2021. augusztus 15., vasárnap

Fogadj örökbe! - Újra vár a Mancs-hely

Pár évvel ezelőtt a falu határában álló menhely különleges akcióba kezdett: az Edictumban jelentetett meg leírásokat édesebbnél édesebb házi kedvencekről, így remélve mielőbbi gazdisodásukat. Most a tulajdonosokkal egyeztetve úgy éreztük, ismét itt az ideje egy ilyen cikk megjelenésének. Mint a DÖK beszámolóban is olvasható, a tanév során már más módon is segítette a Mancs-hely működését a diákönkormányzat, íme hát egy újabb akció négylábú szőrös barátaink kedvéért. Ha valakit megszeretsz, ne habozz írni nekem egy baglyot, és akár segíteni is tudok abban, hogyan lehet választottad leggyorsabban karjaid között. Jó nézelődést, de vigyázat, a legmarconább szívek is ellágyulnak a most következő képek láttán.






B Ü T Y I

Nem: kan, ivaros
Szőrzet: hosszú szálú zsemleszínű
Aktivitás: 5/5 - kifejezetten aktív
Életkor: 6 hónap
Méret: (várhatóan) nagytestű






Bütyi, vagy méltóságteljesebb nevén Bütyök alig pár hete került be a menhelyre. Kópé fejjel, csálé füllel rohangált a Holdfény utca végében, teljesen egyedül. Nem értette senki, hogyan kerülhetett oda, hiszen azért általában kiskutyák nem teremnek csak úgy az ágakon, de hát... Bütyi mégis ott volt. Egészséges, ereje teljében lévő úr a szőrmók, aki bármit megtenne azért, hogy foglalkozzanak vele. Szívesen cseni el a papucsokat és a piros (de csak a piros) mintás nyakkendőket, valamint egyszerűen nem tud ellenállni a varázspálcáknak. Ez valahol jó, mert aki befogadja, biztos lehet benne, hogy sosem hagyja el többet, úgy fogja félteni... Valahol pedig kissé aggasztó, és talán nem ártana ezt a szokást kedvesen kinevelni a fiatalúrból.
Mindent megeszik, más kutyákkal jól kijön, emberre nem támad, kifejezetten bújós és kezes. Morogni még nem hallották, ugatni is csak a postáslányok (de csak lányok) után szokott, meg néha, ha unatkozik, és senki nem foglalkozik vele.



K I A R A

Nem: szuka, ivartalan
Szőrzet: hosszú szálú törtfehér színű
Aktivitás: 3/5 - közepesen aktív
Életkor: 2 év
Méret: kistestű





Kiarát egy vonatfülkében találták, hónapokkal ezelőtt. Volt gazdája azóta sem jelentkezett érte, így a menhely elkezdett gazdi után nézni számára, ki tudja, talán pont nálad találja majd meg következő otthonát?
Elegáns, kecses léptű kisasszonyról van szó, aki rangján alulinak tartja, hogy bármit is a szájába vegyen, ami nem étel. Nos, egyébként ennek a legtöbben örülnek, szóval ez egy win-win helyzet, nemde? Apró stikkjei neki is vannak azért: édesdeden horkol, és álmában teljes extázisban kapálózik kis piszkafa lábaival, nem kímélve se gyomrot, se vesét. Pedig amennyire rossz alvó, annyira igényli az emberi társaságot éjszaka: szeret odakucorodni másokhoz, és bedúrni az orrát a nyakhajlatba.
Nem kifejezetten aktív típus, bár értékeli, és el is várja a napi sétát és játékot, ha ezt megkapja, nem fog rajtad ugrálni még többért.
Olyan gyakran...
Talán.





B A R A C K M A G

Nem: nőstény, ivaros
Szőrzet: tigrismintás
Aktivitás: 2/5 - nyugodt
Életkor: 3 év
Méret: közepes testű






Hölgyeim és uraim, ismerjék meg az evolúciós ellentmondások királynőjét. A macska, aki imád fürdeni, és a vízben pancsikolni, ellenben dorombolni még sosem hallották. Szeretetteljesen billegteti pamacsos füleit, és halkan nyávogva dörgölődzik hozzád, ha szimpatikusnak talál, ha viszont nem, akkor kár is erőlködnöd: tudomást sem vesz majd rólad. A nap nagy részében szundít, hol magában, hol egy számára letelepedett önkéntes ölében, így biztos, hogy leendő gazdijával is szívesen bújna össze alkalomadtán. Más macskákat jól tűr, kutyáktól azonban fél, így csak olyannak ajánljuk, aki nem tervezi összeereszteni másokkal kiskedvencét. Bundája különleges, szinte egyáltalán nem hullik, így allergiásoknak és kényeseknek is jó választás lehet.





B A M B I

Nem: nőstény, ivartalan
Szőrzet: fekete
Aktivitás: 3/5 - közepesen aktív
Életkor: 1 év
Méret: kistestű








A legfotogénebb, legboszorkányosabb macska jelenleg a menhelyen. Úgy pózol, ahogy egy igazi sztár, a kedvedért még lehet, mosolyog is! Ha nevén szólítod, visszanyávog, bár tőle ne várd, hogy megtelepedjen az öledben. Sokkal jobban érzi magát a magas helyeken, polcok, szekrények tetején, ahonnan jól szemügyre veheti birodalmát. Nem igazán jön ki más macskákkal, de nem is támad rájuk, míg más állatok jelenlétét szimplán csak ignorálja. Haspók, de kényes is arra, hogy mit eszik, így nem egyszerű a kedvében járni. Éjszaka bizony előfordulnak kisebb káoszos rohangálásai, de ezek végeztével teljes kómában üti ki magát kedvenc gazdija mellett az ágyon...
Természetesen tőle tisztes távolságra.
Ugye ellenállhatatlan?





Nincsenek megjegyzések: