2021. január 15., péntek

Új év, új én?

Ez csakis rajtad múlik! A következő évbe lépni mindig friss kezdetet jelent, kétségtelenül mindenki számára tartogat új megpróbáltatásokat, és megannyi új ígérettel kecsegtet. Nézzük, mit súgnak a csillagok, mire számíthatsz idén vagy mire fordíts kiemelt figyelmet! Babonások semmiképp ne lapozzanak tovább!


Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
Vigyázz, mit kívánsz! Az élet szereti megviccelni a körforgásban rekedteket, és ez rád idén fokozottan igaz lesz, vágyaid nagyobb eséllyel válnak valóra, így hát óvatosan az elhamarkodott, esetlegesen rosszmájú óhajokkal, sóhajokkal! Mind tudjuk, a karma mennyire szeret mindenkit emlékeztetni arra, hol is a helye és ha az első pofon nem lenne elég, számodra visszakézből rákontráz minden negatívum után. Azonban kifejezetten kellemes évet zárhatsz, ha csupa jóra és pozitívra használod!



Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
Az előző, mozgalmas év után megkímél és békességgel kecsegtet az Anyatermészet, Sors, Merlin szelleme, vagy tulajdonítsd, akinek szeretnéd. A harmonikus miliő eléréséhez viszont elengedhetetlen, hogy rendben tartsd környezeted! Hagyományos mágus hajlékok esetén kínosan ügyelj a kerti törpékre! Sok fejfájást tudnak okozni ezek a kis bestiák, elszaporodásuk azonban elképzelhetetlen bonyodalmat jelenthet. Ha ez a veszély nem fenyeget, hát figyelj arra, hogy szobád, lakásod tiszta legyen, nem ám a végén megtanulnak a porcicák harapni! Ha kis csípésszerű foltokat veszel észre a végtagjaidon, az bizony indikátora lehet annak, hogy elhanyagoltad a teendőidet!



Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)
Nem tettél túl nagy fogadalmakat, csupán annyit szeretnél az új évtől, hogy teljen nagyon boldogan és társuljon mellé szertelen vidámság? Igazán szép kívánság, és könnyedén tudsz is tenni ennek érdekében! Ahányszor valaki a közeledben tapsol (igen, annak számít az is, ha egyszer összeüti a tenyerét), mondj el egy viccet! Egyszerűnek tűnik, igaz? Ügyelj azonban arra, hogy ne ugyanazt szajkózd, az egyhangúság unalmas és nem mókás! Arról nem beszélve, hogy ha túl gyakran elmaradozik ez az apróság, fokozatosan ölel majd körbe a keserűség és az orrodat lógatva, búskomoran fogsz tovabattyogni a következő hónapokban.



Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
Megfogadtad, hogy idén őszinte leszel mindenkivel, hiszen jobb nyílt lapokkal játszani, mint később magyarázkodni? Ne csodálkozz hát, ha az első, amúgy teljesen jóindulatúnak szánt füllentés helyett egy csuklás bukik ki szádon. Addig nincs túl nagy gond, amíg leplezni tudod barátaid előtt a frissen szerzett nyavalyád forrását, máskülönben kínos szituációkba keveredhetsz. Ne parázz, a véleményed őszinte kimondása nem feltétlenül jár kéz a kézben bunkósággal, és ha mégis megbántanál valakit időnként… Biztos nem nagyobb a kár, mintha kiderülne, mennyi volt csupán mézes-mázos körítés korábban. Ugye-ugye! Ja, ami viszont tényleg ciki: a csuklás puskázáskor is jelentkezhet!



Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.) 
Készítsd minden lelkierődet, maximálisan szükséged lesz rá. Számodra az évet rossz ómen lengi körbe, és nem tudhatod, mikor, milyen formában fog megtestesülni. Valamiféle komoly veszteség fog érni, és ezt semmilyen mágikus rituáléval vagy védelmező, semlegesítő talizmánnal nem tudod megakadályozni, hiába kutatod fel a mágustörténelem összes lehetséges megoldását. Azt javasoljuk, a veszélyes helyzeteket messziről kerüld! Lehet, hogy nem az idei év a legmegfelelőbb kviddicskarrier indítására például. De egy nehezebb bájital elkészítését is komolyan megfontolnánk, és az erdő mélyére se mostanában kirándulj!




Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
Aprócska jelenségek is nőhetnek szörnyen frusztráló mértékűvé, és bőségesen lesz alkalmad megtapasztalni ezt idén. Ha reggel arra leszel figyelmes, hogy viszket az orrod vagy ég a füled, már előre elkönyvelheted, hogy valami bosszúság fog érni. A legszebb pulcsidon landol a vacsoránál a sütőtöklé, szőrén-szálán eltűnik a kedvenc sapkád, megbotlasz a lépcsőn és nem elég, hogy egy bravúros bukfenccel tompítod a kínos bemutatót, még el is szakad a kölcsönzött könyv, ami közben kicsúszott a táskádból. Megpróbálhatsz elbújni személyes kis átkod elől, de ne hidd, hogy nem talál meg a legbiztonságosabbnak hitt pillanatban is! Inkább próbálj meg minden alkalommal valami jót kerekíteni belőle. Maradj pozitív!


Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Azt mondják ugyebár, hogy az ember azt fogja csinálni egész évben, amit annak első napján tett. Nos, ha rajtad múlik, végigalszod az esztendőt. Egész kellemes elfoglaltságnak tűnik, ezzel kevesen vitatkoznának, azonban a kényelem és a lustaság előbb-utóbb jócskán megbosszulja ezeket az édes órákat. Sorra elillan előtted a végtelen lehetőség, amit tartogathat számodra az idei év, és könnyűszerrel arra eszmélhetsz, hogy lemaradtál mindenről, az életed romokban hever és csak pislogsz, honnan is kezdd újra összekaparni. Vagy a kirobbanó anarchiát is átalszod. Végül is, ez is egy megoldás, de annyi csodás dolog van az álomvilágon kívül is, melyekhez épp csak egy leheletnyi tenniakaráson keresztül vezet az út!


Krup/Crup (08.06.-09.02.)
Számodra az idei év új szerelmet tartogat. Hogy ez egy fiú, lány, kiscica, nagysárkány, esetleg új hobbi, szenvedély képében jelenik meg, az bizonyára hamarost egyértelművé válik. Ha folyamatosan belebotlasz valakibe vagy már nagyon unod, hogy húzgálja a hajad, ideje komolyan elgondolkodni azon, vajon valóban csupán a véletlen műve? A klasszikus zene kísért folyamatosan, pedig korábban nem vonzottak kifejezetten a hangszerek? Mindig is imádtad az állatokat, de mostanában mintha egyszerűen tapadnának rád? Kis énekesmadár vidáman csiripelve követ végig a város felé, és a háztársad macskája inkább a te öledben szenderedik el dorombolva? A helyedben nem várnám meg, míg kitavaszodik és a réten üldögélve egy hangyaboly is végtelen szimpátiát érez irántad. Gyerünk, a jelek egyértelműek, és addig biztos nem szűnnek, míg eleget nem teszel szíved vágyának!



Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
Még szerencse, hogy odavagy a kihívásokért, ugyanis csak úgy dúskálni fogsz bennük idén! Ez nem jelenti azonban azt, hogy kivétel nélkül mindenben jeleskedni is fogsz - ha úgy érzed, kezd túl sok lenni a vállaidon kényelmesen elfészkelődött tömeg, újult energiát nyerhetsz és növelheted esélyedet a sikerek elérésében csillagvirágot tartalmazó tea fogyasztásával (melynek hagymája a Folyékony szerencse bájitalának összetevője). Azonban tartózkodj a Felix Felicis használatától! Időlegesen persze könnyed megoldást jelenthet céljaid elérésében, a hatás múlásával elképzelhetetlen balszerencse szakad a nyakadba!


Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.) 
Egyre többet tüsszögsz mostanság, igaz? Már épp kezdenél aggódni, hogy a kedvenc ételedre, virágodra, vagy valamelyik tisztálkodószer illatanyagára alakult ki allergiád? Még mielőtt kétségbeesve sorra kezdenéd változtatni a rizikófaktorokat, hogy kiderítsd, melyik a ludas, végy egy mély levegőt! Nem viccet csinálni próbálunk belőled, bízz bennünk, semmi olyan pollen nem lesz benne, amitől megint csikarni kezdene az orrod! Ugyanis az a (vele járó tünetek tekintetében kétesen) szerencsés helyzet áll fenn, hogy mindenben igazad van. És amint elhagyja a szádat valami nagy igazság, követi is egy istenes hapci. Jól jöhet ez még, főleg, ha szeretsz egy vitát végül azzal zárni, hogy “én megmondtam”.




Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)
Télen amúgy sem javasolt mezítláb mászkálni, könnyen összeszedhetünk kellemetlen nyavalyákat és kinek hiányzik, hogy valami betegség ledöntse a lábáról? Nem szereted a zoknikat, mert kényelmetlen? Azt javasoljuk, szoktasd magad a gondolathoz, ugyanis jobban jársz, ha alaposan bebugyolálod virgácsaidat, mert ha meztelen lábbal rohangálsz ilyen hűvös időben (padlófűtés ide vagy oda), egész éves borzongás vár rád! Nem feltétlenül kell vérmesen horrorisztikus szituációkra számítani, épp elég lenne a vizsgáztató tanár szeme láttára szembesülni azzal, hogy te a húzott tétel létezéséről sem tudtál!



Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
Igazi hősszerelmes vagy. De tényleg! Nem számít, hogy mindig is reménytelenül romantikus voltál, vagy korábban még a gondolatától is irtóztál, hogy komolyabban nyiss mások felé. Sőt! Úgy gondoltad, te vagy maga a leghidegebb jégkirály/királynő? Itt az ideje belátni, hogy odakinn ugyan röpködnek a mínuszok, szíved hűvös páncélja megolvadni látszik, és körülötted mindenki olyan gyönyörű és kedvedre való! Minden nap más iránt lobban lángra az eddig szunnyadó szenvedély, s méterekkel a föld felett szárnyalsz ábrándozva. Ám vigyázz, veszélyes vizekre evezhetsz ezzel - könnyűszerrel bánthatsz meg másokat a gyorsan múlandó érdeklődéssel, és szerelmes pillantásokkal a beadandóid sem írják meg magukat!




Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.) 

Nem számít, hogy rászorulsz-e vagy meglévő vagyonodat szeretnéd kamatoztatni, jókora gazdagságra tehetsz szert, ha bevezetsz egy ártatlan kis szokást az életedbe! Nem kell mást tenned, mint a holdciklust követni és minden telihold alkalmával hibiszkuszos arcpakolásban meditálni húsz percig. Még jobb, ha zenei aláfestésként magadba szívod az odakintről harsanó farkasvonyítást! Fontos! Kizárólag védett, zárt helyiségekben működőképes a szeánsz! Ha a még nagyobb jólét érdekében kimész farkasokkal játszani, azon túl, hogy az életeddel játszol (szóval ne tedd!), visszavonhatatlan anyagi nehézségeket vonzol be nem csak magadnak, de családtagjaidnak és leszármazottaidnak egyaránt!



Nincsenek megjegyzések: