2021. január 15., péntek

Fantazmagória vagy valóság?

 

Három fantasy film idénre, hogy te légy a muglik legnagyobb kritikusa!

A 2021-es év izgalmas lesz a varázslók számára is, akiknek a figyelméért több tucat filmalkotás küzd. A lehető legjobb merítés érdekében most három – a muglik által – fikció műfajba sorolt filmet fogunk kiemelni a tömegből. Ezek a históriák ismerősek lehetnek félálomban elképzelt képekről, visszagondolva a pillanatokra, amikor kicsiként a szüleink meséjét hallgattuk. Meg kell említeni, hogy a film alapjául szolgáló történetek nem teljesen egyeznek a két világban. Muglik és mágusok megannyi vélekedés és nézőpont hatására gyúrták, majd formálták a meséket saját ízlésük szerint, akár csak a mondákat, amik szájról szájra terjednek.



Hamupipőke
Lehetsz idős, fiatal, mugli vagy mágus, Hamupipőke történetéről csak az nem hallott, aki egy szikla alatt él. A varázstalan világban a cseléd sorsra jutott lány és mostohaanyja meséje kicsavartabb, mégis kevesebb izgalmakat tartogat. A szegény, ambiciózus árvát mugli bőrben láthatjuk viszont, így ahelyett, hogy saját képességeire hagyatkozva jutna el a bálba, úgynevezett „tündérkeresztanyja” segítségével - aki a főhőssel ellentétben, varázserővel bír - történhetnek meg a grandiózus pillanatok. A klasszikus egész estés filmben, amikor éjfélt üt az óra, Hamupipőke szedheti lábait, nem hangzik el sóbálvány átok, ezáltal nem kezdenek bele párbajba sem a herceggel.
Megannyi adaptációja után idén a tradicionális mese modernizált változata kerül a széles vásznakra. A forgatókönyv író, a muglik által ismert James Corden neve mellett megneveztek egy népszerű mágust is, ami azonnal spekulációkhoz vezetett világunkban. Több ízben keringett a hír, miszerint az általunk ismert történet kerül feldolgozásra, de ez nem volt más, csak kacsa. Akárhogy is legyen, a modernizált verziótól elvárjuk, hogy a szegény, hányattatott sorsú lány kisiklott élete ne egy gazdag herceg hősiesnek nem nevezhető betáncolásával kerüljön a megfelelő vágányra, aki persze minden álmát valóra váltja. Ahhoz, hogy a valóság határain belül tanúságot lehessen levonni belőle, más üzenetet kell közvetítsen, azzal tovább formálva a krónikát.

Megjelenése: 2021. február 4.


Szellemirtók
A Szellemirtók: Az örökség (Ghostbusters: Afterlife) egy ijedt mugli tollából származik, aki
félresikerült találkozása után felcsapva naplóját feljegyezte, milyen is volt összefutni egy eltévedt szellemmel. A minisztérium döntését betartva Exmemoriam átokkal feledtették el vele az ominózus eseményt. A naplóban elkezdett történetet folytatva született meg a szellemirtók forgatókönyve. Eleinte több mágusnak kérdéses volt, mégis miért akarnák kiirtani a szellemeket. Köztük is vannak jobbak és rosszabbak, de okkal képezik a világunk részét, így amíg a népszerűtlen történet köztünk nem igen terjedt el, a mugliknál annál inkább. Harminchét éve bővül a rajongótábora, akik tűkön ülve várják az idei nyarat. Az újonnan megjelenő film stáblistájában több mágus nevét is felfedezhetjük, leginkább a zeneszerzők és forgatókönyv írók között. Még arra is meglehet az esély, hogy a film populárissá teszi a varázsvilág számára a rég elfeledett szellemirtók történetét.

Megjelenés: 2021. június 11. 


Wicked
Óz, a nagy varázsló története inverz mód, tőlünk ered, majd a muglik azt tovább gondolva Broadway szenzációt alkottak belőle. Tehát elsőként a színjátszósok figyelmébe ajánlanánk a musical adaptációt, a Wicked-et. Tim Fonda, melodimágus részt vett az előadás megálmodásában, ezt követően egy kifejezetten varázslók számára készült filmet szeretett volna megalkotni a darabból. Anyagi problémákba ütközve keresett fel egy mugli produkciós irodát, amely kiszivárogtatta a koncepciót, a rajongók legnagyobb örömére. Már legalább egy évtizede ígérik a film megjelenését, de a szereplő és rendezői gárda közötti változások akadályozták az elindulást, csak a mézesmadzagot húzva a lelkes közönség előtt. Egészen mostanáig, ugyanis jövő decemberre határozott időpontot választottak a premiervetítésre. Talán a korábban említett darabok közül a legjelentősebb alkotás, hiszen globális elterjedése a varázsvilág egy újabb szegmensébe enged betekintést, mely helyenként még minket, varázstudókat is meglephet.

Megjelenés: 2021. december 22.


Nincs más dolgotok, mint felírni a dátumokat a még kopár naptárba és a filmeket megtekintve eldönteni, hogy sikeres volt e mágia elhelyezésének megpróbálása, vagy sem!



Nincsenek megjegyzések: