2022. augusztus 15., hétfő

Jelentős jelenetek

Budai Izabella még mindig Szenegálban
Budai Izabella, a Bagolykő Hírek szerkesztője végre előkerült. Legutóbbi lapunkban beszámoltunk a nő eltűnéséről, az ügy pedig azóta tovább eszkalálódott. Bodnár Attila a nyilvános hír kiadása után a Szenegáli Köztársaság konzulensével kezdett tárgyalásokba, ám ez nem tetszett a Magyar Mágiaügyi Minisztériumnak. Mivel a három parti nem tudott kiegyezni, az oknyomozó újságíró még mindig afrikai fenségterületen tartózkodik. Sajnos ennél több hír nem derült ki az ügy kapcsán, kérdésünkre nem válaszolt se a főszerkesztő, se a Minisztérium sajtóreferense.


Aranyat úszott egy bagolyköves diák

Véget ért a FINA Világbajnokság. Habár az úszás inkább a muglik sportága, évről évre egyre több varázsló vesz részt a versenyeken, bizonyítva rátermettségüket. Az idei év legnagyobb felfedezettje Reiner Kende lett, aki elemi mágiáját blokkolva is rangos helyezéseket ért el: második helyen végzett 200 gyorson, és elsőn csapatváltóban.


Összeütközött két seprűs futár az égben

Csütörtök estére a Félszemű Kukorica Pizzéria ingyenes kiszállítást, és 3+1 akciót hirdetett az összes bogolyfalvi lakosnak. A kedvezmény olyan jól sikerült, hogy még éjfélkor se tudták kiszállítani az összes pizzát, és ennek következménye volt a sok repülő futár is. A pizzéria teljes személyzete köteles volt dolgozni, ám a délelőttös brigád ekkorra már olyan álmos volt, hogy közülük ketten összeütköztek az égben. Szerencsére gyorsan elszállították őket az ispotályba, így nagyobb bajuk nem esett.


Bővül az ELME Intézményrendszere

Újabb épülettel toldják meg az eddig sikeresen működő Egységesített Lélekegészségügyi Mágikus Elmeintézetet. Miután több nemzetközileg is elismert szakember szólt a létesítményről elismerően, akadt egy újabb befektető, aki egy egész épületegyüttessel bővítené a helyet. Ide a Zengőbarlang Mecseki Fegyintézetben tartott foglyokat helyeznék, jól elkülönítve a többi betegtől, így a főépület lakóit is könnyebb lenne jobban elszeparálni egymástól. A szűk tér már régóta probléma az intézmény számára, ám ez most végre megoldódni látszik.

 
 

Nincsenek megjegyzések: