem csal, akkor reszkess Navine, ti következtek! 


Végre, látom már a fényt!


Czettnerék kicsi méhecskéje hiába igyekezett magasra nőni, valahogy nem sikerült neki. Bár vannak nála alacsonyabbak is, mégis az a jellemző, hogy környezete többnyire magasabb nála. Eldöntötte, hogy ezen változtatni akar. A "Baziteo" bűbáj bájital-verziójával próbálkozott sokáig, ám az eredmények ijesztőek voltak. Az önkénteseket gyógyítóink hetekig kúrálták, mire kezeik és lábaik újra emberi hosszúságúak lettek. Új megoldás után kutatott, és meg is találta a tökéleteset, Lewy Bojarski ismert kviddicsjátékos személyében. A srác, bár a pécsi egyetem hallgatója, edzésre hivatkozva távol maradhat a tanulmányaitól. Az edzés azonban most inkább jelenti azt, hogy Majával a nyakában sétál reggel nyolctól délután négy óráig a folyosón, ezzel pedig Majcsi elérte, hogy tényleg ő legyen a legmagasabb. 


Érzed már a szív szavát?


Szombat Anna mostanában a tanulás, a kviddics és a munka mellett - hogy van neked még ezek után időd? - eldöntötte, hogy tenni akar valamit az emberekért is. A lány, akinek tudjuk, hogy nem volt se könnyű gyerek-, se könnyű tinikora, mostanra megtalálta a helyét a világban, és megalapította Bogolyfalva első hivatalos társkereső szolgáltatását. Nevet ugyan még nem adott neki, de elmondása szerint "ha majd jön az ihlet, jön a név is". A társkereső irodába való regisztráció február 1-jén kezdődik meg, amikor is a Czukorvarázs Cukrászdában kialakított iroda megnyitja kapuit. Hajrá szinglik és reménytelen szerelemkeresők!

Nincsenek megjegyzések: