2016. március 15., kedd

Vizsgaidőszak és egyéb katasztrófák


A vizsgaidőszak minden diák rémálma, amire nem lehet eléggé felkészülni, és bizony keményen próbára teszi az idegrendszert. Ahogy ezt a fenti példa is remekül bemutatja: a tehetségkutató fiú tánccsapatának értelmi szerzői jó barátok, és hasonló beállítottságúak is, ugyanakkor látható, hogy különböző módon sikerül megbirkózniuk a nyomással. Várkonyi Arnold leginkább egy holdkóros vademberhez hasonlítható jelen állapotában, az összképen pedig a folyamatos, artikulálatlan motyogás sem segít, bár ha erősen próbálkozol, kihallhatsz néhány ismerős szótöredéket a mestertanoncok tananyagából. Persze a legtöbben inkább messziről elkerülik az állandó mosolyát vesztett levitást. Szentmihályi Norbi pedig... nos, meglepődünk vele kapcsolatban bármin is? Azt hiszem, azért ez a reményvesztett, dühös kirohanás még tőle is váratlan fordulat. Remélhetőleg sikerül valamilyen módon megnyugtatni az eridonos fiút, ha jól tudom, a kecskék különösen jó hatással bírnak rá, gyorsan, főnixek, segítsétek meg barátotokat, és lopjatok egy kecskét!



És nyilvánvalóan nem csak ezek a szélsőséges esetek léteznek, amit a fenti két fiú reprezentált, vegyük például Mihael Saint-Venantot, akiről már olyan rég felreppentek a hírek, miszerint apa lesz nemsoká, hogy bőven volt időnk kiháborognunk magunkat, és szinte meg is feledkeztünk róla. Most viszont megérkezett a trónörökös apróság, aki úgy tűnik, olyannyira belopta magát apuci szívébe, hogy a fiú egyetlen percet sem akar mással tölteni. Így eshetett, hogy teljesen megfeledkezett a vizsgákról, értetlenül áll a dolog előtt, hogy telhetett már el ennyi idő – és nyilván ez az oka annak a dekoratív szőrpamacsnak is ott az arcán. A történet viszont nem ért itt véget, és felvet egy érdekes kérdést: miért pont Gál Adél világosítja fel az aktualitásokról a rellonost? Talán ő az új dada, aki segít Mihaelnek, míg felesége távol van? Esetleg lemaradtunk valami fontosról? Úgy tűnik, a lány nem zavartatja magát túlságosan, bár a hírhedten hirtelen haragú francia sem úgy néz ki, mintha egy kicsit is meghatná a bukás lehetősége.



Láthattunk furcsa párosokat Valentin-nap környékén és sokan első kézből tapasztalhattátok meg Cupido szorgoskodását a szerelmesek ünnepén, de a pólyás szörnyeteg mesterkedésének hatása már rég elmúlt. Azonban úgy látszik, akadnak olyanok is, akiknek nincs szükségük segítségre: alighogy a sármos apuka feltűnt a láthatáron, le is csaptak rá, sőt... Farkas Balázs körül csak úgy legyeskednek a nők! Lapunk csinos főszerkesztő-helyettesével, Egerszegi Ninával kezdte az ismerkedést, bár nem a legszokványosabb módon – a kelleténél hevesebben állt ki lánya, Kamilla és az utóbbi időben újságunk miatt kissé megcsorbult hírneve mellett. Hát nem megindító, ahogy védelmezi csemetéjét? Többek közt talán ez is közrejátszhatott abban, hogy Nina a férfi lakásából távozott sietősen a minap.
De nagyon úgy fest, hogy Balázs több vasat is tart a tűzben, és nem csak a félvélát invitálja át magához szíves örömest. Úgy hírlik, nem is olyan rég együtt főzőcskézett az unikornisok házvezető-helyettesével Czettner L. Zoéval, akivel többször látták már kettesben. Vajon mit szól a találkozókhoz a lány barátja, Mitzinger Bence? És ha esetleg még anyu is képben van valamilyen mértékben? Ejj, tudhatná már, auror úr, hogy a féltékeny nők veszélyesek, márpedig ha így folytatja, egészen biztos, hogy begyűjt belőlük néhányat maga köré.

Nincsenek megjegyzések: