2021. október 15., péntek

Egy perc csend most nem elég

Nem hallom csobbanását
Október elején boszorkányok és varázslók egy csoportja látogatta meg Bogolyfalvát, egészen pontosan a tavat, mivel vizének minőségére több lakossági panasz is érkezett szeptemberben. A bejelentés jogosságának tényét megállapították, így a tavat a tisztítás végéig elkerítették és lezárták. A csónakház ugyan látogatható, de csónakázásra nincs lehetőség, ahogy fürdeni vagy háziállatot fürdetni sem lehet. A kiadott hivatalos közlemény szerint a nyári időszakban megnövekedett a fürdőzők száma, ezért következhetett be ilyen mértékű romlás. Szintén októberben megkezdődött a vízi komplexum építésének következő szakasza, egyesek úgy vélik, hogy legkésőbb karácsonyra már lesz lehetőségünk átélni a különleges élményt.

A tökéletes pillanat
Tragikus balesetben elhunyt az ismert fotós, Nathaniel Wright. A fiatalember egy stúdió ablakán esett át és zuhant a mélybe. Megkeresésünkre elmondták, hogy halála szerencsétlen baleset, semmilyen káros szer hatása alatt nem állt, illetve kizárták az idegenkezűséget is, ugyanis nem találtak arra nyomot, hogy bárki más is jelen lett volna. Érdekesség, hogy kezében volt fényképezőgépe, mely csodával határos módon szinte sértetlenül túlélte a betonba csapódást. A végzetes esés első pillanataiban a fényképezőgéppel kép is készült, amelyet a hónap végén rendezett gyászszertartáson ki is terveznek állítani. A kép lélegzetelállító, hiszen a naplemente utolsó pillanataiban készült, különleges fény-, és képjátékot biztosítanak rajta az üvegdarabok. A Töredékek című kép már most minden eddiginél nagyobb siker, amellyel valószínűleg beírta magát ezen művészeti ág történelmébe. Sajnáljuk, hogy ilyen tragikusan.

Egy nap a kilátástalanságban
Az első tanítási hét péntekjén sűrű köd lepte el a falut és a tanodát, ezzel egy teljes napra megbénítva a környéket. Az ország más részeiben nem tapasztalt jelenség hatására sokan nem mertek elindulni a munkahelyükre vagy a kastélyba, nyolc óra előtt nem sokkal pedig a mágikus bemondók, rádiók is arra kérték a lakosságot, hogy maradjanak inkább otthon.
Egyes elmondások szerint a köd inkább nem volt jó hatással a házas-, és családi kapcsolatokra, ugyanis a váratlan összezártságban az emberek, akik megszokták, hogy külön töltik a nap nagy részét, most egy váratlan helyzetben találták magukat, és ezzel nem tudtak mit kezdeni.

Skandáld hangosan, hogy...
Természetesen azzal egyidőben, hogy arra kérték a lakosságot, aki csak teheti, maradjon otthon, utcára vonult a nyugdíjasok egy csoportja. Látni ugyan őket nem lehetett, a hangjuk elég nagy volt. Hogy, hogy nem, azonban így is balesetet szenvedtek. A gyülekezőhelyig eljutottak, majd együtt haladtak lassan a hivatal felé, ugyanis véleményük szerint az egész ködről a polgármester és a tanácstagok tehetnek, akik a hivatalból irányították az egész műveletet. A skandáló csoportot végül három seprűs futár gázolta el, szerencsére mindenki csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Azt mindenképpen érdemes megemlítenünk, hogy a nagy köd idején a polgármester és a tanács tagjai a minisztériumi kérésének megfelelően otthon maradtak ezen a napon. Természetesen később együttérzésüket fejezték ki a balesetet szenvedtek felé.

Elhalt a remény
A nagy ködöt követő tisztító és helyreállító munkálatok során megtalálták Owen Wilks holttestét. A fiú a Bagolykő Mágustanodába járt magántanulóként, ugyanis számos betegsége miatt nem volt lehetősége rá, hogy rendszeresen kimozduljon otthonról. A fiú még június közepén tűnt el, testét a falu határától nem messze, sekély sírban fedezték fel, olyan részen, ahol nem jellemző, hogy emberek járnának. Vélhetően az elkövető, aki bestiális kegyetlenséggel végzett vele, szintén úgy gondolta, hogy nem bukkannak rá. Az aurorok nyomozást indítottak, egyelőre ismeretlen elkövető ellen, azonban úgy hírlik, hogy már számos nyom és gyanúsított is van az ügyben. A település vezetői fokozott óvatosságot kérnek, mert bár nem kizárt, hogy átutazó tette, sosem lehet kizárni a lehetőséget, hogy valaki olyan, akit ismerünk. Az Edictum nevében részvétünket szeretném kifejezni Owen családjának.



Nincsenek megjegyzések: