2014. december 15., hétfő

Karácsonyi vásár a faluban

Bogolyfalva Mágustanácsának jóvoltából idén is megnyitotta kapuit a hagyományos adventi vásár a faluban. A forgatag helyszínéül ezúttal a Boglyas tér szolgál. A bódék körbeölelik a középső parkot, melynek baglyos szökőkútja az ünnepi időszak erejéig adventi koszorúvá lett. Az olyan programok és látványosságok, mint az "élő" Betlehem és a rénszarvasszánok igencsak elnyerték a látogatók tetszését, valamint nagy sikere van a vasárnapi gyertyagyújtásoknak és a kis színpad előadásainak egyaránt. Nem is beszélve az állatgondozó Mikulásról és a korcsolyapálya környékén rosszalkodó krampuszokról, akik a december 5-ei hétvégén boldogították a faluban barangolókat.
Mindig akad tehát érdekesség, látnivaló. Az év talán legszebb időszaka visszavonhatatlanul elérkezett, és hangulata áthatja Bogolyfalvát és környékét! 


Megkérdeztünk néhány vásárjárót, hogy tetszik nekik az adventi forgatag...

Gareth S. Nightingale, eridonos diák:
Ez az első karácsonyi vásárom és nagyon tetszett, egyrészt, mert színes, érdekes volt a felhozatal, másrészt, mert nem ment át giccsbe (a mézeskalácskunyhó és a környéke nekem már sok). Számomra ugyan nem az ajándékokról szól az ünnep, de a puszta nézelődés is kész élvezet volt, főleg a kézzel készített holmik miatt. A legjobban ez tetszett, a kézműves apróságok, amiket egyébként nem látni sehol.

Zephyrine Sabra Iweala, rellonos diák:
*Elfintorodik a kérdésre* Szép. Tetszenek a fények és az alapvető hangulat, mindenki rohan és készülődik, a levegő pedig megtelik azzal fura édeskés illattal. De felénk a karácsonyt a tengerparton napozva szokták ünnepelni, itt meg hideg van és esik a hó... nem ez lesz a kedvenc ünnepem Magyarországon.


Rozsos Annamária, navinés diák:
Ó, nagyszerű, mindig szerettem a vásárokat. Eddig csak a mugliverziót láttam, és ez így, hogy egy kedvlohasztó szójátékkal éljek, varázslatos. Nagyon örülök, hogy ennyi áru van, kedvemre válogathatok, és őszintén, az állatok.. órákig el tudom őket nézegetni. Nem gyakran járok a faluban, szóbeszédből hallottam, hogy már vásár is nyílt - de ezek után már jobban érdekel Bogolyfalva. Ha egy egyszerű hétköznapon is ilyen hangulatos tud lenni, szívesen felfedezném magamnak alaposabban is.

Egy levitás mestertanonc:
Nekem nagyon tetszik. A koszorú ötlete a szökőkút helyén nagyon egyedi, a rénszarvasok meg nagyon jópofák, kár, hogy nem vihetem haza az egyiket! A vásár is nagyon érdekes, láttam rengeteg új dolgot, egy részéről nem is tudom micsoda, de visszafogok még jönni, hogy kiderítsem ^^


Az adventi vásár Vízkeresztig várja látogatóit!

Nincsenek megjegyzések: