2023. június 15., csütörtök

Díjak, programok, változások - Minden, ami Bogolyfalván történik

 Úgy tűnik, az idei évben igazán felpörögnek az események Bogolyfalván, ami egyre biztosabban igazolja, hogy nagyon is jogosan lett odaítélve a városi rang. De hogy mi minden is zajlik éppen? Nézzük át együtt az eseményeket!



Bővültek a kulturális programok
Az elmúlt esztendőkben Bogolyfalva egy álmos kisvárossá változott, azonban az új közművelődési szakember érkezésével mintha elkezdett volna ébredezni. A művelődési házon belül új csoportok alakultak, bővült a kínálat a mozogni vágyók és a kreatív szakkörök szerelmesei számára is, és egyre több kisebb és nagyobb program várja a lakosságot és az érdeklődőket szerte a településen. Az állandó ünnepek, hagyományos rendezvények mellett pár új is helyet kapott, ezen felül a tervekben szerepel még a civilek megmozgatása és az önkéntesség népszerűsítése is. Akik szeretnének ezekhez a kezdeményezésekhez csatlakozni, látogassanak el a művházba, ahol külön hirdetőt állítottak fel a népszerűsítéshez.

Kitüntetések egész zápora
Bogolyfalva Tanácsa hagyományosan a július elejei ünnepi tanácsülésen adja át a kitüntetéseket, melyekkel olyan helyi és környékbeli személyeket tüntetnek ki, akik a közösséget segítik, illetve aktívan részt vállalnak benne. Az idei év kitüntetettjei közé tartozik Bánki Barnabás, aki az Önzetlenül a bogolyfalvi közösségért díjat veheti át, Kakasi Gabriella és Zámbori Ezra Valdemár tanárainkat Oktatási-nevelési kiválóság díjra terjesztették fel. Eredményesen a máguskapcsolatok védelméért díjjal illetik Holló Albertet, aki amellett, hogy az Alapfokú Varázstani Vizsgára készíti fel a diákokat, aktívan segíti a máguskapcsolatokat is. A tudásátadás támogatója díjjal tüntetik ki Vitéz Rebekát, Bogolyfalva könyvtárosát, aki lelkiismeretesen és mindig naprakészen áll helyt a könyvtár élén. A felnőttek mellett néhány diák is elismerésben részesül. Bontovich Miksa kiváló tanulmányi és szakmai előmenetele okán a Jövő eredményes mágusa díj büszke tulajdonosa lesz, míg ennek párját a Jövő eredményes boszorkányát Kőszegi Róza Amélia veheti majd át. A Jó tanuló, jó sportoló díjat idén Esther Rebecca Krise, Lee Kyungtae és Lónyay R. Hargita birtokolják. Nathaniel James Krise, Ohridszki-Füst Álmos és Sigrid Agnes Sjölander pedig a Tanulmányi kiválóság díjjal gazdagodnak.

Mondd el te is!
Június közepétől egészen augusztusig Bogolyfalva több pontjára is ötletládákat helyeznek ki, melyek célja, hogy a következő fejlesztési időszakban elsősorban olyan pályázatokon induljon el a település, melyeket a lakosok szívesen fogadnának. Illetve ez egy igényfelmérés is lenne, ahol a pályázatok nélküli javítás, fejlődés is célirányos, és segítségükkel valóban olyan új elemek jelenhetnének meg a településen, melyek szükségesek. Az ötletláda nem most először kerül kihelyezésre, korábban is volt már rá példa, akkor a játszótér játékainak jobb karbantartása és bővítése volt az elsődleges igény, míg a másodlagos a Mágustanodába vezető út fényforrásainak erősítése. Mind a két kérés megvalósult, valamint a harmadik, virágosítási kérés is, diákok és lakosok bevonásával.  

Zárva tartunk!
Június harmadik hétvégéjén a Vendéglátó Negyed minden üzlete zárva kell, hogy tartson, ugyanis ezt a hétvégét jelölték ki az ottani útszakasz karbantartására. Erre az időszakra Bogolyfalva Tanácsa engedélyezte a kitelepülést azoknak, akik mindenképpen nyitva szeretnének tartani, ők a Boglyas téren árulhatják a magukkal vitt ételeket, azonban ez nem kötelező, és nem is élt vele minden üzlet, így ezen a hétvégén nélkülöznünk kell a legtöbb bogolyfalvi ízt. A negyed egyike a leginkább igénybe vett utcáknak a településen, így a javítások igen időszerűek voltak. A következő, várhatóan augusztusban bekövetkező lezárás során a Fő utcza kerül majd javításra.


 

Nincsenek megjegyzések: