2022. március 15., kedd

Kihívások a tavaszra - Ránk ne fogd, hogy hagytunk volna unatkozni!

Mindenki ismeri azokat a - valljuk be, szünetekre nem egyszer jellemző - pillanatokat, amikor fejünk a földre fordul, lábunk a plafon felé nyújtózik, karjaink az ágyon szétdobva, agyunkba folyik a vér, mellettünk a nagyi antik állóórája kattog, de ha durrfarkú szurcsókkal fenyegetnének, akkor sem tudnánk megmondani, mihez lenne kedvünk. Unalom, unalom, unalom, meglepően sokak ellensége ez a szó (Ezért írtam le háromszor is? Igen), de adok most a kezetekbe egy szupermegahiperkirálytuti segédletet, hogy minden napra jusson legalább 10 perc izgalom.


Március 16.
Kérdezz meg valakit, aki hozzád közel áll, hogy mi az, amire igazán vágyik, és ha elsőre lehetetlennek is tűnik, próbáld meg valóra váltani a kívánságát! Sokszor már a szándék is rengeteget jelent az embernek, érzi, hogy mellette állsz és támogatod.

Március 17.
Próbálj meg egyetlen zeneszám alatt minél több mindent a helyére tenni a kacatos fiókodból. Nincs ilyened? Nem állítom, hogy nem gondolom azt, hazudsz, de a biztonság kedvéért alternatív elfoglaltság: kerekedj fel egy ócskapiacra, hogy legközelebb legyenek már kacatjaid!

Március 18.
Figyelj, mert ez trükkös lesz, és kell egy kellően eszement játszópartner is hozzá! Keress egy zacskó rizst. Nem, ne a zacsisbácsisat, simát, és ne, ne főzd ki! Két villára és két tálra is szükségetek lesz, osszátok el a két tálba egyenlően a rizst úgy, hogy mindenki előtt ugyanannyi legyen (le is számolhatjátok darabra, de azért ezt nem követelném feltétlenül). Egy egyezményes jelre kezdjétek el villáitokkal a saját tálatokból a másikéba lapátolni a szemeket, és élvezzétek, milyen lehet modernkori Sziszüfoszként élni! Ne szúrjátok ki a másik szemét, de ha birkózásra kerülne a sor, akkor azért arról csináljatok majd egy videót, jó? Ha túl könnyű a szint, válthattok pálcikára is.

Március 19.
Keress egy olyan virágot vagy virágmintát a közelben, ami szimpatikus, és próbáld meg lerajzolni a lehető legkreatívabb eszközökkel.

Március 20.
Húzz ma magadra két olyan ruhát, amit máskülönben sosem viselnél együtt.

Március 21.
Egyél három olyan dolgot egyszerre, amit sosem gondolnál jó kombinációnak (csak ételt, vigyázz, csak ételt, fúj, te nemnormális).

Március 22.
Kedveskedj apró finomsággal valakinek, legyen az idegen, vagy ismerős.

Március 23.
Tévedj el! Persze biztonságosan. Vágj neki a környéknek, ahol élsz, fordulj be olyan utcákba, ahová máskor nem tetted, menj fel lépcsőkön, amik túl magasnak tűnnek, és kukkants be kapuk mögé, ahonnan barátságtalan kutyák morognak (utóbbit csak ésszel).

Március 24.
Küldj baglyokat barátaidnak, évfolyamtársaidnak. Mindenki örül egy kedves kis meglepetésnek, az üzeneteknek nem kell végtelenül hosszúnak lenniük - egy kis gesztus is sokra képes, jóleső, ha gondolnak rád.

Március 25.
Ismerkedj meg egy harcművészeti ággal - legyen az bármilyen. Olvass utána, beszélj valakivel, akiről tudod, hogy űzi, és próbáld ki!

Március 26.
Keress valakit, akitől tartasz, és tégy felé egy kedves gesztust! Ki tudja, lehet kiderül, az ijesztő körvonalak csak a te fejedben éltek (ha meg nem, használd a tegnap tanult harcművészetet, és a meglepetés erejét kihasználva TIPLIZZ).

Március 27.
Légy ma valaki más! Ma te vagy a főnök, mondd meg ki vagy, milyen életed van, és játszd el a családod, barátaid előtt. Egy rózsaszín mamuszos elsős is lehet vérszomjas viking egy napra, a fantáziádat most se hagyd szárnyak nélkül!

Március 28.
Mindegy, hogy máskor előbb a müzlit, vagy előbb a tejet öntöd a tálba - ma tedd fordítva, érezd át kicsit a másik nézőpontot is!

Március 29.
Keress egy nyelvet, amit még sosem beszéltél, és tanulj meg rajta pár szót, vagy még jobb, egy mondókát. Aztán amikor legközelebb a kastély falai között mászkálsz, próbáld meg visszaidézni egy, az adott nyelven ténylegesen beszélő társadnak, és kérd meg, segítsen tökéletesíteni a kiejtésedet.

Március 30.
Találj ki egy viccet. De ne csak simán viccet, hanem egy olyat, amit hallva mindenki eltörik, könnyek patakzanak és józan eszek dobódnak a sarokba.

Március 31.
Menj időben aludni (tudom, ez a legvalószínűtlenebb), hogy holnap kipihenten indulhass vissza a kastélyba.

Ha pedig valaki kifogyott, mert már első nap eminensként lenyomta az összes kihívásomat (ez a beszéd fiam), nyugodtan reptessen felém egy baglyot - van ott még, ahonnan ez jött. Legyetek rosszak!


Nincsenek megjegyzések: