2015. június 15., hétfő

Jani és a meteorológus -ajánló-

Az elmúlt hónapok ajánlói kedveztek a könyv- és filmszeretőknek, a zenerajongók viszont csúnyán el lettek hanyagolva az utóbbi időben. De hát gond egy szál se, evribadi brumm brumm, i ták dálse!... Mármint khm, én ezen most változtatni fogok. De nem egy 2006-os dallal a mugli Rapülők bandától. Nem, a cikk célja az, hogy olyan előadót mutasson be, amit lehetőleg még a mugliismeret-tanár sem ismer, legyen akármilyen elvont zenei ízlése a professzornak. Ez pedig a Jack and the Weatherman zenekar lenne.


A banda két haarlemi származású srácból áll; a helyesírásra vigyázzatok, mert ez nem az egy "a" betűs New York-i városrész, hanem egy két "a" betűs megyeszékhely Hollandiában. Hah, mik vannak. Szóval igen, adott egy holland, indie banda, akik egyetlen hangszere egy akusztikus gitár, és nem azért, mert nem telne nekik többre. Egyszerűen a védjegyükké vált a könnyed, vidám, fütyörészd-a-pálmafák-alatt stílus, ami folyamatos dobszó és egy elektronikus gitár mellett már nem működne olyan jól. Bár végül is mindent lehet, csak akarni kell...

Na igen, ez a banda is megérne egy misét, de egyelőre térjünk vissza az időjárás-janikhoz. Ha a zenéjüket pár szakszóval kéne leírnunk, akkor ezek a reggae, funky, akusztikus és társai lennének. Azonban szerintem őket nem leírni, hanem hallgatni kell. Jöjjön hát pár szám tőlük! (Tipp: a tökéletes hatásért érdemes egyedül kiülni az újsággal a tábortűzhöz és közben a tengert vagy az eget bámulni. Társasággal se rossz, csak a zenei szakértőkkel vigyázzatok. Nem mindenki értékeli túlságosan az egyszerű énekhangot és dallamot, higgyetek nekem.) 

Well, I loved to explore, that I knew for sure,
So I told mom and dad I'd be a traveler.

Tomorrow I'm gonna take care of it.
I'm gonna take all of my problems 
And turn them into something positive.

There's something in the air here that's got me fired up...

Nincsenek megjegyzések: