2021. május 15., szombat

A jövőbe vezető utakról - suttogóink jelentették

Szerelem a vásznon
Nem mindennapi eseménynek lehettek a festmények szem és fültanúi, ugyanis a festőkör egyik tagja, egészen pontosan Romhányi Áron vászonra vitte élete fő művét, az elragadó Hayden Wilsont. A lány, ha névről nem ugrik be, akkor az alapján biztos sokaknak felrémlik, hogy szó szerint a hangját sem lehet hallani. A helyzet nem változott, Áron szívesen beszélt, Hayden pedig nemzetközi jelekkel kommunikált. Hogy mi ebben a pláne? A leselkedő portréalak szerint volt egy különös rituálé, mely során hosszan néztek egymás szemébe, és ekkor döbbent rá, hogy amit lát, az szerelem. Vagy legalábbis igen erős vonzódás két rokonlélek között. Nem volt csók, nem történt ölelkezés, sőt, mi több, még csak érintés sem, az illő távolság is megmaradt az ifjak között, de állítólag abban a nézésben minden benne volt. Úgy tűnik, van, aki véresen komolyan veszi azt a kérést, hogy az érzelmeket vigyük bele az alkotásba. Vajon viszonzott? Vagy egyáltalán Áron ráébredt már? Ha nem, akkor most tőlünk tudhatja meg, hogy a farkasszem nézés az új szerelemi násztánc.

A faház mágiája
Nem könnyű az ember dolga egy mágiával átitatott bentlakásos iskolában, ahol a házvezetők mindenféle praktikát bevetnek annak érdekében, hogy elkerüljék az együttlétek nyomán megfoganó, nem kívánt gyermekeket. A diákok azonban szemfülesek, és mindig van egy központi kedvenc helyszín, ahol a párok a pásztoróráikat eltölthetik. Télen a kastélyon belül több ilyen is volt, ám idővel mindet felszámolták, míg úgy néz ki, a jó idő közeledtével ez a tevékenység áthelyeződött odakintre, egészen pontosan a faházba.
A helyszín mostanra nyílt titokká vált, ahogy az is, hogy a tanárok nem tudnak ellene semmit sem tenni; mintha lebuktathatatlanok lennének az oda ellátogatók. Egyes források szerint, akik tudatosan mennek oda, lefoglalási listát vezetnek, és bár erre sem találtak különösebb bizonyítékot, minden pletykának van alapja, és elég sok párost láttak innen távozni, tehát miért pont ennek ne lenne? Állítólag hamarosan hivatalosan debütáló új szerelmeseink között van Harmat Betti és Kiss-Herczeg Domonkos, Rentai Boglárka és Návay Kristóf, valamint Süveges Lili és Lucas Deighton. Úgy tűnik, az idei tavasz a levitás lányok szerelmi életének kedvez a leginkább. Mi őszinte együttérzésünket fejezzük ki Keserű professzor irányába ezeken a nehéz heteken, de reméljük, nem történik semmi vissza nem fordítható.

Jön a baba!
Többeknek feltűnt, hogy nem sokat változott a végzős mestertanoncok névsora, pontosabban, hogy számos, amúgy jó képességekkel megáldott diák nem jelent meg a vizsgákon, így most évet kell ismételniük. Az egyikük Angyal Odett, aki több ízben is kifejtette, hogy nem tudja, mit csináljon az iskola befejezését követően, annyira hozzászokott már ahhoz, hogy nem csak a zenével foglalkozik, hanem tanul, vizsgázik, és szigorú napirend szerint él. Mivel gyerekkora óta a színpadon él, nehéz olyan munkahelyen elképzelnie magát, ahol monoton munkát végez, kellenek számára a kihívások. Nem tudja, hogy mi lehetne, de régóta dédelgetett vágya anyává válni, ezért párjával egyezségre jutottak. Amíg az iskolát kijárja, addig béranya hordja ki gyermeküket, akiről a jövőben gondoskodhat. Ez egy igen kreatív és változatos elfoglaltság lesz a számára, és nem kell lemondania mellette a zenélésről sem. Állítólag a lány annyira motiválttá vált, hogy jelenleg az éltanulók között tartják számon, és tanárai szerint soha ennyire felkészült személlyel nem találkoztak még. Nos, ha igaz, mi csak gratulálni tudunk.

A bőség zavara
Amikor Bánki Zorka visszatért Bogolyfalvára, maga sem hitte, hogy ekkora népszerűségnek fog örvendeni, az őt körülvevő rajongók száma ugyanis igen magas. Azonban a legfrissebb statisztikák fényében senki se csodálkozzon, hiszen hivatalosan kimutatható, hogy sokkal több férfi él jelenleg Bogolyfalván, mint nő, így aztán nem csak a házasságok, de a házasságtörések száma is kritikusan alacsony lett, ami azt jelenti, hogy a nyugdíjas maffia dolga is egyre nehezebbé vált. A minap például Jolán néni két macskát kergetett külön, hogy legalább valami inger érje, ami elégedettséggel tölti el.
Na de vissza Zorkához, aki hivatalosan is az egyik legkelendőbb nő a környéken. Bánki Zorka igazán szemrevaló, szőke hajú, zöld szemű, fiatal hölgy, aki az előkészítő tanáraként is ismert, nem csoda hát, hogy oly sok férfiban feléledt a vágy, hogy asszonyává tegye. Sok férfiban, és egy nőben, ami talán meglepő fordulat lehet, hiszen a nő ráadásul még házas is. Nos, vegyük is sorra, kik kívánnak megküzdeni érte, és vajon ki lesz a befutó?
Korábbi cikkünkben már említettük, hogy Farkasházy Rudolf térdre ereszkedett, ám utóbb az Eridon házvezetője úgy nyilatkozott, hogy inkább gondolják róla, hogy meleg, mintsem házasságba hajszolja magát. Egyes hírek szerint nem Zorkával, hanem korábban gallyra ment párkapcsolatával vannak problémái, így ő idővel kikopott. Megmaradt viszont Jason Payne, akinek ablakán kimászva távozott a hölgy korábban a Payne házból és ez, valljuk be, több okból is gyanús. Egyrészt a ház rendelkezik ajtóval, másrészt a házban élő nő, Catherine Brightmore (született Payne) az a bizonyos házas asszony, aki úgy tűnik, szintén szemet vetett a csinos kisasszonyra. Jasont és Zorkát több ízben is látták együtt, ahogy a tagadhatatlan kémiát és a szikrák pattogását is. Csókot azonban nem! Egyesek szerint, ha csóknak nyoma nincsen, a szerelem nem lészen. Elképzelhető, hogy mégiscsak van barátság férfi és nő között? Vagy talán a románc annyira titkos, hogy az utcán csókolózni nem lehet, de az ablakon kimászni igen? Netalántán ezzel kívánnak mindenkit félrevezetni, hovatovább összezavarni Maxwell Payne elméjét, akinek feltett szándéka, hogy gyermekei jó házasságot kössenek?
Jason mellett felmerül még a korábban megemlítésre nem kerülő Hansági Tamás is. Az ő esetének kellett egy kis idő, míg körbejártuk, hogy mi is az igazság. Először csak úgy tűnt, nem több Zorka életében, mint valaki, aki bútort készít neki, ám a férfi az Edictum megjelenése után viharosan távozott a környékről, és jó ideig senki sem látta. Egyes források szerint a kialakuló románcukban elbizonytalanodott férfi minél messzebbre akart kerülni, hogy ne lássa, ha a nő mással kíván lenni. Azonban mivel nem történt hivatalos kéz a kézben sétálás, Tamás visszatért, és újra bevetette bájait a lánynál. A történet ugyanakkor nem ilyen egyszerű.
Jason és Tamás mellé érkezik feltételezett játékosnak Ombozi Noel is, akiről azt pletykálják, hogy kapcsolata kihűlt, és pótanyát keres gyermekének, Kornélnak. A kisfiú eddig senkire sem reagált olyan élénk örömmel, mint Zorkára, így bár Noelnek ezelőtt nem volt komolyabban gondolataiban a lány, úgy tűnik, most mégis felvette a listájára, mint potenciális pótanyát, és ki tudja, talán feleséget is. Azonban nem csak ők hárman vannak, hiszen itt érkezik az egyesek szerint hivatalosan első - ám akkor be nem vallott - szerelem, Kállay Ákos is. A káposztát nem jó felmelegíteni, mondják a bölcsek, akik biztos, hogy nem magyarok voltak, hiszen mi magyarok egy héten át melegítjük újra és újra a töltött káposztát, míg végül a merőkanál nem koppan a hatalmas edényzet alján. Mondjuk az, hogy ez felmelegítés-e, vagy végre viszonzott érzelem, az még vitatott. Na de, Zorka és Ákos együtt pizzáztak, ahol tisztán látszott, hogy minden rendben van közöttük, sőt, mind a ketten végig mosolyogtak a találkozó ideje alatt. Ki tudja, talán csak egy kis szünet kellett, hogy rájöjjenek, egymásnak teremtették őket.
És akkor, hogy a pontot feltegyük arra a bizonyos i-re, nemrég Zorka és Cath együtt buliztak, ahol nem egy intim érintésnek lehettek tanúi az őket körülvevők, ráadásul a lányok többször kifejtették, hogy mennyire szeretik egymást. A jó hangulatban táncoltak, fotózkodtak, és úgy néz ki, hogy több is van ott, mint csupán barátság. Nem kizárt, hogy egy igen furcsa házasságból Mrs. Brightmore átpártol a nők irányába. Hiszen már az is furcsa volt, hogy évekkel ezelőtt köttetett házasságuk óta egyszer sem éltek egy fedél alatt a férjével, akivel egy helyen tanítanak, és aki szintén a faluban lakik, ám egy másik utcában, ráadásul egy férfival, akiről tudjuk, hogy nemrég szakított azonos nemű párjával. Nos, úgy tűnik, még a végén magyarázatot találunk arra, hova tűnnek a nők a faluból. Lehet, hogy nem a nő kevés, csak a férfiak nem ragadják meg a figyelmüket? Akárhogy is, a játszma még nem zárult le. Vajon Jason, Tamás, Noel, Ákos vagy Cath lesz végül a befutó?



Nincsenek megjegyzések: