2014. február 14., péntek

Szerelem, dráma, izgalom...



Dan Brown: Inferno


"Keressetek és találtok."

"Ez a bibliai idézet visszhangzik Robert Langdon, a Harvard jeles szimbólumkutatója fejében, amikor felébred egy kórházi ágyon, és nem tudja, hol van és hogy került oda. Arra a morbid tárgyra sincs magyarázata, amelyet a holmija közt eldugva találtak.
Langdon az életéért menekül egy őrült hajsza során Firenzén át, egy fiatal orvosnő, Sienna Brooks társaságában. Csak úgy szökhetnek meg ismeretlen üldözőik elől, hogy Langdon beveti ismereteit a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókról és ősi rejtelmekről.
Egyedül Dante sötét, monumentális remekének, a Pokolnak néhány sora vezérli őket, amelynek segítségével megfejthetik a reneszánsz legünnepeltebb műveinek - szobroknak, festményeknek és épületeknek - mélyén rejlő kódokat, hogy eljussanak egy kirakós játék megoldásához, melynek révén talán elháríthatják a világot fenyegető félelmetes veszélyt..."
Dan Brown az egyik kedvenc írom, és még sosem okozott csalódást. Először A Da Vanci-kód című regényével vett le a lábamról. Kedvenc könyvemmé vált, de most osztoznia kell az első helyen az Infernóval. Alig bírtam letenni, és gyorsan ki is olvastam, várhatóan pedig még sokszor végig fogom nyálazni.
Aki szereti az izgalmas, kalandos regényeket, amikben mindig van valami nem várt csavar, az vegye meg. Biztos, hogy nem fogja megbánni!


Boggie: Parfüm


A muglik által oly közkedvelt interneten napok óta kering egy dal. Mindenhol belebotlik az ember, már külföldön is sikereket aratott. A dal jó, a hozzá készült videoklip viszont fergeteges. A klip egy vizuális utómunka eredménye, de egy létező program használatának hatását kelti. Az egész úgy tűnik, mintha az énekesnőt a program alakítaná át. Közben az egész mögött profi sminkesek, fodrászok állnak. A jeleneteket különböző megvilágításban vették fel. Szerintem nagyon jól eltalálták, és szinte teljesen hihető, hogy mindezt egy programmal alkották meg.
A dalnak igen komoly üzenete van, amivel sok nő egyet tud érteni. Az énekesnő - Csemer Boglárka- a HVG-nek tett nyilatkozata szerint "Ez a dal afféle társadalomkritika. A mai világ ferdít, hamis képet fest és téves elvárásokat támaszt a nőkkel szemben: ha kinyitunk egy magazint, az tele van gyönyörű emberekkel, olyan ideálokkal, melyek lehetséges, hogy ilyen formában talán nem is léteznek".
Ehhez az üzenethez a képszerkesztős videó remekül passzol, mivel a valóságban a képeket ilyen programmal manipulálják, és ezzel teszik gyönyörűvé és hibátlanná a modelleket.
Úgy gondolom, az énekesnőnek ezzel a dallal sikerült berobbannia a köztudatba, és remélem, még sokáig ott is marad!

Éjfélkor Párizsban


Végül pedig következzen a film. Először úgy gondoltam, hogy valami csöpögős, romantikus filmet teszek be, ha már Valentin nap közeleg; az 14-én van, mi pedig 15-én jelenünk meg. Szóval a csöpögős részt elvetettem, de a romantikus szálat meghagytam. Az Éjfélkor Párizsban egy 2011-es spanyol-amerikai romantikus vígjáték, melyet Woody Allen rendezett. Innentől kezdve már rossz nem lehet - és tényleg nem az!
Az előzetes szerint Gil és Inez jegyesek, akik üzleti okokból Párizsba látogatnak. Időközben kiderül, hogy a pár nem egészen egymáshoz való. Gil esetleg Párizsban szeretne élni, komoly íróvá válni, míg Ineznél ez szóba sem jöhet. Gil szeret esőben sétálni, míg Inez nem. A történetben a fordulatot az hozza, hogy Gil felfedezi, hogy pontban éjfélkor - Párizs egy bizonyos pontján - egy fiákerbe szállva időutazásban vehet reszt, amely visszaröpíti az általa kedvelt '20-as évekbe. Eközben Inez tökéletesen elüti az idejét egy másik férfival.
Gil a 20'-as években számtalan híres emberrel ismerkedik meg, akik segítik őt, hogy beteljesüljön írói karriere. Hogy kik ők és mindezt hogyan teszik, az maradjon titok. Akit érdekelnek a fordulatos, érdekes, izgalmas, romantikus, különös filmek, melyek olyan eseményt mutatnak be, ami valójában nem történhet meg, annak csak ajánlani tudom. Bár, hogy őszinte legyek, mindenkinek ajánlom, nemtől, kortól, vallási hovatartozástól függetlenül.
Remélem, ti is annyira élvezni fogjátok, mint amennyire én tettem!



Nincsenek megjegyzések: