2017. január 15., vasárnap

Évkezdés a faluban

Razzia a piacon 

A Magyar Mágiaügyi Minisztérium - továbbiakban MMM - emberei az év második hétvégéjén váratlan ellenőrzést tartottak a piacon. Névtelen bejelentés érkezett hozzájuk, mely szerint a Bolondon Bummcukorkát árusító standon nem csak cukorkát, de sárkánytojást is lehet kapni. Az MMM emberei alaposan átvizsgálták Lumbelt János készleteit, végül megállapították, hogy kacsa volt a bejelentés. A sértett az általa megalázónak titulált helyzet miatt feljelentést tett a hivatal eljárási stílusa ellen.


Nem használ a csúszásgátló bűbáj 

Hiába keresik napok óta a hibát, a csúszásgátló bűbáj több helyen sem hat a faluban. A Macskabagoly utcza 41-49-es házak közötti útszakaszán, a Boglyas tér Fő utcza felé vezető részén, a Kins&Kens, a Choi Művészeti bolt és a Hullócsillag Seprű- és Kviddics Szaküzlet előtt, valamint a Bagolykő Mágustanodához vezető emelkedőn a falu határában veszélyesen csúszós az útszakasz. A polgármesteri hivatalban dolgozók az adott szakaszokat vörös szikrákkal jelzik. Kérünk mindenkit, hogy ezeken a részeken fokozottan figyeljen.


Egy órával tovább tartanak nyitva a boltok 

A faluban található boltok január 15–től egy órával tovább tartanak nyitva, vagyis elkezdenek rákészülni a nyári nyitva tartásra, amihez képest most van üzlet, ami öt órával kevesebbet van nyitva. A hideg még a boltosok ellen dolgozik, de reméljük, hogy hamarosan már tovább élvezhetjük a szolgáltatásokat, melyeket a falu nyújt.


Kiadó üzletek

A Fő utcza boltsorán jelenleg öt üresen álló üzlethelyiség várja új gazdáit. Az elhagyatott boltalapokat a hivatal saját tulajdonába visszavette, renováló és szépítő bűbájokkal eredeti állapotába visszaállította, és a mai nappal meghirdette kiadásra és eladásra is. Az érdeklődők a hivatal nyitvatartási idejében a titkárságon érdeklődhetnek, előzetes bejelentkezéssel pedig megtekinthetik őket.


Vita az új társasházról

Egymásnak feszültek Bogolyfalva régi lakosai, a falu vezetősége, és az új lakók. Újabb társasház felhúzása mellett döntöttek a hatalmi szervek, azonban az évtizedek óta itt élők nem tetszésüket hangos tiltakozással fejezték ki, ugyanis félnek attól, hogy a falu túlságosan elmodernizálódik, hiszen már most is olyan házak és birtokok állnak itt, melyek szerintük rontják az összhatást. Ugyanakkor van egy réteg, a frissen beköltözők is, akiknek köszönhetően nem csak stabilizálódna, de akár fel is lendülne a falu gazdasága. Az építés kezdetét elnapolták, egy hónap múlva újratárgyalják, megvizsgálva a panaszokat és észrevételeket.

Nincsenek megjegyzések: