2021. február 15., hétfő

Miként szeretnek a csillagok?

Szerelmek jönnek és mennek, úgy keringenek bennünk az érzések, akár bolygók a Nap körül. Így van ez, mióta világ a világ. Mindenki arra keresi a választ, mi módon is hódíthatja meg a szívének kedvest? Hogyan vonzhatja magához, s miként tarthatja közel? Virágot adjon? Csokoládét vigyen? Szép szavakat suttogjon? Vagy egy szerenádot zengjen? A választás nehéz. A siker sosem garantálható. Azonban mi most adunk némi iránymutatást. Eláruljuk melyik jegy hogyan szeret és őt hogyan érdemes szeretni. Tehát, romantikára fel és Cupido legyen velünk!


Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
Ha szeretsz, akkor előre törsz. Nálad nincs kecmec, nincs apelláta. Odateszed magad és beleadsz mindent. Szíved, lelked és tested minden porcikája sugározza az imádatot. Tűzzel égsz, ezer fokon. Melletted az a szó, hogy unalom, nem létezik, és szereted te is, ha kaland az élet. Mindig valami izgalom, valami feszültség, amibe belevetheted magad. Sodró lendületeddel nem egyszerű lépést tartani. Téged szó szerint űz a szerelem.





Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
Féltékenységben nincs nálad jobb. Téged félve és hűséggel lehet csak szeretni. Azonnal, szinte kiszagolod, hogy mikor vágnak át vagy csalnak meg. Előled nehéz elbújni. A hozzád közelállókat árgus szemmel figyeled, és követed minden lépésüket. Elvárod a teljes behódolást és hogy csak te legyél a kiszemelted mindene. Viszont ezért cserébe te megadsz neki mindent, amire vágyik. Nálad a mondás, miszerint "kéz kezet mos" a szerelemben a legigazabb. Paktumot kötsz, kemény feltételekkel, amikből nincs kibúvó.



Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)
Mivel lételemed a támogató dicséret, mint jegyednek a víz, így ugyanezt adod, ha szeretsz és várod el attól, aki téged szeret. Ha a neked fontos személy elmond valamit, akkor élvezed, hogy bizalmába fogadott. Annak bizonyítására pedig, hogy szereted dicsérni fogod őt, és minél fényesebb a dicséret, annál erősebb a hozzá való kötődésed, annál biztosabb vagy abban, hogy megérdemli a szerelmedet. Nálad a szép szavak, az ékesszólás a mérce minden tekintetben.



Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
Nagyra értékeled a kényelmet és a puhaságot, akárcsak a pénzt. Ezért szeretetedet az anyagiakon és egyéb javakon keresztül mutatod ki a számodra fontos személynek. Te vagy az, akitől mindent megkapnak, ami kézzel fogható. A szeretet nyelve nálad egyértelműen az ajándék. Úgy vagy vele, hogy minden adott ajándék fontos üzenetet rejt, így te is elvárod, hogy aki szeret, az ajándékokkal halmozzon el téged. A lelki értékek nálad nem nyomnak úgy a latba, ezért sem vagy érzelgős.



Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.) 
Annak ellenére, hogy jegyed szerint négy patáddal a földön kellene állnod, te mégis a fellegekben jársz. Bohókás, játékos módon szeretsz, el tudsz veszni saját kis világodban, és onnan csak igen nehezen ereszkedsz le a halandók közé. Aki téged szeret, attól elvárod, hogy elvontságodat elfogadja, ne húzzon vissza, ha épp szárnyalsz. Cserébe te éteri lágysággal és kedvességgel viszonzod szerelmét. Művészet téged kiismerni, s magad is igazi bohém művész vagy, akinek a szerelem hitkérdés.





Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
Teátrálisan romantikus vagy, és borongós, a dráma mestere, a nagy gesztusok híve. Heves érzelmek rapszódiája játszódik le benned. Hihetetlen dolgokra vagy képes a szerelmedért. Te vagy az, aki az éjszaka közepén indulsz el hozzá, mert rosszat álmodtál, és tudnod kell él-e még. Ezt az aggódást elvárod attól is, aki téged magának kiszemel, azonban inkább arra van szükséged, hogy az adott személy közelében megnyugvásra lelhess. Egy olyan társra, aki érzelmi labilitásodat kompenzálja.



Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Rafinált vagy a szerelemben. Úgy játszol az érzelmekkel és általuk az emberekkel, akár egy bábjátékos a marionett figuráival. Manipulátornak születtél, aki mindig képes a maga számára kedvező módon alakítani az eseményeket. Néha azokat is irányítod, akiket szeretsz, de ezt ők észre sem veszik. Számodra a legimponálóbb, ha valaki átlát rajtad, és társad tud lenni, vagy épp kihívást tud nyújtani számodra. A túl egyszerű dolgok nem tesznek elégedetté.





Krup/Crup (08.06.-09.02.)
Tettekkel bizonyító típus vagy. Bármit is mondj, az beszél helyetted, ahogyan cselekszel. Akit szeretsz, azért akár a testi épségedet is képes vagy kockáztatni, hezitálás nélkül. Ezt várod el attól is, aki azt állítja téged szeret. Nálad hosszú távon sem a virág, sem a csokoládé nem játszanak, hacsak nincs mögöttük komoly tettrekészség vagy bátor törekvés és ezt be nem bizonyítja a delikvens. Neked ezek számítanak, és a jó humor. Imádsz évődni. Sokan azt mondják, hogy nehéz téged levenni a lábadról, ám ez valójában koránt sem lehetetlen küldetés.



Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
Mindig van min bepukkadnod, mert alapvetően elégedetlen vagy, így ha szeretsz, sem tudsz egy napnál többet kritizálás nélkül tölteni. Igazi kis méregzsák vagy, ha kihoznak a sodrodból. Aki arra pályázik, hogy társat benned talál, annak sok türelemre és rugalmasságra lesz szüksége. Viszont, ha ilyen hidegvérű, de hajlékony természetű emberbe botlasz, meg fogod becsülni. Mert képes lehet rá, hogy megbékítsen és úgy viselkedjen, ahogyan azt te elvárod és ez számodra fontos szempont.



Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.) 
Szinte ráfonódsz a másikra. Szerelmedet szereted magadhoz közel tudni, gondját viselni, becézgetni, mindig tudni merre jár, mit csinál. Ugyanakkor neki elmondasz mindent te is, mert kölcsönösségre törekszel. Nálad a szerelem egy komoly kötöttség, ami örökre szól. Elvárod, hogy erre a tényre a szeretett fél is ugyanígy tekintsen. Legyen melletted,töltse veled az idejét, és ez ne legyen számára áldozat, mert neked sem az, hogy vele vagy.




Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)
Tűzzel - vassal hadakozol a romantika ellen és menekülsz az érzelmek elől, ha lehet, kicsusszansz az ilyen helyzetekből. Jól kösse fel a fehérneműjét az, aki téged szeretne meghódítani. Lehetetlen megfelelni neked, és ez is azért van, hogy ne is legyen senki, aki a te jól bevált életedbe befurakodjon. Nálad minden próbálkozás szinte hiábavaló. Ha mégis engedsz elveidből, akkor azt vagy kényszerből teszed, vagy mert valaki megugrotta a mércéd. Ezt a személyt onnantól is inkább falkatársként kezeled.




Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
Csacsogó és csalfa típus a tiéd. Nálad egy szerelem, csak fél szerelem. A flört a lételemed, könnyű elcsavarni a fejed. Aki téged szeret, az sokszor kell, hogy magára vállalja a másod-, vagy harmadhegedűs szerepét. Azonban ezért senki sem tud haragudni rád, mert olyan természetes bájjal vagy hűtlenségre hajlamos, hogy még imponálónak is hathat. Neked pár kacér pillantás és mosoly már elég, hogy belehabarodj bárkibe és nincs sok elvárásod azzal szemben, aki téged magáénak szeretne tudni.



Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.) 

Nálad a hűvös intelligencia a nyerő. Ésszel szeretsz, és téged is úgy érdemes szeretni. Megfontoltan, lassan, okosan. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne kedvelnéd a romantikát, de az értelmetlen giccs és babusgatás megőrjít. Úgyszólván menekülsz az efféle fojtogató kapcsolatokból. Neked sem szokásod a cirógatás és a bújás. Szűk mércével adagolod szeretetedet, pedig rengeteg van benned, csak mélyre rejtve. Néha emiatt hidegnek tűnhetsz, pedig csak önmagadat véded a csalódásoktól. Egy tartalmas beszélgetést többre értékelsz, mint a bókokat.



Nincsenek megjegyzések: