2015. június 15., hétfő

Madagaszkár meglepetései

Napsütés, forróság, tengerpart, hullámzó víz, parti kviddics és még sorolhatnám. A talán kicsit hirtelenjében jött nyaraláson sem állt meg az élet, ugyanúgy folynak az órák, tanulni kell és a prefektusok sem unatkozhatnak, ugyanis nem egy diák merészkedett már be a tiltott dzsungelbe. Vigyázzatok a nundukkal, veszélyesek, és szerintem egyikőtök sem szeretné otthagyni a fogát. De nem is igazából a nunduk azok, amik megszokottnak számítanak a diákok életében, sokkal inkább a tiltott találkozások, a lassan kialakuló kapcsolatok, az egymással szemezés, az órán való levelezés és még sorolhatnám...


Az első szerencsés lányka, aki az ideérkezésünk utáni második napon már megtalálta feltehetőleg élete szerelmét, nem más, mint Keresztessy Léda. A lányt - kihasználva mestertanoncságának előnyeit, vagyis hogy takarodó után büntetlenül mászkálhat kint - késő este egy férfi társaságában lehetett látni, ahogy a vízesés felé sétáltak kézen fogva. Az idegen talán egy helybéli lehetett, vagy Léda titkos udvarlója, aki ide is követte szerelmét. Bármelyik is legyen, Gryllus Annabell bizonyára nem örült barátnője új kapcsolatának, hiszen a kastélyban még nagy egyetértés volt közöttük. Léda most meg egy ismeretlen fiúra mosolyog, Annabell pedig úgy tűnik, el van felejtve. 


A nemrégiben eridonossá avanzsálódott Bakonyi Gergő sem vesztegeti ám az idejét! Igaz, ő nem az ideérkezés utáni második napon vetett szemet az egyik rellonos kislánykára, hanem azért várt pár napot a kezdeményezéshez. A Conroy lányka viszont nem volt elragadtatva az ötlettől, miszerint ő és Gergő majd egy párt alkotnak, összefont ujjakkal kiülnek a tábortűz mellé melegedni, szerelmesen nézik a csillagokat, és egyéb ilyen nyálas dolgokat végeznek a közeljövőben. A végére már a Bakonyi gyerek sem igyekezett annyira, egy mosoly és már fel is adta? Lehet, hogy a kishúga szólt bele ebbe a még ki sem alakult románcba...


Már az elsősök is? Na, de nem korai ez még? Egy ilyen idős fiúval? Hát inkább menjenek tanulni, vagy a cukorkaboltba. Esetleg az állatkereskedésbe, vagy kviddicsezni, de mégse pasizni. Már ha lehet így fogalmazni. Ejnye Rose, szerintem ezt te sem gondoltad komolyan! A kisasszonyt viszont úgy tűnik nem zavarta a korkülönbség, a kérlelő és követelődző pillantások között váltogatva megejtett egy mosolyt is a félénk fiú felé, aki vagy nem vette a célzást, vagy nem akart semmit a rellonostól. Azt hiszem nem most jött el a szőke herceg a kisasszony életében, a barna változatot viszont már elvileg megtalálta Kilt Zoltán személyében. Zolival néhány napja még gyereket neveltek nagy boldogságban, most meg hirtelen átváltott egy másik fiúra. 


Azt hiszem kijelenthetjük, hogy a madagaszkári fiúk kiemelkedően jók abban, hogy gyorsan felhívják magukra a tanoda lánykáinak figyelmét. Eddig talán három olyan párral találkozhat az ember a szigeten, akik még rendesen megmaradtak az iskolaidő óta, a többség viszont szétment, vagy titokban találkozgatnak Madagaszkár szépfiúival. Hasonló a helyzet Corneliával is, akinek ugyan nincs „hivatalos” párja, de ha jobban megfigyelhetjük, észre lehet venni mennyire kacsingat Jeremy Claythorn felé. Illetve csak kacsingatott. A lány fejét egy különösen jóvágású fiú csavarta el, Cornelia pedig csak pironkodott és nevetgélt, mikor az ismeretlen srác megjelent a navinés táborban, meglepve ezzel a lányt. Ejj, hát Jeremyvel mi lesz?

Nincsenek megjegyzések: