2014. augusztus 15., péntek

Kreatív fülmóka

Készítsünk fülbevalót!


Kicsi, nagy, kerek, hosszúkás, színes, arany, ezüst, lógós, mindenféle fülbevaló létezik, és mindenkinek megvan a saját kedvence. A lányok többsége rajong az ékszerekért, és újabban fiúkat is felfedezni kilőtt füllel, bár a mai cikk inkább a nőnemű olvasóknak fog szólni. Viszont fiúk, figyelem! Tökéletes ajándék barátnőnek, testvérnek, csajoknak, és 10 pontos ötlet, hisz biztosan elájulnak majd az örömtől, hogy olyat kapnak, amit ti készítettetek. Szóval csak ügyesen! :)

1. Gombfülcsi


Egyszerű és nagyszerű! Ha szereted a színes, játékos fülbevalókat, itt mindent megtalálsz, amire szükséged van!

Hozzávalók:

- ragasztópisztoly, vagy egyéb erős ragacs
- gomb
- fülbevaló alap (hobbiboltban beszerezhető)

Elkészítés:

A folyamat egyáltalán nem megerőltető, és gyorsan végrehajtható. Beszerzünk két tetszésünkre való gombot, ha van a hátán kapocs, letörjük egy fogóval, majd a szupererős ragasztóból nyomunk egy cseppet rá, és hozzáillesztjük a fülbevaló alapot. Kész is vagyunk!







2. Gémkapocs-szív


Egy Edward Estlin Cummings nevű ember egyszer azt mondta:

„Magamban hordom a szívedet,
a szívemben hordom.”


Viszont a mai naptól átírjuk a szerelmes verset. Ezennel bemutatom az új változatot: „Magammal hordom a szívedet, a fülemben hordom.” Hát nem egy remekmű?

Hozzávalók:

- gémkapocs
- színes fonál
- fülbevalóalap (hobbiboltban beszerezhető)


Elkészítés:
Mint az előbbi pontban, itt is hamar elvégezzük a munkát: első lépésnek behajlítjuk a gémkapcsot, ahogy az alábbi képen is láthatjuk, és a végére kötözzük a fonalat.




Ha ezzel megvagyunk elkezdjük lassan és nyugisan, hisz van időnk, tekergetni a színes cérnát a kapocsra, körbe-körbe, amíg ahhoz a részhez nem érünk, ahol a gémkapocs két vége nem ér össze. Mielőtt a kettőt összefonnánk, felfűzzük a fülbevalóalapot a már félig kész részre, majd folytatjuk munkánkat, mintha mi sem történt volna. Utolsó (tetszőleges) lépésként párszor rátekerjük még a fonalat, amolyan álomfogó vagy pókháló hatást keltve. Ennyi!




3. „Nemannyiraigaz” gyöngy


Fülbevalóra ugyebár szükség van fontosabb alkalmakkor is, így most egy olyan párt fogunk készíteni, melyet bármikor összeilleszthettek lélegzetelállító báli ruháitokkal, vagy akár egy koktélruhácskával.

Hozzávalók:

- (fehér) gyöngy (vagy olcsó igazgyöngy imitáció)
- lánchosszabbító
- fülbevalóalap (hobbiboltban beszerezhető)


Elkészítés:
Ha minden megvan, fogjuk a kis gyöngyöt, amit akár be is festhettek, vagy már alapból színesen vehetitek, és belefűzzük a lánchosszabbítót. Ha ez megvan a hosszabbító két végét belefogjuk az alapba, és Voilá!






4. Két változatos karika


A következő fülbevaló ugyancsak egyszerű, de nagyszerű alapon műkszik. Az két változat két teljesen különböző hangulatú ékszert eredményez, de mindkettőnek ugyanaz az alapanyaga: drótkarika!

Hozzávalók:

- drót (lehetőleg nem szegeset, hanem olyat, amit hobbiboltban talál az ember, és nem okoz sérülést)
- apró gyöngy/színes fonál, cérna
- fülbevalóalap (hobbiboltban beszerezhető)

Elkészítés:

Az első párt igazán nem macerás folyamat elkészíteni: fogóval levágunk egy akkora kört a drótból, amekkorára szeretnénk a fülcsit, majd szépen felrakosgatjuk rá a gyöngyöket úgy, hogy kielégítse esztétikai szükségleteinket. Ha ezzel megvagyunk, a drót egyik végét behajlítjuk pontosan 90 fokos szögbe, majd a másikat rácsavarjuk. Az első véget is lesz majd alkalmunk csavargatni, ily módon erősítjük rá az alapot.




A második párhoz már szükség lesz fonalra, és egy kis türelemre. Az első lépés ugyanaz, mint az előző tevékenységnél, csak ez alkalommal a köröcskénkre fonált erősítünk, és elkezdjük tekerni. Tekerjük és tekerjük és tekerjük, míg az egész szép színes nem lesz. Utoljára még megerőltetjük magunkat annyira, hogy átdugjuk a cérnát az alapon, majd hozzáerősítsük a dróthoz.





5. Csipeszrugós csoda


A következő és egyben utolsó ötlet az egyik személyes kedvencem, így mindenkinek melegen ajánlom. Kevés dolog szükséges, mégis hangulatos ékszer lesz belőle!

Hozzávalók:

- csipeszből kiszedett rugó (lásd kép)
- gyöngy
- fülbevalóalap (hobbiboltban beszerezhető)


Elkészítés:

Vesszük a csipeszt, és kifejtve rá hatalmas fizikai erőnket, szétszedjük lehetőleg úgy, hogy a rúgó egyben maradjon, hisz erre lesz szükségünk. Fogjuk a gyöngyöket, és a rugó két végét belerakjuk a két lyukba. Az alapot ráerősítjük a rugó másik felére. Semmiség, ugye?




Nincsenek megjegyzések: