2022. március 15., kedd

Tavasszal megbolydulnak a (tanár)hormonok

Tavasz. Az ébredés időszaka, amikor a természet és mi magunk is kivirágzunk, újra élni kezdünk, ahogy a D-vitamin lassanként elkezd visszatöltődni a szervezetünkbe az egyre melegebb és melegebb napsugaraknak köszönhetően. A tavasz változást hoz, ám nem mindig jó értelemben. Úgy tűnik, a mostani rügyfakasztás a tanárainkra van a legrosszabb hatással. De nézzük csak, mi is történt:


Azt beszélik, komoly összetűzésbe keveredett Várffy-Zoller Róbert, Sébastien Lafayette Béliveau és Oláh Milán. Az összetűzés oka pedig nem más, mint egy hölgy, méghozzá Nádassy Norina. A szépséges kisasszony magizoológusként végzett Bagolykövön, majd ezt követően varázslénykutatásra ment az egyetemre, gyakorlata egy részét azonban egykori iskolájában végzi. Amint a tanár urak meglátták a fiatal hölgyet, egyből udvarolni kezdtek neki, amiből hatalmas konfliktus kerekedett, Norina ugyanis a kedves gesztusokat nem utasította vissza senkitől, és amíg voltak olyanok, akik tényleg csak barátkozni szerettek volna vele, addig a fenti hármas más szándékkal közeledett. Állítólag pálcapárbaj is szóba került, és az indulatok csak akkor csillapodtak, amikor a kisasszony kijelentette, hogy mindannyiukkal randevúzni kíván, és majd ezt követően dönt, hogy egyáltalán szeretne-e kapcsolatot bármelyikükkel is.

Ha valamit elmondhatunk, akkor azt, hogy ez a vizsgaidőszak sem volt feszültségektől mentes. Úgy hírlik, igen nagy vita robbant ki egyik délután a tanáriban, miután kitudódott, hogy Brightmore professzor mentőkérdésként egyes évfolyamoktól megkérdezte, hogy vajon neje mely sárkány jellemzőit viseli. Nem is biztos, hogy ehhez a kérdéshez a “mentő” jelző megfelelő, hiszen többen bukták el a kérdést, mint ahányan helyesen válaszoltak rá. Egy biztos, furcsa az a házasság, melyben erre a kérdésre a "viperafogú" a helyes válasz.
A civakodás aztán további veszekedést szült, melynek két legkiemelkedőbb alakja Eleanora Savannah Vila de La Rosa és Erdődy Hella volt. Az elmérgesedő helyzetben egymás magánéleti szokásai vagy nem-szokásai is előkerültek. Egyesek szerint a jelenetben féltékenység, mások szerint elítélés volt. A legérdekesebb elmélet azonban a szerelem. Egyes feltételezések szerint a két tanárnő régen, vagy talán még most is egy párt alkot, csak titokban, hiszen utóbbi családja igencsak rossz szemmel tekintene egy előnyös házassági ajánlat nélküli kapcsolatra. Ha igaz, amit beszélnek, a helyzetet tovább bonyolítja, hogy a Rellon ház egyik feje igencsak szívesen éli ki nőiességét, és nem rest élvezni az életet, annak minden szépségével. Vajon tényleg szerelemféltés történt? Esetleg féltékenység? Vagy komoly ítélkezés? Egy biztos, az egymásnak feszülés során igen erősen vibráltak az indulatok.

A jelek arra utalnak, hogy bővül a Reményi család. A Bagolykő Mágustanoda történelmének egyik legkiegyensúlyozottabb házaspárja úgy hírlik, örökbe kíván fogadni nem egy, nem is két, hanem összesen három gyermeket. A páros mind a két tagja egyre gyakrabban fordul meg az Előkészítőben, és volt már nem egy alkalom, amikor látták őket a kisebbekkel játszani. Ezt erősíti meg az is, hogy lányuk, Boglárka olyan mondatokat használ, melyek az örökbefogadás tényére utalnak. Egy nevét felfedni nem kívánó személy elmondta, hogy szóba hozta az Eridon ház tanulójánál a témát, aki sejtelmesen csak annyit felelt: "A legszebb pillanatok egyike, amikor új taggal bővül egy család". Vajon milyen pillanat az, amikor három új is érkezik? Ha a hír igaz, gratulálunk, és kívánunk kitartást és jó egészséget, ha pedig nem, javasoljuk, hogy fontolják meg a lehetőségeket.

Szigethy Sándor és Ardai Tánya professzorok állítólag egy tanári megbeszélés alkalmával annyira unatkoztak, hogy Ardai tanárnő elkezdte elsajátítani a számmisztika alapjait, melyeket természetesen saját kollégái születési számain gyakorolt. Az értekezlet végére pedig több párost is összeboronált papíron. A vidám pillanatokban Szigethy tanár úr sem volt rest részt venni, sőt mi több, olyannyira megtetszett neki ez a játék, hogy úgy határoztak, élőben is megpróbálják a szereplőket összehozni. Ki tudja, talán a következő tanévet már számos új tanárpárossal kezdhetjük. Az esélyesek között van Frida Bergstein - Zámbori Ezra, Németh Asztrid - Vasily Varenkov, Eleanora Savannah Vila de La Rosa - Aleksander Jorgensen, és Nadia Rosales - John Harris. Te kinek drukkolsz a legjobban?



Nincsenek megjegyzések: