2014. december 15., hétfő

Karácsony az iskolában

Jártatok mostanában a réten? Akkor már felfedezhettétek a Télkunyhót a maga kis varázsával. Ez a mézeskalács házikó sokkal többet rejt magában, mint gondolnánk, hiszen a hangulatos helyről egy pillanat alatt átléphetsz egy hóeséssel teli, rengeteg játéklehetőséget adó helyre még akkor is, amikor kint nincs semmi csapadék.
Még van pár napotok arra is, hogy beszerezzétek a karácsonyi ajándékokat anélkül, hogy lemennétek a faluba, vagy elutaznátok valahova. A kunyhó mellett kivilágított stand várja az érdeklődőket, akár zsákbamacskát is szerezhettek, amiben, ha szerencsétek van, nagyon értékes ajándékokra lelhettek.
Az ajándékos rész csak 21-ig, a Télkunyhó egészen február 28-ig nyitva áll.

Na de hogy kerüljön az ajándék ahhoz, akinek szánjátok? Keressétek meg a Nagyteremben kihelyezett Ajándék-, karácsonyi üdvözletküldő dobozt, és az utasítások szerint járjatok el. Garantáltan örülni fognak a kedvességnek, amikor azt megtalálják majd a szobájukban.

A szünet előtti utolsó este, 21-én rendezzük meg szokásos Karácsonyi és végzős bálunkat. Végzőseink a választott párjukkal táncolják el a keringőt, ám idén a bál egészen különleges köpenybe bújik. A téma nem más, mint Hóvarázs, így minden résztvevőnek kötelező a fehér viselet. Lányoknak estélyi, fiúknak öltöny/dísztalár.
Ebben a hidegben is kivonulunk éjfélkor a kastély különböző pontjaira, és az előtte kapott kívánságlámpásokat a visszaszámláláskor a levegőbe engedjük. Ez a bál hivatalos lezárása, de ez nem azt jelenti, hogy nem mehettek vissza a Nagyterembe táncolni, akár egészen hajnalig.
Mire eljön a reggel, a kastélyon izgatott gyerekek futkosnak fel-alá, hisz eljött a karácsonyi szünet első napja. 22-én tehát mindenki szabad, mint a madár.

Kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: