2014. március 15., szombat

Márciusi problémák

Kedves Dr. Who!

A minap rájöttem, hogy egy fekete macska követ engem! Eddig is találkoztam hébe-hóba a cicával, de az utóbbi időben szinte mindenhol ott van az állat. Mármint, ahol én vagyok. A folyosón, a páncélok mögé bújva, a tantermekben egy pad alatt vagy egy szekrény mögött, a réten, az erdőnél, a klubhelyiségben... mindenhol! Egyik éjjel ráadásul valami szuszogásra riadtam fel, a másik pillanatban meg hirtelen egy fekete árny ugrott le az éjjeliszekrényemről, leborítva az édesanyámtól kapott cserepes növényt, ami amúgy jól össze is törött, de ez nem lényeg, mert úgyis utáltam.
Szerinted mi történik velem? Kezdek megbolondulni? Vagy az a macska tényleg követ engem? Már arra is gondoltam, hogy lehet, egy animágussal van dolgom. De hogyan deríthetném ki, mi az igazság, még mielőtt idegösszeroppanást kapok vagy valami?

Remélem, tudsz segíteni.

Egérfiú


Kedves Egérfiú!

Először is, nyugodj meg. Semmi pánik. Mivel vizsgaidőszak van, és mindenhol nagy a kavarodás, lehet, hogy csak a stressz okozza vagy nagyon kimerült vagy. Talán félsz, hogy valami balszerencsés dolog fog veled történni, és a fáradtság miatt az agyad ezt egyfajta hallucinációs paranoiával dolgozza fel. Tedd fel magadnak a következő kérdéseket:
"- Pihenek eleget?
- Eszek/iszok eleget?
- Eleget vagy emberek között, társaságban?"
Ha a legtöbbre nem a válasz, akkor változtass ezen! Sétálj egy nagyot a friss levegőn, olvass saját szórakoztatásodra is kicsit, beszélgess a barátaiddal, kérd meg a manókat, hogy készítsék el kedvenc süteményed.
Majd gondolkodj el az alábbi kérdéseken is:
"- Vannak komolyabb félelmeim?
- Milyen kapcsolatban állok az állatokkal/macskákkal?
- Volt valaha macskám?
- Mit jelent számomra a fekete szín?"
Ha a válaszaid úgy érzed, aggasztóak, és tényleg komolyabb probléma állhat a háttérben, esetleg ajánlatos lenne felkeresni a kastély pszichológusát.
Én inkább az első esetre tippelnék, sok diák fordul tanácsért most hozzám, hogy mivel győzzék le ezt a hatalmas stresszt, hogyan érjenek el jobb eredményeket, néha mások is már szó szerint rémeket látnak. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem a kastély szórakozik a diákokkal, a vizsgaidőszakra tekintettel a kastély is inkább segíti a diákokat, mint rémisztgesse és viccelődjön. Ha pedig egy animágus cicáról lenne szó, valószínűleg felfedte volna magát, ő sem szeretné, hogy megőrülj.Ha mégis követ, lehet, hogy néha tényleg pont ott megy át, ahol te vagy, és csak túlzol egy kicsit.

Remélem segítettem,

Doctor Who


***



Kedves Doctor Who!

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy népszerű lányokból álló csoport tagjának mondhatom magamat. És ennek nagyon örülök, tényleg! Mégis csak jobb itt lenni, mint azok között a lányok között, akiket észre se vesznek, vagy piszkálnak és kinevetnek, nem? Mi is elég sokat nevetünk az ilyen embereken, és bevallom, nekem is volt már pár nem szép megjegyzésem.
Bűntudatom van, de nem akarom, hogy az legyen, mert nem akarok kiesni a csoportból! Viszont néha elgondolkodok, mennyivel vidámabbnak tűnnek más emberek. Én nem lehetek itt önmagam, mert az nem felelne meg a csoport elvárásainak. Azt kell szeretnem, amit ők, azt kell utálnom, amit ők, arról kell beszélnem, amiről ők... de közben nem szeretem azt, amit ők, nem azokat utálom, amiket ők, és nem érdekelnek azok a témák, amikről ők beszélnek.

Mit tegyek? Vállaljam fel magam, legyek lúzer, vagy a népszerűség megér minden rossz érzést?

A.



Kedves A.!

Ohh, talán el sem hiszed, de sokan mások vannak ilyen helyzetben, mint te. Ugye tudod, hogy valójában te is tudod erre a kérdésre a választ, ott legbelül, csak inkább megerősítést kérsz?!
Mit gondolsz, mi a fontosabb? Hogy te boldog legyél és őszinte barátságokat köss, vagy örökre felszínes kapcsolatokba temetkezve, boldogtalanul éld le az életed? Ezt neked kell eldönteni, én nem dönthetek helyetted, de azért nyilván te is érzed a különbséget.
Miért lúzer az, aki nem a népszerűek körében forog? Hiszen ugyanúgy lehet valaki teljesen normális, tele igaz barátokkal és boldog emberek körében népszerű. Vagy szerinted a boldog emberek között nincs olyan, akit többen ismernek a "boldogigazbarátság" körben? Netántán ismered a kastély összes diákját?
Attól senki sem válik lúzerré, ha felvállalja magát. Sőt, mivel az a nehezebb, hogy szembeszállj egy bizonyos dologgal, sokkal értékelhetőbb sokszor. Lehet, hogy a "népszerűek" kitagadnának, de ezzel a lépéssel felkeltenéd mások figyelmét is, és felnéznek majd rád, esetleg követik a példádat, mert bár nem mutatják ki, hidd el, senki sem szereti a felszínességet. Csak félnek, de inkább ülnek a babérjaikon. Viszont, ha azt nézzük, te ezzel, hogy írtál nekem egy levelet, már alapból mertél gondolni valami változásra, és ezzel is bizonyítottad, hogy képes vagy tenni valamit a dolog érdekében.
Azt tanácsolom, gondolkodj el ezeken a dolgokon, képes vagy-e felvállalni az igazi éned, van-e benned ennyi erő és akarat, hogy változtass, vagy inkább megfutamodsz, éled tovább így az életed. Minden ember úgy csodálatos, ahogyan van, és ez a kastély hatalmas, biztosan találsz olyan barátokat, akikkel őszinte lehetsz, illetve boldogságban töltheted a napjaidat.


Doctor Who^^

Nincsenek megjegyzések: